Trier is de oudste stad van Duitsland en staat dan ook bekend om zijn rijke geschiedenis. De stad ligt in de Eiffel, een prachtig groen en vulkanisch gebied in het westen van Duitsland. Een bezoek aan Trier is dan ook meer dan de moeite waard. Vanaf €29,90 kan je al een treinticket naar Trier boeken. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Trier.

Trein naar Trier

Elke morgen vertrekt vanuit Amsterdam CS een ICE trein die rechtstreeks naar Keulen rijd. In Keulen kan je kiezen om over te stappen op de regionale trein naar Trier of om over te stappen op een andere ICE trein naar Koblenz. In Koblenz moet je op een regionale trein overstappen voor het laatste stukje van de rit naar Trier. De ICE treinen rijden met snelheden tot wel 300 kilometer per uur naar Keulen. De ICE trein vertrekt vanuit Amsterdam CS maar stopt in Nederland ook op Utrecht CS en Arnhem CS. Deze comfortabele trein is voorzien van alle gemakken zoals een bistro, stopcontacten en Wifi. Ook zijn er speciale coupe’s voor families met kleine kinderen en stiltecoupés.

Mocht de directe ICE naar Keulen die om 08:08 uit Amsterdam CS vertrekt iets te vroeg voor je zijn, dan kan je ook een latere ICE-verbinding nemen. Ook kan je een deel van de reis per Eurocity trein (EC) langs de Rijn rivier reizen. Je reist dan vanaf Keulen grote delen langs de Rijn tot Koblenz.

Trein en fiets naar Trier

Wil je per trein en fiets naar Trier toe reizen? Dat kan en het is nog redelijk eenvoudig ook. Reis je met alleen regionale treinen door Duitsland, dan kan je daar zonder te reserveren je fiets op meenemen. Je kunt dan het beste via Venlo de grens overgaan. Je kunt vooraf een goedkoop regioticket kopen bij de Deutsche Bahn waarmee je op de regionale treinen mee mag. Wel heb je ook nog een fietsticket nodig vanaf je opstapstation in Nederland tot aan Trier a €12 per fiets.

Route trein naar Trier

Reistijd van de trein naar Trier

Vanaf Amsterdam CS gezien is de snelste reistijd naar Trier per ICE trein 5u52m. Deze ICE vertrekt om 10:38 uit Amsterdam CS. Je komt na twee overstappen vervolgens om 16:30 aan in hartje Trier. Vertrek je niet vanaf Amsterdam maar vanaf Utrecht of Arnhem met de ICE, dan is de reistijd respectievelijk 30min en 60min korter. Bekijk tijden en prijzen vanaf jouw vertrekstation.

Reistijd naar Trier per trein (ICE via Keulen)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Trier 08:08 14:27 06:19 1 € 29,90 Online
Utrecht - Trier 08:37 14:27 05:50 1 € 29,90 Online
Arnhem - Trier 09:07 14:27 05:20 1 € 29,90 Online

Prijs van een treinticket naar Trier

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Trier niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Trier begint bij €29,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Trier is een Supersparpreis. Daarna komt het iets duurdere Sparpreis tarief. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief.. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €60 to €80 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59.

Boek je treinkaartje naar Trier op tijd
Wil je een treinticket naar Trier boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen. Korting bij vroegboeken kan oplopen tot 76% t.o.v. het Full-flex tarief.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een Supersparpreis of Sparpreis vroegboek tarief naar Trier, dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Arnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Trier. Het tarief van Zwolle naar Trier is gelijk aan het tarief van Arnhem naar Trier. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Korting op je treinticket naar Trier

Geld besparen op je treinticket naar Trier is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Trier als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Trier betaalt.

Korting met voordeeluren of railplus
Korting met een voordeelurenkaart of railpluskaart op een treinticket naar Trier is alleen van toepassing als je een Full-flex tarief boekt. Er wordt geen korting op korting gegeven. Als je bijvoorbeeld al een kortingstarief naar Trier boekt zoals een Supersparpreis of Sparpreis, dan krijg je met je kortingskaart geen extra korting meer op je treinticket naar Trier.

Kies je toch voor het Full-flex tarief met je voordeelurenkorting of railpluskorting, dan ben je vaak stukken duurder uit dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief boekt (behalve op korte termijn). Meestal heeft je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar Trier reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Trier is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Trier is er helaas niet.

Treinstation van Trier

Het treinstation van Trier, Trier Hbf (of Trier Haubtbahnhof), ligt iets ten oosten van het stadscentrum van Trier. Vanaf “Trier Hbf” kan je eenvoudig een S-Bahn (tram) naar diverse plekken in het centrum van de stad nemen of naar je hotel. Het centrum van Trier is vanaf het station goed te belopen.

Het treinstation van Trier telt 5 perrons en 4 sporen die je kunt bereiken via de trap of lift. Ook zijn er kluisjes, wachtruimtes. restaurants en toiletten (incl. invalidentoiletten) te vinden. Buiten het station vind je aansluitingen op bus en tram (S-Bahn).

Plattegrond van treinstation Trier

Adres van treinstation Trier Hbf: Bahnhofsplatz 1, Trier, Duitsland

Informatie over Trier

Op de rechteroever van de Moezel vind je de studentenstad Trier. Omdat de stad niet ver van de grens met Luxemburg ligt, studeren er ook veel studenten uit dat land in de stad. Trier is een stad met een lange historie. Sterker nog, samen met Worms is Trier de oudste stad van Duitsland. Al 3000 voor Christus waren hier nederzettingen te vinden. Ook de Romeinen lieten hun sporen achter die nog altijd erg goed te vinden zijn in de stad. Ook het bisdom is erg oud.

Bezienswaardigheden in Trier

Tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Trier behoren ongetwijfeld de diverse Romeinse monumenten als de Porta Nigra, de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen, de Basilica, de Keizerthermen, de Barbarathermen en het amfitheater. Samen met de impossante dom van Trier en de Onze-Lieve-Vrouwekerk staan ze op de UNESCO werelderfgoed.