Een goedkoop treinticket naar Brussel boeken is zeker mogelijk. Vanaf €14 reis je al per trein van Roosendaal naar Brussel, de gezellige hoofdstad van onze zuiderburen. Vanaf €25 kan je van de meeste treinstations met de trein naar Brussel reizen is je tijdig je treinticket boekt. Reis je in de eerste klas, dan kan je al vanaf €35 en ticket boeken. Reis per Intercity Brussel of Thalys binnen 2 uur vanuit Amsterdam naar Brussel toe zonder overstap. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Brussel.

Prijs van een treinticket naar Brussel

Het goedkoopste treinticket naar Brussel boek je voor €25,- vanaf de meeste treinstation in Nederland per enkele reis in de tweede klasse en met de Intercity. De prijs van een treinticket naar Brussel varieert echter en ligt dus niet vast. Tarieven zijn afhankelijk van de afstand, boekingstermijn, route, type trein, kortingskaarten en natuurlijk de klasse. Zo zien er speciale Early Bird vroegboektarieven waarmee je al voor €25,- naar Brussel reist vanaf veel stations in Nederland. Met dit Early Bird tarief kan je voordelig reizen maar je moet wel op tijd boeken. Minimaal 7 dagen voor vertrek. Bekijk hier de prijzen voor treintickets naar Brussel.

Reis je liever met de Thalys naar Brussel, dan begint de prijs voor een treinkaartje naar Brussel bij €29,- per enkele reis. Tarieven van de Thalys kunnen snel oplopen. Op korte termijn kost een treinticket voor de Thalys naar Brussel €82 per enkele reis. Je kan dus ruim de helft besparen als je tijdig je treinticket naar Brussel met de Thalys boekt. Je kan de Thalys al 4 maanden voor vertrek boeken.

Korting op je treinticket naar Brussel

Reis je per trein, dan kan je met korting naar Brussel reizen. Naast de Early Bird vroegboekkorting kan je ook met je voordeelurenkaart of je vrij-reizenkaart voordelig met de trein naar Brussel reizen. Let erop dat deze kortingskaarten alleen geldig zijn op de Intercity en regionale treinen, niet op de Thalys! Hieronder vind je een overzicht met indicatieprijzen vanaf een aantal grotere stations in Nederland naar Brussel op basis van diverse kortingen.

In bovenstaande tabel zie je dat je behoorlijk kan besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Brussel als je op tijd je ticket boekt. Met een Early Bird vroegboektarief ben jij vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je met je voordeeluren korting reist. Reis je zonder korting, dan is een Early Bird weektarief vaak 30% tot 40% voordeliger. Hoe langer de reisafstand, hoe meer je bespaart indien je een Early Bird tarief boekt. Vanaf Groningen bespaar je bijvoorbeeld bijna 42% met je Early Bird tarief t.o.v. het flexprijs tarief!

Kinderkorting

Reis je met kinderen? Dan is er een kinderkorting van toepassing. Kinderen die met (groot)ouder reizen kunnen een Railrunner aanschaffen voor slechts €2,50 per dag. Blijf je overnachten in Brussel, dan betaal je voor elk kind t/m 11 jaar slechts €5 voor een retourticket.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Brussel is er helaas niet. Wel zijn er in België erg voordelige treintickets voor senioren uit de automaat te halen (seniorenbiljet). Op het eerste treinstation in België (Essen) kan je voor €6,80 een dagkaart voor senioren aanschaffen.

Jongerenkorting

Helaas is er geen jongerenkorting (meer) op de trein naar Brussel.

Railplus korting

Heb je een voordeeluren abonnement, dan kan je voor €15 een railpluskaart kopen. Hiermee krijg je op flexprijzen in België 25% korting. Reis je in de daluren, dan krijg je dus 40% korting op het Nederlandse traject en nog eens 25% korting op het Belgische traject. Senioren die een voordeeluren abonnement hebben kunnen gratis de raipluskorting laten actieveren.

