Vanaf Nederland reis je al met slechts één overstap per trein naar Bern, de hoofdstad van Zwitserland. Reis comfortabel per ICE met snelheden tot 300 kilometer per uur door Duitsland naar Bern of neem de Thalys en TGV via Parijs. Treintickets naar Bern boek je al vanaf €39,90 per enkele reis in de 2e klasse.

Prijs treinticket naar Bern

Net als de meeste andere internationale treintickets is ook de prijs van een treinticket naar Bern variabel. Zo begint de prijs van een treinkaartje naar Bern bij €39,90 voor een enkele reis maar kan de prijs oplopen tot de flex-prijs van ruim €200,-. Tussen de vanafprijs en de maximale prijs van een treinkaartje naar Bern bestaan nog enkele staffels (prijslevels). Boek je vroeg, dan kan je soms voor €39,90 een treinticket naar Bern boeken. Wacht je tot het laatste moment, dan betaal je vaak de “normaalprijs” of flex-prijs. Boek je een paar weken of maanden voor vertrek, dan kan je een ticket boeken voor een prijs die tussen het goedkoopste en duurste tarief in ligt. Boek je treinticket naar Bern dus op tijd om veel geld te besparen!

Boek je een Sparpreis ticket naar Bern, dan is de prijs gelijk en geldig vanaf elk treinstation in Nederland. Je vertrekstation komt op je treinticket te staan. Geeft dus bij boeking niet het opstapstation van de internationale trein op maar het treinstation in Nederland waar je daadwerkelijk je reis begint. Kom je bijvoorbeeld uit Vlissingen of Den Helder, dan is de prijs voor je treinticket hetzelfde als wanneer je in Amsterdam of Arnhem zou opstappen.

 

Tips: goedkoop treinticket naar Bern boeken

Een goedkoop treinticket naar Bern boeken valt niet altijd mee. De prijzen van treintickets variëren vaak enorm. Wil je een goedkoop treinticket naar Bern boeken, dan is de kans daarop een stuk groter als je met de onderstaande punten rekening houdt:

Boek op tijd
Op tijd je treinticket boeken is erg belangrijk. Prijzen van treintickets lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Er zijn verschillende staffels met tarieven. Zo worden er bijvoorbeeld 20 van de goedkoopste tarieven vrijgegeven. Zijn ze uitverkocht, dan zijn er weer 20 van de eerstvolgende goedkoopste tarieven te boeken. Vaak zijn ze €10 duurder dan de goedkoopste treinkaartjes naar Bern. Dit gaat zo door tot het duurste tarief, het Full-flex tarief. De boekingstermijn voor de trein naar Bern is 6 maanden. Je kan je ticket dus al 6 maanden voor vertrek boeken. Boek je zo vroeg voor vertrek, dan is de kans op een goedkoop treinkaartje naar Bern erg groot. Bekijk huidige tarieven.

Reis niet op een druk moment
In drukke periodes zoals de Kerstvakantie, Krokusvakantie, Meivakantie en herfstvakantie reizen er veel mensen. Ook in het weekend en vrijdag is het vaak erg druk in de trein. De kans is dan ook groot dat de voordeligste treintickets dan al zijn uitverkocht. Als je niet gebonden bent aan een datum kan het flink in kosten schelen als ie buiten de drukke periodes om reist.

Ook het reizen op drukke tijden (ochtendspits) en op drukke data maken de prijs van je treinticket naar Bern vaak duurder omdat dan de vraag groter is en de goedkope tarieven eerder zijn uitverkocht.

Gebruik alternatieve routes
De rechtstreekse ICE van Nederland naar Basel is ook erg populair. Vaak daarom ook duurder. Als je een ICE later neemt met 1 extra overstap of als je de EC van Keulen langs de Rijn naar Basel neemt, dan betaal je vaak flink minder. De rit met de EC trein langs de Rijn is erg nog eens erg mooi en vermakelijk.

