Per trein door Japan reizen? Met de Japan Rail Pass reis je over het uitgebreide spoorwegnetwerk van Japan met onder andere de supersnelle Shinkansen “bullet trains”! Ontdek heel Japan of één van de eilanden. Bekijk prijzen en bestel nu je Japan Rail Pass snel en eenvoudig online!

Welke Pas past bij jou?

Er bestaan in totaal 9 verschillende Japan Rail Passen. Dat wil zeggen, voor 9 verschillende reisgebieden. Zo is er één Japan Rail pass voor heel Japan maar bestaan er ook een aantal passen waarmee je alleen binnen een bepaalde regio, op een bepaald eiland of over een bepaald traject mag reizen. Het is dan ook raadzaam om eerst goed na te gaan welke plaatsen en steden je in Japan wilt gaan bezoeken. Laat daar de keuze van de pas van afhangen. zo betaal je nooit te veel en weet je zeker dat je alle plekken kunt gaan bezoeken die je voor ogen hebt.

Hieronder een overzicht van alle passen zodat je eenvoudig kunt uitzoeken welke pas het beste bij je past!

Japan Rail Pass

Japan Rail Pass online boeken

De treinpas waarmee je door vrijwel heel Japan mag reizen is de Japan Rail Pass. De pas is geldig op alle Shinkansen ‘bullet trains’, gelimiteerde expres treinen en regionale treinen. De pas bestaat voor een periode van 7, 14 of 21 aaneengesloten reisdagen en is er voor volwassenen en kinderen van 6 tot en met 11 jaar. De kinderkorting bedraagt 50% van een volwassene pas. Kinderen onder de 6 jaar reizen geheel gratis mee maar zonder eigen zitplaats.

Waar kan je een Japan Rail pass kopen?

Er zijn meerdere plekken waar je de Japan Rail pass kunt kopen. Zo zijn er in Nederland enkele gespecialiseerde reisbureaus waar je de pas kunt bestellen. Vaak moet je daarbij rekenen op enkele werkdagen verwerkingstijd. De pas zal vervolgens op een bepaald afhaalpunt op je liggen te wachten. Dat kan op Schiphol zijn of op een afhaalpunt in Japan zelf. Voor het afhalen van de pas ontvang je een voucher na betaling van je bestelling. Let erop dat de controle op de gegevens van je pas scherp is. Zorg dat je exact de gegevens op de pas invult waarom gevraagd wordt.

Boek je de pas online, dan moet je er ook mee rekenen houden dat de pas moet worden afgehaald. Je kan de pas niet in Japan zelf kopen, je moet hem van te voren bestellen.