Reistijd naar Brussel en overstappen

Uiteraard verschilt de reistijd per trein naar Brussel per vertrekstation. De reistijd hangt af van het aantal overstappen en het type trein waarmee je reist. Zo is de Thalys met aansluitend een Intercity vaak ongeveer een half uur sneller dan reguliere verbindingen met Intercity en/of regionale treinen. Hieronder een overzicht van 14 grote treinstation en de reistijd naar Brussel en het minimale aantal overstappen per verbinding. De reistijd is gebaseerd op verbindingen zonder Thalys, alleen met intercity en regionale treinen:

Traject Reistijd Overstappen Vanafprijs
Reistijd van Amsterdam naar Brussel 2u12 0 € 25   Zoek ticket
Reistijd van Arnhem naar Brussel 2u32 1 € 21   Zoek ticket
Reistijd van Den Haag naar Brussel 1u44 1 € 21   Zoek ticket
Reistijd van Eindhoven naar Brussel 1u53 1 € 18   Zoek ticket
Reistijd van Groningen naar Brussel 4u19 1 € 25  Zoek ticket
Reistijd van Haarlem naar Brussel 2u31 1 € 25  Zoek ticket
Reistijd van Leiden naar Brussel 2u10 1 € 21  Zoek ticket
Reistijd van Maastricht naar Brussel 1u49 2 € 15  Zoek ticket
Reistijd van Roosendaal naar Brussel 1u14 1 € 11,40  Zoek ticket
Reistijd van Rotterdam naar Brussel 1u23 1 € 18  Zoek ticket
Reistijd van Tilburg naar Brussel 1u18 1 € 14  Zoek ticket
Reistijd van Utrecht naar Brussel 2u19 1 € 21  Zoek ticket
Reistijd van Zwolle naar Brussel 3u17 1 € 25  Zoek ticket

Waar kan je een goedkoop treinticket naar Brussel boeken?

Normaal gesproken liggen de prijzen voor treinkaartjes naar België vast. Reis je per Intercity vanuit Nederland naar Brussel (rechtstreeks van o.a. Amsterdam CS, Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam CS en Roosendaal) of per regionale trein, dan bepaalt de afstand de prijs. Woon je dicht bij de grens, dan bepaal je minder dan wanneer je een stuk noordelijker in Nederland woont. Kortingskaarten als de voordeelurenkaart, RailPlus of vrijreizen Nederland hebben invloed op de prijs. Actuele prijzen voor treinkaartjes naar Brussel vind je hier.

Soms zijn er speciale promo aanbiedingen voor treintickets naar België. Je kunt dan voor €19 al naar Brussel reizen vanuit elk station in Nederland. Een 1e klas ticket kost €29 euro. Een retourticket kost je het dubbele. Vaak worden ze voor rustige reisperiodes vrijgegeven zoals de zomervakantie of in maanden als maart en november. Op de promotarieven zijn kortingskaarten als de voordeelurenkaart of de RailPluskaart niet van toepassing. De promotarieven zijn alleen geldig op IC en RE treinen, niet op de Thalys. Check hier of er momenteel een promo actie naar Brussel is.

Ook kan je vanuit Nederland met de Thalys naar Brussel reizen. De hogesnelheidslijn vertrekt dagelijks om de 1 a 2 uur vanuit Amsterdam CS, Schiphol en Rotterdam CS. Tarieven voor de Thalys zijn variabel. Hoe eerder je boekt, hoe lager het tarief. Een enkele reis per Thalys van Amsterdam naar Brussel boek je vanaf €29. Een ticket obv 1e klasse begint bij €45. Een retour kost je het dubbelen. Bekijk tarieven, tijden en beschikbaarheid.

