Het middeleeuwse plaatsje Bad Bentheim is bekend vanwege zijn prachtige kasteel, de zwavelbaden en de unieke Bentheimer stenen die je er vindt. Volgens zeggen werden de stenen door heel Europa geëxporteerd en is ook het koninklijk paleis in Amsterdam ermee gebouwd. Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks per trein naar Bad Bentheim reizen. Een treinticket naar Bad Bentheim boek je vanaf €18,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Bad Bentheim reizen

Bad Bentheim is de eerste plaats in Duitsland waar je stopt als je vanuit Nederland met de rechtstreekse Intercity naar Berlijn reist. Vroeg vond er een locomotief wissel plaats op de grens, tegenwoordig stop je alleen nog op het station van Bad Bentheim dat is verderop ligt. Stap je in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de IC-Berlijn, dan kan je dus zonder over te stappen naar Bad Bentheim reizen. Om de twee uur rijdt er een trein richting Bad Bentheim.

Wil je met de fiets op de trein naar Bad Bentheim reizen, dan kan je deze verbinding gebruiken. Een fietsplaatsreservering is verplicht op de IC-Berlijn, een fietsticket ook (uit de automaat). Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Vanaf Hengelo rijdt er ook een regionale trein naar Bad Bentheim. Hierop kan je fiets zonder reservering mee.

Route trein naar Bad Bentheim

Reistijd per trein naar Bad Bentheim

Ga je een treinreis naar Bad Bentheim maken, dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 2 tot 2,5 uur. De totale reistijd van de trein naar Bad Bentheim hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Bad Bentheim is 2 uur en 9 minuten. Reis je vanaf één van de andere twee opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Bad Bentheim een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naad Bad Bentheim bijvoorbeeld 01u34m, vanaf Almelo slechts 30 minuten en vanaf Hengelo maar 18 minuten.

Indien je vanuit het noorden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.



Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bad Bentheim IC 09:00 11:16 02:16 0 € 18,90 Online
Hilversum - Bad Bentheim IC 09:20 11:16 01:56 0 € 18,90 Online
Amersfoort - Bad Bentheim IC 09:34 11:16 01:42 0 € 18,90 Online
Apeldoorn - Bad Bentheim IC 10:00 11:16 01:16 0 € 18,90 Online
Deventer - Bad Bentheim IC 10:12 11:16 01:04 0 € 18,90 Online
Almelo - Bad Bentheim IC 10:43 11:16 00:33 0 € 16,90 Online
Hengelo - Bad Bentheim IC 10:56 11:16 00:20 0 € 13,90 Online
Bereken de reistijd naar Bad Bentheim vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Bad Bentheim

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Bad Bentheim niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Bad Bentheim zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Bad Bentheim. De prijs van een treinticket naar Bad Bentheim begint bij €18,90 in de 2e klasse en bij €27,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bad Bentheim.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Bad Bentheim is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bad Bentheim dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Bad Bentheim

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Bad Bentheim kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Bad Bentheim reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Bad Bentheim krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Bad Bentheim van €18,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Bad Bentheim zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Bad Bentheim reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Bad Bentheim reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Bad Bentheim

Boek je online een treinticket voor de trein naar Bad Bentheim en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Bad Bentheim is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Bad Bentheim

Het treinstation van Bad Bentheim, Bad Bentheim Hbf, vind je net ten noorden van het centrum van Bad Bentheim. Vanaf het treinstation van Bad Bentheim loop je in 10 minuten naar het centrum toe. In het centrum van Bad Bentheim vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Bad Bentheim is klein met weinig faciliteiten en voorzieningen.

Adres van treinstation Bad Bentheim

Bad Bentheim, Am Bahnhof 1, 48455 Bad Bentheim, Duitsland

[google_map_easy id="75"]
Bekijk hotelaanbiedingen in Bad Bentheim

Veel gestelde vragen over de trein naar Bad Bentheim

Wat kost een treinticket naar Bad Bentheim?

De prijs van een treinticket naar Bad Bentheim begint bij €18,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Bad Bentheim?

Reis je per rechtstreekse IC naar Bad Bentheim, dan moet je op een reistijd van 2u16m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 1u42m over de rit en vananf Almelo slechts 33 minuten.

Waar boek je een treinticket naar Bad Bentheim?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Bad Bentheim komen.

Bestaat er korting op de trein naar Bad Bentheim?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Bad Bentheim, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Bad Bentheim.