Het kleine maar sfeervolle dorp Bad Schandau ligt midden in het prachtige Saksisch Zwitserland (Sächsische Schweiz) aan de oever van de Elbe rivier. Dit Elbezandsteengebergte ligt in het grensgebied van Duitsland met Tsjechië. Je kunt vanuit Nederland helaas niet rechtstreeks per trein naar Bad Schandau reizen, minimaal één overstap is nodig. Een treinticket naar Bad Schandau boek je vanaf €37,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Bad Schandau reizen

Vanuit Nederland gezien is Bad Schandau op zicht prima per trein te bereiken. Het dorp is met slechts één overstap al te bereiken. Zo kan je het beste met de Intercity-Berlijn tot aan Berlijn reizen om daar vervolgens over te stappen op de EuroCity richting Praag. Deze EC trein stopt vlak voor de grens in Bad Schandau. Je kunt in Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo op de IC-Berlijn stappen.

Wil je met de fiets op de trein naar Bad Schandau reizen, dan kan je deze verbinding gebruiken. Een fietsplaatsreservering is verplicht op zowel de Intercity trein als de Eurocity trein. Ook een een fietsticket (uit de automaat) is verplicht. Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Naast de treinverbinding naar Bad Schandau via Berlijn zijn er meer opties mogelijk. Opties die ook sneller zijn. Echter moet je in die gevallen wel meerdere keren overstappen. Bekijk hier alle treinverbindingen naar Bad Schandau.

Route trein naar Bad Schandau

Reistijd per trein naar Bad Schandau

Ga je een treinreis naar Bad Schandau maken, dan moet je rekenen op een reistijd van 9 tot 11 uur. De totale reistijd van de trein naar Bad Schandau hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Bad Schandau is 9 uur en 43 minuten. De verbinding met IC en EC via Berlijn duurt 10u36m vanaf Amsterdam CS. Reis je vanaf één van de andere opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Bad Schandau een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Bad Schandau bijvoorbeeld 10u16m, vanaf Almelo 8 uur en 51 minuten en vanaf Hengelo 8 uur en 38 minuten.

Indien je vanuit het zuiden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bad Schandau IC + EC 09:00 19:36 10:36 1 € 39,90 Online
Hilversum - Bad Schandau IC + EC 09:20 19:36 10:16 1 € 39,90 Online
Amersfoort - Bad Schandau IC + EC 09:34 19:36 10:02 1 € 39,90 Online
Apeldoorn - Bad Schandau IC + EC 10:00 19:36 09:36 1 € 39,90 Online
Deventer - Bad Schandau IC + EC 10:12 19:36 09:24 1 € 39,90 Online
Almelo - Bad Schandau IC + EC 10:43 19:36 08:53 1 € 39,90 Online
Hengelo - Bad Schandau IC + EC 10:56 19:36 08:40 1 € 39,90 Online
Bereken de reistijd naar Bad Schandau vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Bad Schandau

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Bad Schandau niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Bad Schandau zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Bad Schandau. De prijs van een treinticket naar Bad Schandau begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bad Schandau.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Bad Schandau is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd. De EC trein kan je 3 maanden voor vertrek reserveren.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bad Schandau dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Bad Schandau

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Bad Schandau kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Bad Schandau reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Bad Schandau krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Bad Schandau van €39,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Bad Schandau zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Bad Schandau reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Bad Schandau reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Bad Schandau

Boek je online een treinticket voor de trein naar Bad Schandau en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Bad Schandau is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Bad Schandau

Het treinstation van Bad Schandau ligt aan de westkant van de Elbe rivier terwijl het dorp Bad Schandau juist aan de oostkant van de rivier ligt. Elk half uur kan je de oversteek maken met de ferry. Ook kan je een bus nemen van het treinstation van Bad Schandau naar Bad Schandau dorp. Een taxi is ook mogelijk.

In het centrum van Bad Schandau vind je flink leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Bad Schandau is klein met een beperkt aantal faciliteiten en voorzieningen. Eigenlijk zijn er alleen toiletten en kaartjesautomaten te vinden.

Adres van treinstation Bad Schandau

Bad Schandau, Am Bahnhof 5, 01814 Bad Schandau, Duitsland

[google_map_easy id="81"]
Bekijk hotelaanbiedingen in Bad Schandau

Veel gestelde vragen over de trein naar Bad Schandau

Wat kost een treinticket naar Bad Schandau?

De prijs van een treinticket naar Bad Schandau begint bij €39,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Bad Schandau?

Reis je per rechtstreekse IC naar Bad Schandau, dan moet je op een reistijd van 10u36m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 20 minuten korter over de rit en vananf Almelo zelfs 1 uur en 45 minuten korter.

Waar boek je een treinticket naar Bad Schandau?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Bad Schandau komen.

Bestaat er korting op de trein naar Bad Schandau?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Bad Schandau, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Bad Schandau.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Bad Schandau vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal één keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Bad Schandau?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen, EuroCity treinen en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity en Eurocity verplicht. Ook is een fietsticket nodig.