Trein naar Brussel

Je kunt vanuit Nederland op verschillende manieren per trein naar Brussel reizen. Zo kan je bijvoorbeeld via Amsterdam, Schipol of Rotterdam per Thalys rechtstreeks naar Brussel (Zuid/Midi) reizen. Nadeel is dat de Thalys, zeker op korte termijn, erg prijzig kan zijn. Je Zo kan je wel €82 voor een enkele reis betalen als je per Thalys naar Brussel reist. Wel heb je op de Thalys altijd een gereserveerde zitplaats bij je ticket inbegrepen zitten.

Reis je per Intercity Brussel of IntercityDirect, dan ben je weliswaar iets langer onderweg, maar je bent wel (vaak stukken) voordeliger uit. Ook is je ticket op alle IC en regionale treinen geldig op die betreffende dag (reis je met Voordeeluren korting, dan alleen in de daluren!). Je bent dus veel flexibeler en kan reizen wanneer het jou het beste uitkomt. Een zitplaatsgarantie heb je niet. Je moet zelf op de Intercity naar Brussel een plek uitkiezen.

Delen van het traject kan je ook per regionale trein afleggen.

Treinstation Brussel

Het treinstation van Brussel, Brussel Midi (ook wel Brussel-Zuid genoemd) is het drukte treinstation van België. Dagelijks maken enkele honderdduizenden reizigers gebruik van het station. Treinstation Brussel is een van de oudste treinstations van België en vormt een belangrijk knooppunt tussen België, Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Hogesnelheidstreinen uit de omringende vier buurlanden doen regelmatig Brussel Midi aan.

Er zijn meerdere treinstations in Brussel te vinden. Naast station Brussel Midi/Brussel-Zuid vind je er ook nog Brussel Centraal, Brussel Noord en tal van kleinere stations.

Adres van treinstation Brussel Midi: Brussel-Zuid, Avenue Fonsny 47B, 1060 Brussel, België

Informatie over Brussel

Brussel is één van de oudste steden van België. De middelgrote stad ligt tussen de grote steden Antwerpen en Brussel in. Echter vormde Mechelen een korte periode in de 16e eeuw het bestuurlijke centrum van het koninkrijk der Nederlanden. Margaretha van Oostenrijk bestuurde vanuit de stad het koninkrijk. Dat is ook de reden waarom er nog veel historische gebouwen in het centrum zijn te vinden. Vier gebouwen staan zelfs op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Mechelen heeft een middeleeuws stadscentrum met daar middenin een prachtige grote markt. In en rondom het centrum vind je een verscheidenheid aan historische huizen en panden. Zo vind je er renaissancehuizen uit de zestiende eeuw maar ook huizen in rococostijl uit de achttiende eeuw. Er zijn 6 kerken in de stad te vinden.

De stad Brussel is een echte studentenstad en heeft door zijn rijke geschiedenis veel te bieden aan toeristen. De bezienswaardigheden in Mechelen liggen op korte afstand van elkaar wat het erg gemakkelijk maakt om te ze bezoeken. Het openbaar vervoer in Mechelen is goed geregeld. Er rijden diverse lijnbussen maar een ritje met de paardentram of een boottocht (boot naar Planckendael of de boot langs de Binnendijle) behoort ook tot de mogelijkheden. In de stad vind je ook meerdere interessante musea en een oude brouwerij met een museum erin (Brouwerij het Anker).

Bezienswaardigheden in Brussel

Er zijn flink wat bezienswaardigheden in Brussel te vinden, je kan je zeker een paar dagen goed vermaken in de sfeervolle historische stad. Hieronder een overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden in Mechelen:

Belangrijkste bezienswaardigheden:

  1. Sint-Romboutstoren
  2. Brusselpoort
  3. Hof van Savoye
  4. Grote Markt
  5. IJzerenleen

Belangrijkste musea in Mechelen:

  • Museum Brusselpoort
  • Hof van Busleyden
  • Spoorwegmuseum De Mijlpaal
  • Joods Museum
  • Technopolis
Mechelen Sint Romboutstoren

1) De indrukwekkende Sint-Romboutstoren is zeker de belangrijkste bezienswaardigheid van Mechelen. De eerste steen werd al in 1452 gelegd maar de toren is nooit helemaal afgebouwd. Via je 538 treden kan je de toren beklimmen waar je een adembenemend uitzicht over de stad en zijn omgeving wacht. Het is de €7 entree zeker waard.