 

Met korting naar Bern reizen

Wil je met korting per trein naar Bern reizen? Dat kan. Met diverse kortingskaarten zoals de voordeelurenkaart, de railpluskaart, de vrij-reizenkaart NS en de NS business card van de NS maar ook de Bahncard van de Deutsche Bahn krijg je korting op de prijs van je Sparpreis Full-flex treinkaartje (het volprijs tarief). Als je een kortingstarief zoals een Sparpreis met Mid-flex tarief ticket boekt, dan zijn de bovengenoemde kortingskaarten niet van toepassing. Er wordt geen korting op korting gegeven. De Bahncard van de DB vormt een uitzondering. Met deze kortingskaart ontvang je ook op de Mid-Flex aanbiedingstarieven korting. Je kan dan al voor €35,55 met de trein naar Bern reizen.

Boek je een Sparpreis Full-flex tarief, dan zijn kortingskaarten wel van toepassing en kan je dus met korting naar Bern reizen. Met een voordeeluren abonnement (daluren) krijg je binnen Nederland korting in de daluren en weekenden (opstaphalte tot Emmerich grens bij Arnhem). De railplus kaart en de DB Bahncard geven je ook korting op het internationale treintraject (Duitsland en Zwitserland).

Amsterdam - Bern (voorbeeld)
TreinenTicketsoortTariefPrijs 2e klassePrijs 1e klasse
PrijsVDURP&VDUPrijsVDURP&VDU
ICE, EC, ICSparpreis EuropaMid-flex€39,90nvtnvt€59,90nvtnvt
Full-flex€180,20€168,35€145,75€305,80€285,95€247,50
ICE, ICSparpreis EuropaMid-flex€49,90nvtnvt€69,90nvtnvt
Full-flex€204,20€192,35€166,15€345,80€325,95€281,50
THA, TGV, ICNo-Flex/PremsMid-flex€60,00nvtnvt€103,00nvtnvt
FlexFull-flex€325,70nvtnvt€417,20nvtnvt
NB Mid-flex prijzen lopen in staffels op. Het getoonde tarief is het voordeligste Mid-flex tarief. Reizen met VDU-korting (voordeelurenkorting) is alleen in de daluren van toepassing.

Seniorenkorting

Er is helaas geen senioren korting op de trein naar Bern van toepassing. Reizigers van 60 of ouder betalen het zelfde bedrag voor hun treinticket naar Bern als volwassenen. Wel krijgen senioren korting indien ze een interrail ticket boeken. Er zijn speciale interrail passen met korting voor senioren. Zeker op korte termijn bespaar je daarmee veel geld. Uiteraard krijgen senioren ook korting wanneer ze reizen met een Full-flex tarief ticket en een voordeelurenkaart of/en railpluskaart in bezit hebben.

Kinderkorting

Voor kinderen t/m 14 jaar die met een ouder of grootouder meereizen is een erg mooie korting van toepassing. Kinderen reizen geheel gratis mee. Wel moeten kinderen bij boeking worden opgegeven en op het ticket aangeven zijn. Een zitplaats voor een kind is ook niet verplicht. Uiteraard wel handig als je er zeker van wilt zijn dat je naast je (klein)kind kan zitten. zeker in drukke periodes. Kinderen tot 4 jaar hoeven niet op een ticket te staan.

Reistijd naar Bern

Natuurlijk verschilt de reistijd vanaf elk station in Nederland. Hoe verder je van de grens met Duitsland vandaan woont, hoe lange de reistijd per trein naar Bern zal zijn. Zo zal de treinreis naar Bern vanaf Vlissingen of Groningen en stuk langer duren dan wanneer je vanaf Arnhem vertrekt. Ook het aantal overstappen heeft invloed op de reistijd. Vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem reis je direct per ICE naar Basel waar je overstapt op de InterCity naar Bern. In het overzicht hiernaast vind je de tijden vanaf de opstaphaltes van de ICE in Nederland.

ICE en IC (Duitsland)
Amsterdam – Bern07:54
Utrecht – Bern07:28
Arnhem – Bern06:51
ICE, EC en IC (Duitsland)
Amsterdam – Bern08:54
Utrecht – Bern08:28
Arnhem – Bern07:51
THA, TGV, IC (Frankrijk)
Amsterdam – Bern08:07
Schiphol – Bern07:53
Rotterdam – Bern07:30

Bekijk reistijden van andere treinstations in Nederland naar Bern.

