Een van de mooiste en gezelligste steden van België is absoluut Gent. Deze sfeervolle stad is behoorlijk populair onder toeristen en makkelijk en snel te bereiken vanuit Nederland. Gent is de perfecte bestemming voor een weekendje weg. Een goedkoop treinticket naar Gent boeken is niet heel moeilijk. Je kunt al vanaf €18 een treinkaartje naar Gent boeken vanaf station Roosendaal en voor €29 vanaf de meeste andere stations.

Trein naar Gent

Vanuit Nederland reis je al met één overstap per trein naar Gent toe. Zo kan je per IC of Thalys vanuit Amsterdam CS of Rotterdam CS naar Antwerpen CS reizen om daar over te stappen op de InterCity naar Gent. Ook is het mogelijk om door te reizen tot Brussel en daar vervolgens de trein naar Gent te nemen. Op korte termijn is het vaak stukken voordeliger om met de IC te reizen aangezien de Thalys hogesnelheidslijn op korte termijn erg prijzig kan zijn. Houdt er rekening mee dat er twee treinstations in Gent zijn Gent St Pieters en Gent Dampoort. Gent St Pieters ligt ten zuidwesten van het centrum van Gent en Gent Dampoort ligt ten oosten van het centrum. Vanaf station Gent Dampoort is de afstand tot je hotel het centrum van Gent vaak iets korter.

Route trein naar Gent

Reistijd naar Gent per trein

Vanaf Amsterdam CS is de reistijd naar Gent per trein iets meer dan drie uur. Dit is het geval als je via Antwerpen naar Gent reist. De treinverbinding naar Gent via Brussel doet er net iets langer over. Vertrekt je vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt, dan is de totale reistijd naar Gent uiteraard wat korter.

Reistijd Intercity trein naar Gent

TrajectReistijdOverstapVanafprijs
Amsterdam - Gent3:081€ 29  Zoek ticket
Breda - Gent1:511€ 18  Zoek ticket
Den Haag - Gent2:401€ 25  Zoek ticket
Eindhoven - Gent2:492€ 22  Zoek ticket
Rotterdam - Gent2:191€ 22  Zoek ticket
Utrecht - Gent3:001€ 25  Zoek ticket

Waar kan je een goedkoop treinticket naar Gent boeken?

Op verschillende manieren kun je aan je treinticket naar Gent komen. Uiteraard is de makkelijkste manier om online je treinticket naar Gent te boeken. Er zijn dan geen boekingskosten van toepassing en je krijgt een prachtig overzicht met tijden en tarieven. Je kunt online treintickets naar Gent boeken via de website van de Belgische spoorwegen, NMBS, of via de website van de Nederlandse spoorwegen, NSInternational.nl.

Aanbiedingen naar Gent
Met enige regelmaat zijn er promo treintickets via de website van NSInternational.nl te boeken. Een enkele reis naar Gent kan je dan al boeken vanaf €19 per enkele reis in de tweede klasse en vanaf €29 in de eerste klasse. Vaak worden deze promotarieven voor rustige reisperiodes vrijgegeven zoals de zomervakantie of in maanden als maart en november. Op de promotarieven zijn kortingskaarten als de voordeelurenkaart of de railpluskaart niet van toepassing. De promotarieven zijn alleen geldig op IC en RE treinen, niet op de Thalys.

Reguliere tarieven naar Gent
Reis je in een periode waarin er geen promo tickets te boeken zijn, dan gelden er vaste tarieven. De prijs van je treinticket naar Gent is dan afhankelijk van je vertrekstation in Nederland. Hoe verder je van de grens vandaan woont, hoe hoger het tarief voor je treinticket zal zijn. Op de prijs van de reguliere treintickets zijn wel kortingskaarten van toepassing. Bekijk hier de prijzen voor treinkaartjes naar Antwerpen.

Early bird
Boek je op tijd, dan zijn er treintickets met korting naar Gent beschikbaar. Deze Early bird week (€29 enkele reis) of Early bird weekend (€39 enkele reis) tarieven zijn speciaal in het leven geroepen voor de vroege boekers. Zo kan je flink op je weekendje Gent besparen. De Early bird tickets zijn te boeken tot 7 dagen voor vertrek, je kunt ze alleen online boeken (niet uit de automaat of aan het loket), ze zijn onbeperkt beschikbaar. Je betaalt geen boekingskosten. Ook mag je met Early bird treintickets naar Gent elke InterCity nemen op je reisdag.