2) Een bezoek aan de Brusselpoort mag ook niet ontbreken aan je verblijf in Mechelen. De overgebleven delen van de grote stadswal die dateert uit de 13de eeuw zijn erg indrukwekkend. In de poort vind je het Brusselpoort-museum, een archeologisch museum waar je een kijkje terug in de tijd kunt nemen.

3) Het Hof van Savoye, het paleis van Margareta van Oostenrijk, mag je zeker niet overslaan. Vanaf deze locatie in het oosten van de stad bestuurde Margareta tussen 1506 en 1530 het koninkrijk der Nederlanden.

4) De Grote Markt is het centrale plein in Mechelen en stamt uit de middeleeuwen. Rondom de prachtige grote markt vind je een verscheidenheid aan historische huizen en panden. Zo vind je er renaissancehuizen uit de zestiende eeuw maar ook huizen in rococostijl uit de achttiende eeuw. Ook vind je het het onvoltooide Belfort op de Grote Markt.

5) IJzerenleen is een vismarkt van oudsher dat zijn naam te danken heeft aan de gotische leuning die je er nog altijd kunt vinden. Tegenwoordig vind je prachtige visfontijnen op het karakteristieke rechthoekige plein.

Brussel is een sfeervolle stad die vrij dichtbij ligt. Ben je van plan om Brussel te gaan bezoeken en wil je een goedkoop treinticket naar Brussel boeken? Je reist al met de trein naar Brussel vanaf €19 per enkele reis! Soms kan je namelijk online promo tickets boeken die geldig zijn vanaf elk station in Nederland en geldig zijn naar elk station in België. Een ticket kost dan €19 voor de tweede klasse en €29 voor de eerste klasse per enkele reis. Een retour kost je het dubbele.

Hotel tips Brussel

Ben je nog op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Brussel? We hebben hieronder een selectie van hotels in Brussel gemaakt. Naast de budget hotels in Brussel zijn in de selectie ook hotels opgenomen die zich kenmerken door hun ligging in of bij het centrum, de goede sfeer, de schoonheid en de positieve beoordelingen van andere reizigers. De selectie toont zowel voordelige hotels in Brussel als middenklasse en luxe hotels die zeker een verblijf waard zijn. Bekijk hieronder de hotel tips Brussel en vind het hotel dat het beste bij je past.

Budget hotel

Hotel Aline

Midden in het centrum van Florence en op slechts 300 meter van de Galleria dell’Accademia ligt hotel Aline. Het is absoluut één van de beste deals in Florence. Het hotel biedt kamers met privé badkamer of gedeelde badkamer. Alle kamers hebben gratis WiFi en hebben uitzicht op de stad. Sommige kamers zijn voorzien van airconditioning.

Boek vanaf €45

Middenklasse hotel

Hotel Martelli

Het 3-sterren hotel Hotel Martelli ligt echt pal in het centrum van Florence in een elegant historisch gebouw dat ooit eigendom was van Florentijnse adel. De kathedraal en het treinstation liggen op 200 meter afstand. De kamers zijn hebben airco, een satelliettelevisie, een minibar en gratis WIFI. Er wordt een goed ontbijt aangeboden.

Boek vanaf €66

Luxe hotel

Antica Dimora Johlea

In een prachtig 19e-eeuws gebouw is het Antica Dimora Johlea gevestigd. Het hotel ligt in het centrum van Florence en biedt prachtige stijlvolle kamers met gratis WiFi, een hemelbed en satelliet-tv. Vanaf het panoramisch dakterras kan je genieten van de zonsondergang. Er wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt in de eetzaal geserveerd.

Boek vanaf €150