Één van de absolute topbestemmingen in Italië is natuurlijk Venetië. De stad in het water heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen wereldwijd. Wil je per trein naar Venetië reizen? Een goedkoop treinticket naar Venetië boeken is zeker mogelijk. Een treinkaartje naar Venetië boek je al vanaf €62 per enkele reis. Reis overdag per ICE naar München om daar op de NJ nachttrein naar Venetië te stappen. Bekijk tijden, tarieven en routes naar Venetië en boek je ticket.

Trein naar Venetië

Er zijn twee manieren om per trein naar Venetië te reizen. Zo kan je overdag reizen of deels met de nachttrein. In beide gevallen reis je per ICE door Duitsland naar München. Voordat je in München aankomt hebt je onderweg in Duitsland, vaak in Keulen of Frankfurt, nog een overstap. Vanuit München kan je vervolgens per Eurocitytrein doorreizen naar Venetië of met de nachttrein naar Venetië reizen. Eventueel kan je ook vanuit Düsseldorf de nachttrein naar München of Innsbruck nemen om van daaruit ‘s ochtends per Eurocitytrein door de Alpen naar Venetië te reizen.

Hoe boek je een goedkoop treinticket naar Venetië?

Omdat de tarieven van treintickets naar Venetië variabel zijn is het zorg dat je op tijd je treinkaartje naar Venetië boekt. Als je lang wacht loop de prijs van je treinticket op en kan je wel twee tot drie keer hoger zijn dan wanneer je op tijd boekt. De treinen naar Venetië kan je doorgaans al zes maanden voor vertrek boeken. Boek dus op tijd om jezelf te verzekeren van de laagste prijzen.