Een van de mooiste en gezelligste steden van België is absoluut Gent. Deze sfeervolle stad is behoorlijk populair onder toeristen en makkelijk en snel te bereiken vanuit Nederland. Gent is de perfecte bestemming voor een weekendje weg. Een goedkoop treinticket naar Gent boeken is niet heel moeilijk. Je kunt al vanaf €19 een treinkaartje naar Gent boeken.

Treinen naar Gent

Vanuit Nederland reis je al met één overstap naar Gent toe. Zo kan je per IC of Thalys vanuit Amsterdam CS of Rotterdam CS naar Antwerpen CS reizen om daar over te stappen op de InterCity naar Gent. Ook is het mogelijk om door te reizen tot Brussel en daar vervolgens de trein naar Gent te nemen. Op korte termijn is het vaak stukken voordeliger om met de IC te reizen aangezien de Thalys hogesnelheidslijn op korte termijn erg prijzig kan zijn. Houdt er rekening mee dat er twee treinstations in Gent zijn Gent St Pieters en Gent Dampoort. Gent St Pieters ligt ten zuidwesten van het centrum van Gent en Gent Dampoort ligt ten oosten van het centrum. Vanaf station Gent Dampoort is de afstand tot je hotel het centrum van Gent vaak iets korter.

Waar kan je een goedkoop treinticket naar Gent boeken?

Je kunt op verschillende manieren aan je treinticket naar Gent komen. Uiteraard is de makkelijkste manier om online je treinticket naar Gent te boeken. Er zijn dan geen boekingskosten van toepassing en je krijgt een prachtig overzicht met tijden en tarieven. Je kunt online treintickets naar Gent boeken via de website van de Belgische spoorwegen, NMBS, of via de website van de Nederlandse spoorwegen, NSInternational.nl.

Promotarieven naar Gent
Met enige regelmaat zijn er promo treintickets via de website van NSInternational.nl te boeken. Een enkele reis naar Gent kan je dan al boeken vanaf €19 per enkele reis in de tweede klasse en vanaf €29 in de eerste klasse. Vaak worden deze promotarieven voor rustige reisperiodes vrijgegeven zoals de zomervakantie of in maanden als maart en november. Op de promotarieven zijn kortingskaarten als de voordeelurenkaart of de railpluskaart niet van toepassing. De promotarieven zijn alleen geldig op IC en RE treinen, niet op de Thalys.

Reguliere tarieven naar Gent
Reis je in een periode waarin er geen promo tickets te boeken zijn, dan gelden er vaste tarieven. De prijs van je treinticket naar Gent is dan afhankelijk van je vertrekstation in Nederland. Hoe verder je van de grens vandaan woont, hoe hoger het tarief voor je treinticket zal zijn. Op de prijs van de reguliere treintickets zijn wel kortingskaarten van toepassing. Bekijk hier de prijzen voor treinkaartjes naar Antwerpen.

Early bird
Boek je op tijd, dan zijn er treintickets met korting naar Gent beschikbaar. Deze Early bird week (€29 enkele reis) of Early bird weekend (€39 enkele reis) tarieven zijn speciaal in het leven geroepen voor de vroege boekers. Zo kan je flink op je weekendje Gent besparen. De Early bird tickets zijn te boeken tot 7 dagen voor vertrek, je kunt ze alleen online boeken (niet uit de automaat of aan het loket), ze zijn onbeperkt beschikbaar. Je betaalt geen boekingskosten. Ook mag je met Early bird treintickets naar Gent elke InterCity nemen op je reisdag.

Goedkoop treinticket naar Gent boeken
4.6 (91.43%) 7 votes