De oude Beierse stad Augsburg heeft nog een prachtig historisch centrum. Je kunt heerlijk struinen door de smalle steegjes en langs de kleine riviertjes die door de middeleeuwse stad lopen. Je kunt vanuit Nederland prima per trein naar Augsburg toe reizen maar een er rijdt geen rechtstreekse trein naar Augusburg vanuit Nederland. Een treinticket naar Augsburg koop je al vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk aanbiedingen en actuele prijzen naar Augsburg.

Treinreis naar Augsburg

Reis je per trein naar Augsburg, dan is er eigenlijk maar één logische reisroute. Zo kan je per ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt of Mannheim waar je overstapt op de rechtstreekse ICE naar Augsburg. Er zijn enkele alternatieven maar daarbij zal je één a twee keer extra moeten overstappen.

Dagelijks zijn er vanuit Nederland 3 a 4 treinverbindingen naar Augsburg waarbij je slechts één keer hoeft over te stappen. Bekijk ze hier.

Route trein naar Augsburg

Fiets op de trein naar Augsburg meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Augsburg (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar Augsburg meenemen, dan mag dat normaal gesproken alleen indien je per regionale trein en/of Intercity reist. Echter zijn er een aantal ICE treinen waarop wel een fiets mag worden meegenomen (zonder deze te demonteren). Zo kan je op de route van Amsterdam naar Augsburg via Arnhem, Duisburg en Stuttgart je fiets meenemen. Op de IC naar Arnhem en vervolgens de Abellio trein naar Duisburg kan je zonder reservering je fiets meenemen. Op de ICE van Duisburg naar Stuttgart en de IC van Stuttgart naar Augsburg heb je wel een verplichte fietsplaatsreservering nodig. Soms reis je eerst per IC naar Stuttgart en vervolgens per ICE naar Augsburg.

Naast een fietsplaatsreservering op de IC (in Duitsland) en ICE heb je ook vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Augsburg een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Augsburg.

Reistijd van de trein naar Augsburg

Je moet rekenen op een minimale reistijd per trein naar Augsburg van 7u32m gezien vanuit Amsterdam. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt. Stap je dichter bij de grens op de ICE, dan kan dat 30 minuten tot 60 minuten reistijd schelen. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Augsburg. Wanneer je een fiets in de trein naar Augsburg meeneemt is de reistijd naar Augsburg ongeveer 9,5 uur. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Augsburg vanaf de opstaphaltes van de ICE.

Reistijd naar Augsburg per trein (ICE)
Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Augsburg 08:08 15:40 07:32 1 € 37,90 Online
Utrecht - Augsburg 08:37 15:40 07:03 1 € 37,90 Online
Arnhem - Augsburg 09:07 15:40 06:33 1 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Augsburg vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Augsburg

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Augsburg niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Augsburg zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Augsburg. De prijs van een treinticket naar Augsburg begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Augsburg.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Augsburg is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Augsburg dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Augsburg

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Augsburg kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Augsburg reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Augsburg krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Augsburg van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Augsburg zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Augsburg reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Augsburg reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Augsburg

Boek je online een treinticket voor de trein naar Augsburg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Augsburg is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Augsburg?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Augsburg? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Augsburg vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Augsburg reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Omgeving van Augsburg

Er zijn vanuit de omgeving van Augsburg diverse rechtstreekse treinverbindingen naar Augsburg toe. Zo kan je per directe trein naar Augsburg reizen vanuit plaatsen als Karlsruhe, Pforzheim, Stuttgart, Augsburg, München, Berlijn, Leipzig, Erfurt, Eisenach, Fulda, Frankfurt, Mannheim, Göppingen, Sonthofen, Oberstdorf en Oberstaufen.

Indien je op vakantie in Augsburg gaat of een weekend weg, dan kan je met een regioticket voordelig in de omgeving van Augsburg reizen. Via bahn.com kan je een Bayern-Ticket boeken waarmee erg goedkoop op regionale treinen in de deelstaat Bayern (Beieren) kunt reizen.

Veel gestelde vragen over de trein naar Augsburg

Wat kost een treinticket naar Augsburg?

De prijs van een treinticket naar Augsburg begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Augsburg?

Reis je per trein naar Augsburg, dan moet je op een reistijd van minimaal 07u32m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je respectievelijk 30 en 60 minuten korter over de reis.

Waar boek je een treinticket naar Augsburg?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Augsburg komen.

Bestaat er korting op de trein naar Augsburg?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Augsburg, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Augsburg.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Augsburg vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal één keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Augsburg?

Ja, je kunt het beste via Arnhem met de Albellio trein naar Duisburg reizen en daar met de IC of ICE van Duisburg via Stuttgart naar Augsburg. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity en ICE verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.