Keulen is een erg populaire stad. Deze stad in Duitsland is ideaal voor een weekend weg of voor een eendaags bezoek. Je kan goed winkelen in Keulen of de prachtige dom bekijken die pal naast het station ligt. Ook de binnenstad is erg mooi. Een treinticket naar Keulen kan je al vanaf €19 boeken. Zo hoeft je uitje naar Keulen helemaal niet zo duur te zijn. Bekijk prijzen en tijden.

Trein naar Keulen

Dagelijks rijdt er meermaals een directe trein van Nederland naar Keulen en ook weer terug. De rechtstreekse ICE trein naar Keulen vertrekt vanaf Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem. De rijstijd vanaf Amsterdam naar Keulen bedraagt 2u35m (gemiddelde reistijd). Vanaf Utrecht is dat een half uur korter en vanaf Arnhem ongeveer een uur korter. Om 08:02 vertrekt er een ICE (Intercity-Express) van Amsterdam CS naar Keulen die aankomt om 10:45. De eerstvolgende directe trein naar Keulen vertrekt om 10:40 en komt om 13:15 aan. Als je vroeg boekt kan je vaak een goedkoop treinticket naar Keulen boeken. Kom je niet uit de randstad maar uit het noorden of zuiden van het land of woon je aan de grens, dan kan je ook via Venlo en Düsseldorf naar Keulen reizen. Ook bij Overijssel kan je per trein (InterCity) de grens over richting Keulen bij de grensovergang Bad Bentheim.

Route trein naar Keulen

Reistijd naar Keulen

De ICE van Amsterdam naar Keulen behaalt op sommige trajecten snelheden van 200 kilmoeter per uur. De totale reistijd van Amsterdam naar Keulen is met 2u38m dan ook niet lang. Vanaf Utrecht CS of Arnhem CS doe je respectief 30 en 60 minuten korter over de treinreis naar Keulen per ICE. Andere verbindingen duren aanzienlijk langer. Bekijk hier de reistijd vanaf jouw treinstation naar Keulen.

Reistijd naar Keulen per ICE trein

TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdOverstapVanafprijsTicket
Amsterdam - Keulen08:0810:4602:380€ 19,90Online
Utrecht - Keulen08:3710:4602:090€ 19,90Online
Arnhem - Keulen09:0710:4601:390€ 19,90Online

Prijs voor een treinkaartje naar Keulen

Zoals bij de meeste internationale treintickets verschillende ook de prijs voor een treinkaartje naar Keulen. De prijs wordt bepaald door de boekingstermijn ofwel het moment van boeken (hoe vroeg je boekt, hoe voordeliger je treinkaartje), de klasse (2e of 1e klasse) en ook door de voorwaarden of flexibiliteit van je treinticket. Zo zijn de annulerings-en wijzigingsvoorwaarden bij de goedkoopste treintickets strenger dan bij de duurste treintickets.

Route: Amsterdam - KeulenSparpreis EuropaFlexpreis
Vanafprijs 2e klasse€ 19,90€ 68,60
Vanafprijs 1e klasse€ 39,90€ 114,60
Beschikbaarheid ticketsBeperkt beschikbaarRuim beschikbaar
Zitplaats inclusiefAlleen in 1e klasse (€4 in 2e kl.)Alleen in 1e klasse (€4 in 2e kl.)
Te boeken vanaf180 voor vertrek180 voor vertrek
Te boeken tot1 voor vertrek * Dag van vertrek **
TreinbindingJaNee
OmboekenTot 1e dag van geldigheid tegen € 19Tot vertrek
AnnulerenTot 1e dag van geldigheid tegen € 19Tot vertek
Korting met voordeelurenNeeJa
Korting met RailPlusNeeJa
Korting met BahnCardAlleen met Bahncard 25Alle Bahncards
* zeer beperkt maar vaak niet beschikbaar op korte termijn en sterk afhankelijk van de trein. ** tot vlak voor vertrek boekbaar mits plaats op de trein.

Hoe boek je een goedkoop treinticket naar Keulen?

De gouden regel bij het boeken van internationale treintickets is: vroeg boeken. De prijs van internationale treintickets is gebaseerd op vraag en aanbod. Er zijn verschillende tarieven per trein. Boek je vroeg, dan kan je een voordelig tarief boeken. Ben je wat later, dan blijven de duurdere tarieven over. Boek je kort voor vertrek, dan betaal je vaak het normaalprijs tarief. Tegenwoordig zijn treintickets naar Keulen 6 maanden vooruit te boeken. Als je er op tijd bij bent kan je zodoende voor €38 retour reizen met de ICE. Op korte termijn kan dat tot ongeveer €107,60 oplopen!

Tip: Boek je kort voor vertrek en wil je toch nog goedkoop naar Keulen reizen per trein? Als je het niet erg vindt om twee keer over te stappen, dan kan je ook op korte termijn goedkoop naar Keulen reizen. Ga naar de reisplanner van NSinternational en klik op de link “naar dienstregeling”. Voer je vertrekstation in en als eindbestemming Bonn (geen Keulen). Selecteer tevens de optie “nee” bij hogesnelheidstreinen. Als je nu op jouw voorkeursdatum zoekt zullen er goedkope treintickets getoond worden. Je ziet opties van €19,90 verschijnen. Dit ticket kan je boeken en gebruiken tot Keulen. Het traject Keulen – Bonn is overbodig maar bepaald jouw lage prijs. Let erop dat je op IC treinen in Duitsland binding hebt. De aangegeven IC trein van Düsseldorf naar Bonn stopt in Keulen. Ook mag je een willekeurige regionale trein van Düsseldorf naar Keulen nemen. Alle IC en RE treinen op het traject tussen Nederland en Düsseldorf hebben geen binding. Je mag dus zelf een trein op dit traject uitzoeken.

2020-05-21T16:23:33+02:00