Op de plek waar de Rijn en Moezel rivier elkaar ontmoeten vind je de charmante stad Koblenz. De bescheiden stad ligt in een prachtig gebied waar je langs de rivieren kunt fietsen en wandelen en vele kastelen en historische gebouwen kunt vinden. Vanuit Nederland reis ja al met één overstap per trein aar Koblenz toe. Vanaf €19,90 boek je online al een treinticket naar Koblenz. Bekijk aanbiedingen naar Koblenz.

Treinreis naar Koblenz

Maak je een treinreis naar Koblenz, dan is de meest logische manier om per ICE naar Duisburg of Köln te reizen en daar over te stappen op de Eurocity trein naar Koblenz. Minimaal één overstap is vereist. De route met de Eurocity trein (EC) brengt je langs de Rijn naar Koblenz. Onderweg kom je prachtige delen van de rivier tegen die door de bergen zijn weg vindt. Op de berghellingen kom je regelmatig kastelen of ruïnes tegen. De snelste treinverbinding naar Koblenz duurt 3u38m vanuit Amsterdam CS gezien. Andere treinverbindingen doen vaak een half uur tot anderhalf uur langer over de treinreis naar Koblenz.

Trein en fiets naar Koblenz

Koblenz is erg populair onder fietsers. Wil je met de trein en fiets naar Koblenz reizen, dan kan dat. Je kunt via Venlo naar Düsseldorf reizen met regionale treinen en vervolgens per Eurocity door naar Koblenz. Regionale treinen kan en hoef je niet te reserveren, de EC trein wel. Fietsplaatsen zijn beperkt beschikbaar dus boek op tijd. Ook heb je een fietsticket nodig van €12 die je op het treinstation kunt aanschaffen in Nederland. Lukt het je niet om de EC te reserveren (online niet mogelijk), dan kan je ook in z’n geheel met regionale treinen naar Koblenz reizen. Een fietsticket blijft nodig, reserveringen niet.

Route trein naar Koblenz

Reistijd van de trein naar Koblenz

De snelste reistijd naar Koblenz per trein is 3u38m, gezien vanaf Amsterdam Centraal. Dit is met de ICE verbinding tot Duisburg en vervolgens met de Eurocity trein langs de Rijn naar Koblenz. Vanaf de andere twee ICE opstapstation in Nederland, Utrecht CS en Arnhem CS, doe je respectievelijk 30 en 60 minuten korter over de reis. Bekijk de reistijd naar Koblenz vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Reistijd naar Koblenz per trein (ICE tot Duisburg, dan EC tot Koblenz)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Koblenz 08:08 11:46 03:38 1 € 19,90 Online
Utrecht - Koblenz 08:37 11:46 03:09 1 € 19,90 Online
Arnhem - Koblenz 09:07 11:46 02:39 1 € 19,90 Online

Prijs van een treinticket naar Koblenz

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Koblenz niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Koblenz begint bij €19,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €50 to €70 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €29,90.

Wil je een treinticket naar Koblenz boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen.

Korting op je treinticket naar Koblenz

Geld besparen op je treinticket naar Koblenz is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Koblenz als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Koblenz betaalt.

Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een flex-prijs tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het flex-prijs tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting

Als je met kinderen met de trein naar Koblenz reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Koblenz is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar Koblenz is er helaas niet.

Treinstation van Koblenz

Het treinstation van Koblenz, Koblenz Hbf, ligt ten zuiden van de Altstadt van Koblenz, het historische centrum van de stad. Het is dit treinstation waar de Eurocity trein aankomt. Vanaf dit station kan je nog per regionale trein doorreizen naar treinstation Koblenz Stadtmitte dat dichterbij het centrum van de stad ligt. Vanaf Koblenz Hbf vertrekken bussen en trams (S-Bahn) verbindingen naar diverse bestemmingen in en rondom Koblenz.

Het treinstation van Koblenz telt perrons en 9 sporen die je kunt bereiken via de trap, roltrap of lift (handig indien je per fiets en trein reist). Ook zijn er kluisjes, pinautomaten, fietsenstallingen, restaurants en toiletten (incl. invalidentoiletten) te vinden.

Koblenz treinstation heeft goede aansluitingen op de bus. Het centrale plein waar vandaan de bussen vertrekken ligt aan de zuid-west kant van het station.

Adres van treinstation Heidelberg Hbf: Willy-Brandt-Platz 5, 69115 Heidelberg, Duitsland

Informatie over Koblenz

In de deelstaat Rijnland-Palts en op de plek waar de monding van de Moezel in de Rijn plaatsvindt ligt de stad Koblenz. De stad ligt wat verscholen tussen de bergen en is met iets meer dan honderdduizend inwoners van bescheiden omvang. De stad werd rond 100 voor Christus door de Romeinen bewoond. Er zijn nog restanten van een oude brug gevonden die de Romeinen ooit bouwden.

Bezienswaardigheden in Koblenz

Koblenz is een gemoedelijke staat waar je makkelijk een aantal dagen kunt verblijven. De belangrijkste bezienswaardigheden in Koblenz bestaan uit de Balduinbrug, de oudste brug in Koblenz over de Moezel rivier. Ook het 13e eeuwse slot Stolzenfels en fort Ehrenbreitstein mag je eigenlijk niet overslaan tijdens je bezoek aan Koblenz. Verder heeft de stad tal van kerken die ook de moeite waard zijn zoals de neoromaanse kerk Heilig-Hartkerk, de Onze-Lieve-Vrouwekerk in het oude centrum van de stad, de Sint-Florinuskerk, de Sint-Kastorbasiliek en de Sint-Menaskerk.