Het is zeker niet een van de bekendste steden in Duitsland maar Hannover is zeker wel een bezoekje waard. De stad heeft meer te bieden dan je zou denken. Vanuit Nederland kan je al per trein zonder overstap naar Hannover reizen. Een treinticket naar Hannover boek je val vanaf €29,90 per enkele reis.

Trein naar Hannover

Eigenlijk is er vanuit Nederland maar één logische manier om naar Hannover te reizen. Per IC-Berlijn. Dagelijks vertrekken er elke 2 uur rechtstreekse intercitytreinen naar Hannover (eindbestemming Berlijn). De IC-Berlijn is vrij comfortabel en rijdt met snelheden van maximaal 200km per uur naar zijn bestemming. Aan boord is een bistro waar je wat kunt eten en drinken.

Route trein naar Hannover

Reistijd van de trein naar Hannover

De snelste reistijd naar Hannover per trein is 4u18m, gezien vanaf Amsterdam Centraal. Dit is met de IC-Berlijn verbinding via Overijssel. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt dan Amsterdam, dan neemt de reistijd logischer wijs af. Stap je bijvoorbeeld in Hengelo op, dan is de reistijd naar Hannover slechts 2u20m.

Reistijd naar Hannover per Intercity

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Hannover 09:00 13:18 04:18 0 € 29,90 Online
Hilversum - Hannover 09:22 13:18 03:56 0 € 29,90 Online
Amersfoort - Hannover 09:36 13:18 03:42 0 € 29,90 Online
Apeldoorn - Hannover 10:02 13:18 03:16 0 € 29,90 Online
Deventer - Hannover 10:19 13:18 02:59 0 € 29,90 Online
Almelo - Hannover 10:45 13:18 02:33 0 € 29,90 Online
Hengelo - Hannover 10:58 13:18 02:20 0 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Hannover

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Hannover niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Hannover begint bij €29,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €50 to €70 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €39,90.

Wil je een treinticket naar Hannover boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen.

Korting op je treinticket naar Hannover

Geld besparen op je treinticket naar Hannover is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Hannover als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Hannover betaalt.

Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een flex-prijs tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het flex-prijs tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting

Als je met kinderen met de trein naar Hannover reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Hannover is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar Hannover is er helaas niet.

Treinstation van Hannover

Het treinstation van Hannover ligt aan de westkant van het stadscentrum. Vanaf “Hannover Haubtbahnhof” kan je eenvoudig een S-bahn (tram) naar het centrum van de stad nemen of naar een andere locatie.

Het treinstation van Hannover telt 5 perrons en 10 sporen die je kunt bereiken via de trap, roltrap of lift. Ook zijn er kluisjes, restaurants en toiletten (incl. invalidentoiletten) te vinden.

Hannover heeft meerdere treinstations. Zo kan je ook naar Hannover Flughaven of Hannover Messe reizen. Dit station vind je aan de oostkant van de oude stad.

Adres van treinstation Hannover Hbf: 30159 Hannover, Duitsland

Informatie over Hannover

De centraal gelegen stad Hannover is een universiteitsstad die in de middeleeuwen is ontstaand aan de oevers van de Leine rivier. De stad is hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen en tevens een belangrijk verkeersknooppunt voor onder andere treinverkeer. Hertog George van Brunswijk-Calenberg zorgde ervoor dat Hannover een grote ontwikkeling doormaakte. Later ging Hannover op in Pruisen. Tijdens WOII zijn grote delen van de oude stad verwoest door bombardementen van de geallieerden.

Bezienswaardigheden in Hannover

De belangrijkste bezienswaardigheden in Hannover bestaan onder meer uit de nalatenschap van hertog George van Brunswijk-Calenberg zoals het stadskasteel, de zomerresidentie Herrenhausen, en de Opera. Meer bezienswaardigheden in Hannover die de moeite van een bezoek waard zijn zijn de Anzeigerhochhaus (de oudste wolkenkrabber van Duitsland), de Sankt Georgii et Jacobi basiliek die uit Noord-Duits baksteen is gebouwd en de ruïne van de Aegidienkirche.