Ben je van plan om per trein van Hanoi naar Sapa te reizen? Dat kan. Dagelijks gaan er meerdere treinen vanaf het treinstation van Hanoi naar Lao Cai in Noord-Vietnam. Vanaf Lao Cai zal je per bus de laatste 40 minuten moeten afleggen over steile wegen en haarspeldbochten maar langs prachtige vergezichten. Je treinticket voor de dag- of nachttrein van Hanoi naar Sapa kan je tegenwoordig online boeken.

Treinverbinding van Hanoi naar Lao Cai

Er rijden elke avond zeer regelmatig een nachttrein van Hanoi naar Lao Cai waar vandaan je vervolgens naar Sapa of Bac Ha kunt doorreizen per bus. Ook rijden er overdag treinen tussen Hanoi en Lao Cai. Alle treinen rijden via dezelfde route. Ze volgen in grote lijnen de rode rivier en rijden dan ook grotendeels door het dal. Aan het begin van de reis stopt de trein op enkele stations. Daar kan je een luchtje scheppen. Onderweg kan je niet altijd wat kopen. Die dat op het treinstation van Hanoi waar je volop aanbod kunt vinden.

Trein van Hanoi naar Lao Cai Sapa

Waar boek je de nachttrein van Hanoi naar Sapa?

De nachttrein van Hanoi naar Sapa of eigenlijk de nachttrein van Hanoi naar Lao Cai kan je sinds korte tijd online boeken. Erg handig want de trein is populair en is regelmatig volgeboekt. Het is daarom slim om je op voorhand te verzekeren van een treinticket. Via de website 12go.asia kan je snel en eenvoudig je treinticket voor de trein van Hanoi naar Lao Cai boeken. Je vindt er tijden en prijzen en krijgt een duidelijk beeld van de soorten accommodaties aan boord van de trein.

Erg handig is het feit dat je de aansluitende bustransfer van Lao Cai naar Sapa direct kan bijboeken. Een chauffeur van een minibusje zal je bij aankomst in Lao Cai opwachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je binnen een uur naar je hotel in Sapa. Ja kunt je ticket van Hanoi naar Sapa met stop-over in Lao Cai zodoende in één keer regelen. Je voorkomt zo gedoe en afzetterij in Lao Cai en bespaart jezelf een hoop tijd.

Prijs van een treinkaartje van Hanoi naar Lao Cai

De prijs van een treinkaartje van Hanoi naar Lao Cai ligt gemiddeld op €20. Voor dat bedrag heb je een ticket en ligplaatsreservering in een vierpersoons couchette ineen. De ligplaats is voorzien van deken, kussen, flesje water en een banaan of sinaasappel. Ook is het mogelijk om een zitplaats te boeken. Je koop al een treinticket inclusief zitplaatsreservering voor €12. Wel een stuk minder comfortabel. Bekijk hier actuele prijzen en tijden.

Kwaliteit van treinen in Vietnam

Deze nachttrein zijn van goede kwaliteit, vaak zelfs beter dan nachttreinen binnen Europa. Er rijden treinen van verschillende maatschappijen op het traject. Zo kom je treinen tegen van Vietnam Railways, de nationale spoorwegmaatschappij, en treinen van Violette Express en Sapa Express. Deze laatste twee genoemde treinmaatschappijen zijn particuliere maatschappijen met luxere en ook duurdere treinen. De treinen van Vietnam Railways zijn iets eenvoudiger maar absoluut goed van kwaliteit. De 2e en 1e klas rijtuigen zijn zeer degelijk en vaak zelfs beter dan de couchette rijtuigen die je in Europa tegenkomt. De 3e klas rijtuigen zijn minder comfortabel. Je zit daar op houten banken! Meer info over type treinen en accommodaties aan boord vind je hier.