Prijs van een treinticket naar Gent

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Gent geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Mayrhofen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Mayrhofen van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Mayrhofen is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Mayrhofen

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Mayrhofen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Mayrhofen kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Mayrhofen krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Mayrhofen. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Mayrhofen is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Mayrhofen met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Mayrhofen met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Mayrhofen. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Mayrhofen en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de ICE trein naar Mayrhofen is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de ICE trein naar Mayrhofen is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Mayrhofen zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Gent

Het treinstation van Gent, Gent Sint-Pieters, vind je net ten noorden van het centrum van Gent en pal naast de rivier de Ziller. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Mayrhofen dat op zo’n 250 meter van het station te vinden is. In het centrum vind je tal van leuke en betaalbare hotels vindt.

Het stationsgebouw van Mayrhofen is het grootste van het Zillertal en heeft diverse voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en ticketautomaten.

Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de omgeving van Mayrhofen. Bij het station van Mayhofen is ook een taxibedrijf gevestigd (Taxikroell). Per postbus of taxi reis je vrij eenvoudig van Mayrhofen naar bestemmingen als Aschau im Zillertal, Brandberg, Bruck am Ziller, Buch bij Jenbach, Eben am Achensee, Finkenberg, Fügen, Fügenberg, Gallzein, Gerlos, Gerlosberg, Hainzenberg, Hart im Zillertal, Hippach, Jenbach, Kaltenbach, Pill, Ramsau im Zillertal, Ried im Zillertal, Rohrberg, Schlitters, Schwaz, Schwendau, Stans, Steinberg am Rofan, Strass im Zillertal, Stumm, Stummerberg, Terfens, Tux, Uderns, Vomp, Weer, Weerberg, Wiesing, Zell am Ziller en Zellberg.

Kom je pas laat aan in Mayrhofen, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Der Siegelerhof is een aanrader die op korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

Adres van treinstation Gent

Mayrhofen Zillertalbahnhof, 5V97+V3 Mayrhofen, Oostenrijk

Aanbiedingen voor de trein naar Gent

Ben je op zoek naar aanbiedingen voor de trein naar Gent? Met enige regelmaat zijn er speciale acties voor de trein naar Gent en kan je voor gereduceerd tarief met de trein naar Gent reizen. Kijk hier of er momenteel acties of aanbiedingen voor treinkaartjes naar Gent zijn.

Veel gestelde vragen over de trein naar Gent

Wat kosten een treinticket naar Gent?

Prijzen voor een treinticket naar Gent variëren. De prijs hangt vooral af van je vertrekstation in Nederland en het moment waarop je reist. Een treinticket naar Gent boek je vanaf sommige treinstations in Nederland al vanaf €18. Dit Early Bird ticket is tot en met 7 dagen voor vertrek te boeken en geldig op de InterCity(Direct) naar België. Reis je doordeweeks (van maandag t/m donderdag), dan is het ticket voordeliger dan waneer je in het weekend (vrijdag t/m zondag) reist.

Lees hier meer over het Early Bird tarief.

Hoelang duurt een treinreis naar Gent?

Hoelang duurt een treinreis naar Gent?
De duur van een treinreis naar Gent hangt natuurlijk af van het treinstation waar je opstapt. Vertrek je uit Amsterdam CS, dan is de reistijd per trein naar Gent 3u08m. Vertrek je vanuit Rotterdam, dan duurt de rit circa 2u19m.

Bereken hier de reistijd naar Gent vanaf jouw vertrekstation.

Waat boek je een treinticket naar Gent?

Waar boek je een treinticket naar Gent?
Er zijn verschillende websites waar je een treinticket naar Gent kunt boeken. Via de boekingssite van NSInternational kom je doorgaans vrij eenvoudig en snel aan je treinkaartje.
Er zijn verschillende betaalopties mogelijk zoals iDEAL, Creditcard of Paypal.