Wist je dat je al kan interrailen door Oostenrijk vanaf €127? Met de One Country pass Oostenrijk kan je als je jongere (t/m 27 jaar) al 3 dagen in één maand reizen voor maar €127. Ben je senior (60+) dan kan je een 3-daags Interrail One Country pass voor Oostenrijk al voor €131 kopen. Volwassenen (28 t/m 59) betalen €146 voor de pas. Met de pas kan je door interrailen door Oostenrijk en alle hoeken van het land verkennen. Je Interrail One country pas voor Oostenrijk kan je online boeken.

Interrail reserveringen maken voor treinen in Oostenrijk

Interrailen door Oostenrijk is erg makkelijk. Op veruit de meeste treinen kan je zo opstappen. Op regionale treinen (RE of R), Intercity’s (IC) en hogesnelheidstreinen (RJ en ICE) is een reservering niet verplicht. Verplichte reserveringen op Oostenrijkse treinen zijn wel van toepassing op de EC treinen (EuroCity) en de EN nachttreinen. Op de internationale EC treinen in Oostenrijk en richting Duitsland en Italië geldt een verplichte toeslag van €10. Deze toeslag, een apart ticket, kan je op het station aanschaffen. Een reservering kost je €4,50 op deze EC treinen.

De EN nachttreinen van de Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) moeten ook worden gereserveerd. De prijs van je reservering is afhankelijk van het type accommodatie dat je kiest. Een zitplaats (geen ruststoel) kost je €8, een ligplaats in een couchette 6 kost je €34, een ligplaats in een couchette 4 kost je €44 en een bedplaats in een tweepersoons slaaprijtuig (double economy) kost je €88. Interrail reserveringen voor treinen in Oostenrijk kan je maken via de website van de ÖBB of uiteraard op het treinstation tijdens je reis. Reserveringen die niet verplicht zijn kan je eenvoudig aanschaffen op het station. Ook de EC kan je eenvoudig kort voor vertrek reserveren op een loket van een treinstation in Oostenrijk. Het is erg aan te raden om reserveringen voor de EN nachttrein tijdig te boeken. Zeker op drukke dagen zoals in het hoogseizoen en in vakantieperiodes zit de trein soms snel vol!

Interrail One Country Pass Oostenrijk tarieven 2020
InterrailJongere
(12 t/m 27 jaar)
Volwassene
(28 t/m 59 jaar)
Senior
(60+)
Kind
(4 t/m 11*)
Type pas / Klasse 2ᵉ klas 1ᵉ klas 2ᵉ klas 1ᵉ klas 2ᵉ klas 1ᵉ klas 2ᵉ klas 1ᵉ klas
3 dagen binnen 1 maand12715614619513117600
4 dagen binnen 1 maand15018417323015620700
5 dagen binnen 1 maand17021019727717723600
6 dagen binnen 1 maand18923321829119626200
8 dagen binnen 1 maand22427525834423231000

Voordelen van de One Country Interrail pass Oostenrijk

Er zijn een aantal leuke voordelen van de One Country Interrail pass Oostenrijk. Als je gaat interrailen door Oostenrijk kan je korting krijgen op overnachtingen, bootreizen, busreizen en je kaart voor het openbaar vervoer. De kortingen variëren van 7,5% tot 20%. Je moet vaak bij bepaalde organisaties boeken of ter plekke.

Korting op je verblijf
Zo krijg je 10% korting op bijvoorbeeld je accommodatie in Wenen of je accommodatie in Salzburg (Meininger Hostels & Hotels). De korting is alleen van toepassing op boekingen via Meininger per e-mail, telefoon +49 30 666 36 100 of rechtstreeks via de website van Meininger. Ook krijg je 10% korting op A&O hostels en hotels in Wenen, Salzburg en Graz als je vooraf boekt op de website van A&O of per telefoon (0049 30 80 947 5110). Voer de code ‘interrail’ in om je korting te krijgen.

Korting op boten
Naast korting op hotel en hostels in Oostenrijk krijg je met je Interrail pass voor Oostenrijk ook korting op diverse boten. Zo krijg je 20% korting op rondvaarten met Blue Danube Schiffahrt (DDSG) in Wenen en Wachau. Je kunt alleen per e-mail reserveren met korting. Op de website van Blue Danube vind je meer informatie. Ook krijg je met je interrail korting op boottochten van Donauschiffahrt Wurm & Köeck van Linz naar Passau.

Korting op openbaar vervoer
Met je Interrail One Country pass voor Oostenrijk of je Interrail Global pass heb je recht op 10% korting als je een Salzburg Card aanschaft. Deze kaart geeft je recht op gratis toegang tot attracties en musea en gratis gebruik van het openbaar vervoer van de stad. Je kunt de Salzburg Card aanschaffen bij de plaatselijke dienst voor toerisme in het hoofdstation van Salzburg. Meer informatie vind je op www.salzburg.info.

Reis gratis met de S-Bahn
Met je Interrail One country pass voor Oostenrijk of je Interrail Global pass mag je tevens gratis van de S-Bahn (tram) in zowel Wenen als Innsbruck gebruik maken. Je kunt gewoon met je pas instappen en je pas tonen als je gecontroleerd wordt.

Reis gratis met de ÖBB InterCity bus
Met je Interrail pas mag je gratis op de ÖBB InterCity bus reizen. Het betreft de busverbinding van Klagenfurt naar Graz en de busverbinding van Klagenfurt naar Villach/Venetië (Venezia Mestre). Met een Interrail One Country pass Oostenrijk mag je alleen op de ÖBB InterCity bus binnen Oostenrijk reizen. De bus moet je reserveren en kost €3,50. Via de website van de ÖBB kan je de bus reserveren. De ÖBB InterCity bus van Klagenfurt naar Venetië kan je alleen gebruiken met je Interrail Global pass aangezien je een stuk door Italië reist. Ook hier is een reservering van €9 verplicht. Je kunt de bus reserveren via fsitaliane.it. De reserveringen zijn niet digitaal te maken. Je moet dus je papieren reservering afhalen op een station in Oostenrijk of naar een hotel laten opsturen.

Meer weten over interrailen door Oostenrijk?

Wil je nog meer informatie over interrailen door Oostenrijk? Op diverse websites kan je meer informatie vinden. Zo kan je nuttige informatie vinden op de website van NSInternational.nl.