Één van de oudste steden in Duitsland is Regensburg. Deze stad die door zijn prachtige historische centrum op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat is vanuit Nederland per trein met één overstap al te bereiken. Je kunt online al een treinticket naar Regensburg boeken vanaf €39,90 per enkele reis in de 2e klasse en vanaf €59,90 in de 1e klasse. Bekijk aanbiedingen naar Regensburg.

Treinreis naar Regensburg

Reis je per trein van Nederland naar Regensburg, dan zal je minimaal één keer moeten overstappen. De makkelijkste manier om naar Regensburg te reizen is per ICE trein. Dat is ook gelijk de snelste manier. Vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS kan je op de ICE hogesnelheidstrein stappen die je met snelheden tot 300 kilometer per uur naar Regensburg brengt waarbij je onderweg één keer moet overstappen in Frankfurt.

Dagelijks zijn er meerdere ICE-verbindingen naar Regensburg mogelijk. De vroegste vertrektijd vanuit Amsterdam is 06:38. De laatste vertrek mogelijkheid is om 16:38 waarbij je rond middernacht in Regensburg aankomt.

Ook kan je deels per nachttrein naar Regensburg reizen. Je kunt eerst per ICE naar Düsseldorf reizen om daar op de NightJet van de ÖBB te stappen. Wel kom je op een wat ongelukkig tijdstip aan in Regensburg, namelijk om 04:10.

Route trein naar Regensburg

Reistijd van de trein naar Regensburg

De snelste reistijd naar Regensburg per trein is 7:16u, gezien vanaf Amsterdam Centraal. Dit is met de ICE verbinding via Frankfurt. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt dan Amsterdam, dan neemt de reistijd logischer wijs af. Met de nachttreinverbinding moet je ongeveer 10 uur onderweg.

Reis je vanaf Frankfurt met een Intercity naar Regensburg, dan is de totale reistijd van Amsterdam naar Regensburg bijna 9 uur.

Bekijk de reistijd naar Regensburg vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Reistijd naar Regensburg per trein (ICE via Frankfurt)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Regensburg 08:08 15:24 07:16 1 € 39,90 Online
Utrecht - Regensburg 08:37 15:24 06:47 1 € 39,90 Online
Arnhem - Regensburg 09:07 15:24 06:17 1 € 39,90 Online

Prijs van een treinticket naar Regensburg

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Regensburg niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Regensburg begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €50 to €80 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59.

Wil je een treinticket naar Regensburg boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen.

Tip
Wil je een treinticket naar Regensburg boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen. Korting bij vroeg boeken kan oplopen tot 76% t.o.v. het Full-flex tarief. Ideaal is 4 tot 6 maanden voor vertrek.

De treinverbinding naar Regensburg met de ICE via Frankfurt kan zeker op korte termijn vrij prijzig zijn. Reis je bijvoorbeeld met één overstap meer, dan kan je ticket stukken voordeliger zijn. Reis bijvoorbeeld langs de Rijn met een regionale trein of Eurocity trein zodat je voordeliger uit bent.

Korting op je treinticket naar Regensburg

Geld besparen op je treinticket naar Regensburg is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Regensburg als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Regensburg betaalt.

Voordeelurenkaart en/of een railpluskaart
Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een flex-prijs tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het flex-prijs tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar Regensburg reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Regensburg is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Regensburg is er helaas niet.

Treinstation van Regensburg

Het treinstation van Regensburg ligt ongeveer 700 meter ten zuiden van het historische stadscentrum van Regensburg. Vanaf “Regensburg Haubtbahnhof” kan je eenvoudig een S-bahn (tram) naar het centrum van de stad nemen of naar een andere locatie.

Het treinstation van Regensburg telt 3 perrons en 9 sporen die je kunt bereiken via de trap, roltrap of lift. Ook zijn er kluisjes, restaurants en toiletten (incl. invalidentoiletten) te vinden evenals wachtruimtes, fietsverhuur en wifi.

Plattegrond van treinstation Regensburg Hbf

Adres van treinstation Regensburg Hb: Bahnhofstr. 18, 93047 Regensburg, Duitsland

Informatie over Regensburg

Al in 79 voor Christus is Regensburg ontstaan. Aanvankelijk was het een Romeins fort maar later werd een stad om het fort heen gebouwd. Regensburg ligt op de plek waar de Naab en de Regen rivier samenkomen en ook aan de Donau rivier. De stad is dus erg strategisch gelegen. Het prachtige historische centrum van de stad is als één van de weinige Duitse steden vrijwel ongeschonden uit WOII gekomen. Zodoende heeft de stad ook een van de mooiste historische binnensteden van Duitsland. Vanwege zijn liggen aan tal van rivieren is er in de stad een grote en belangrijke haven te vinden.

Bezienswaardigheden in Regensburg

Alleen op zich vormt het historisch centrum al één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Regensburg. In het centrum vind je tal van prachtige huisjes. Ook de Regensburger Dom (gotisch) is een bezienswaardigheid van formaat en behoort tot de belangrijkste van Duitsland. Slot Sankt Emmeram mag je ook zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Regensburg evenals het 12e-eeuwse oude stadhuis, de 12e-eeuwse Steinerne Brücke die over de Donau ligt, de Goldene Turm uit 1260 en natuurlijk Sankt Emmeram, de Benedictijner abdij die in 739 door Bonifatius werd gesticht.