Treinticket naar Bern boeken

Vanaf €39,90 reis je al per trein naar Bern. Maar waar kan je nu het beste je treinticket naar Bern boeken? Er zijn een aantal mogelijkheden. Je kan uiteraard op een internationaal treinstation een treinticket naar Bern kopen maar makkelijker, sneller en goedkoper is het om je treinticket naar Bern online te boeken. Via de website van nsinternational.nl kan je eenvoudig een treinticket naar Bern boeken. Betalen kan per iDeal of creditcard. Voordelen zijn dat je niet in de wachtrij aan het loket hoeft te gaan staan, geen boekingskosten hebt en eenvoudig de prijzen per dag en vertrektijdstip kunt vergelijken. Ook kan je via de website als je kortingskaarten invoeren om te zien of er een korting van toepassing is.

Treinstation van Bern

Het treinstation van Bern ligt aan de westelijke rand van de binnenstad. Het treinstation van Bern heeft meerdere etages. De treinen rijden onder het station door. Per trap, roltrap of lift kom je bij het stationsplein van Bern uit. Binnen enkele minuten loop je naar het historische centrum van Bern toe. In het station bevinden zich ook diverse winkels en restaurants.

Adres van treinstation Bern: Bollwerk 4, 3011 Bern, Zwitserland

Hotel tips Bern

Er zijn flink wat hotels in Bern te vinden. Veel van deze hotels vind je in het centrum van Bern of aan het Vierwoudstedenmeer. Ook zijn er enkele hostels te vinden en wat resorts. De prijzen van hotels in Bern liggen vrij hoog. Hoger dan een gemiddeld hotel in Nederland maar gemiddeld voor Zwitserse begrippen.

Budget hotel

Hotel Aline

Midden in het centrum van Florence en op slechts 300 meter van de Galleria dell’Accademia ligt hotel Aline. Het is absoluut één van de beste deals in Bern. Het hotel biedt kamers met privé badkamer of gedeelde badkamer. Alle kamers hebben gratis WiFi en hebben uitzicht op de stad. Sommige kamers zijn voorzien van airconditioning.

Middenklasse hotel

Hotel Martelli

Het 3-sterren hotel Hotel Martelli ligt echt pal in het centrum van Florence in een elegant historisch gebouw dat ooit eigendom was van Florentijnse adel. De kathedraal en het treinstation liggen op 200 meter afstand. De kamers zijn hebben airco, een satelliettelevisie, een minibar en gratis WIFI. Er wordt een goed ontbijt aangeboden.

Luxe hotel

Antica Dimora Johlea

In een prachtig 19e-eeuws gebouw is het Antica Dimora Johlea gevestigd. Het hotel ligt in het centrum van Florence en biedt prachtige stijlvolle kamers met gratis WiFi, een hemelbed en satelliet-tv. Vanaf het panoramisch dakterras kan je genieten van de zonsondergang. Er wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt in de eetzaal geserveerd.

Bezienswaardigheden in Bern

Bern is een prachtige stad met veel historie en legendes. Ook de Kapelbrug (Kapellbrücke) is een belangrijke toeristische attractie in Bern. Deze houten brug dateert uit de 14e eeuw en werd gebouwd als verdediging van de stad. Het is de oudste houten brug van Europa.

Ook het Kunst- und Kongresshaus is erg in trek bij toeristen. Het kunstmuseum van Bern en diverse concerthallen bevinden zich in het fraaie gebouw dat door Jean Nouvel werd ontworpen. Vooral de grootste concerthal is erg bekend vanwege de bijna perfecte akkoestiek. Hier spelen dan ook regelmatig klassieke gezelschappen van wereldformaat op.

Ook de oude stormmuren van Bern zijn het verkennen waard. Ze werden in 1386 gebouwd. De Schirmer, Zyt, Wacht en Männli toren zijn open voor het publiek.