Gelegen aan de rand van het Zwarte Woud in zuidelijk Duitsland vind je de universiteitsstad Freiburg im Breisgau, ofwel Freiburg. De stad is erg populair vanwege de mooie ligging, de fijne sfeer en de rijke historie. Vanuit Nederland gaat er dagelijks één rechtstreekse trein naar Freiburg. Vanaf €39,90 kan je online al een treinticket naar Freiburg boeken.

Trein naar Freiburg

Elke morgen vertrekt vanuit Amsterdam CS een ICE trein die rechtstreeks naar Freiburg rijdt om vervolgens zijn weg te vervolgen tot het uiteindelijke eindpunt Basel in Zwitserland. Deze ICE rijdt met snelheden tot wel 300 kilometer per uur naar het station van Freiburg, Freiburg Hauptbahnhof, om daar middenin het centrum aan te komen. De trein vertrekt vanuit Amsterdam CS maar stopt in Nederland ook op Utrecht CS en Arnhem CS. Ook rijdt er dagelijks één ICE vanuit Freiburg terug naar Nederland. Deze comfortabele trein is voorzien van alle gemakken zoals een bistro, stopcontacten en Wifi. Ook zijn er speciale coupe’s voor families met kleine kinderen en stiltecoupés.

Mocht de directe ICE naar Freiburg die om 08:08 uit Amsterdam CS vertrekt iets te vroeg voor je zijn, dan kan je ook een latere ICE-verbinding naar Freiburg nemen maar heb je wel één overstap. Ook kan je een deel van de reis per Eurocity trein (EC) langs de Rijn rivier reizen. Je reist dan vanaf Keulen of Duisburg grote delen langs de Rijn.

Route trein naar Freiburg

Reistijd van de trein naar Freiburg

Vanaf Amsterdam CS gezien is de snelste reistijd naar Freiburg per ICE trein is 5:51u. De ICE 105 vertrekt om 08:08 uit Amsterdam CS om vervolgens om 13:59 aan te komen in hartje Freiburg. De treinverbinding naar Freiburg waarbij je delen langs de Rijn reist duurt 06:45u. Je hebt één overstap in Keulen of Duisburg voordat je om 14:53 op het treinstation van Freiburg aankomt. Vertrek je vanaf Utrecht of Arnhem met de ICE, dan is de reistijd respectievelijk 30min en 60min korter. Bekijk tijden en prijzen vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Freiburg per rechtstreekse ICE trein

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Freiburg 08:08 13:59 05:51 0 € 39,90 Online
Utrecht - Freiburg 08:37 13:59 05:22 0 € 39,90 Online
Arnhem - Freiburg 09:07 13:59 04:52 0 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Freiburg

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Freiburg niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Freiburg begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Freiburg is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief.. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €60 to €80 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59.

Boek je treinkaartje naar Freiburg op tijd
Wil je een treinticket naar Freiburg boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen. Korting bij vroegboeken kan oplopen tot 76% t.o.v. het Full-flex tarief.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een Supersparpreis of Sparpreis vroegboek tarief naar Freiburg, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Freiburg. Het tarief van Zwolle naar Freiburg is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Freiburg. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Korting op je treinticket naar Freiburg

Geld besparen op je treinticket naar Freiburg is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Freiburg als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Freiburg betaalt, het Full-flex tarief.

Voordeeluren of railplus
Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een Full-flex tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar Freiburg reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Freiburg is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Freiburg is er helaas niet.

Treinstation van Freiburg

Het treinstation van Freiburg, Freiburg im Breisgau (of Freiburg Haubtbahnhof), ligt in stadscentrum. Vanaf “Freiburg Hbf” kan je eenvoudig een S-Bahn (tram) naar diverse plekken in het centrum van de stad nemen of naar je hotel. Per ICE of IC kan je van Freiburg naar nabij gelegen steden als Basel of Mullhouse reizen.

Het treinstation van Freiburg telt 5 perrons en 8 sporen die je kunt bereiken via de trap, roltrap of lift. Ook zijn er kluisjes, wachtruimtes. restaurants, douches en toiletten (incl. invalidentoiletten) en autohuur te vinden. Buiten het station vind je aansluitingen op bus en tram (S-Bahn) en kan je fietsen huren (call a bike).

Plattegrond van treinstation Freiburg

Adres van treinstation Freiburg Hbf: Bismarckallee 5, 79098 Freiburg (Breisgau), Duitsland

Informatie over Freiburg

Gelegen in het Zwarte Woud aan de rivier de Dreisam en niet ver van de grens met Frankrijk en Zwitserland vind je de stad Freiburg. De stad telt nog geen driehonderdduizend inwoners maar is wel de belangrijkste stad van de regio. Freiburg is een echte universiteitsstad waar veel studenten te vinden zijn.

Bezienswaardigheden in Freiburg

Freiburg is een oude stad met een historisch centrum met fraaie en gezellige huisjes en gebouwen. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Freiburg is de hoofdkerk, de Freiburger Münster. De kerk is 116 meter hoog en gebouwd tussen 1270 en 1340. De kerk wordt gezien als meesterwerk van gotische bouwkunst en heeft naar zeggen model gestaan voor de Domtoren in Utrecht. Breng je een bezoek aan Freiburg, dan mag je het Stadttheater en het Augustinermuseum ook zeker niet overslaan.

Veelgestelde vragen over de trein naar Freiburg

De prijs van een treinticket naar Freiburg begint bij € 39,90 per enkele reis per persoon. Treinkaartjes kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 3 a 4-voudige voor je ticket. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Freiburg.
Ja, zonder over te stappen kan je vanuit Nederland per trein naar Freiburg reizen. Alle treinverbindingen en vertrektijden kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Freiburg ongeveer 05u51m.
Bereken hier de reistijd naar Freiburg vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Freiburg raden wij IntercityHotel Freiburg aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Freiburg en aanbiedingen.
Leuke bezienswaardigheden en dingen om doen in Freiburg zijn onder andere:
Munster van Freiburg (kerk), Schwabentor (oude stadspoort), Altes Rathaus (oude gemeentehuis), Munster van Freiburg bezoeken, Zwarte Woud ov-kaart en Rijnwaterval.
2022-03-21T18:06:24+01:00