De qua inwoneraantal bescheiden stad Bayreuth vind je in het zuidoosten van Duitland, niet ver van de grens met Tsjechië. Van juli tot augustus vindt in de stad het Richard Wagner Festival (Festspiele) plaats waar veel liefhebbers van de muziek van Wagner op af komen. In de stad vind je het Neue Schloss, de Staatsgalerie met stijlkamers en schilderijen uit de 17e en 18e eeuw, Villa Wahnfried, de Eremitage en het Markgräfliches Opernhaus. Een rechtstreekse trein naar Bayreuth vanuit Nederland bestaat niet maar toch is de stad prima per trein te bereiken. Een treinticket naar Bayreuth boek je vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bayreuth.

Treinreis naar Bayreuth

Reis je per trein naar Bayreuth, dan zijn er meerdere verbindingen mogelijk. De meest handige en snelle treinreis naar Bayreuth is per ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt waar je overstapt op de ICE naar Nürnberg. Vanaf Nürnberg rijdt er een rechtstreekse trein naar Bayreuth (regionale trein). Ook is het mogelijk om per IC-Berlijn tot aan Hannover te reizen om daar over te stappen op de ICE naar Nürnberg. Vanaf Nürnberg kan je per regionale trein naar Bayreuth doorreizen.

Dagelijks zijn er vanuit Nederland 5 a 6 treinverbindingen naar Bayreuth waarbij je slechts twee keer hoeft over te stappen. Bekijk ze hier.

Route trein naar Bayreuth

Fiets op de trein naar Bayreuth meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Bayreuth (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar Bayreuth meenemen, dan mag dat normaal gesproken alleen indien je per regionale trein en/of Intercity reist. Echter is de ICE van Hannover naar Nürnberg op deze regel een uitzondering. Op deze ICE mag je namelijk wel een fiets meenemen die ongedemonteerd is. Zo kan je op de route van Amsterdam naar Bayreuth via Hannover en Nürnberg dus je fiets meenemen zonder hem te demonteren. Voor de Intercity en ICE heb je wel verplicht een fietsplaatsreservering nodig. Voor regionale treinen kan en hoeft dat niet. Ook heb je vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Bayreuth een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Bayreuth.

Reistijd van de trein naar Bayreuth

Je moet rekenen op een reistijd per trein naar Bayreuth van ongeveer 7,5 uur gezien vanuit Amsterdam. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt. Stap je dichter bij de grens op de ICE of IC, dan kan dat 30 minuten tot anderhalf uur reistijd schelen. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Bayreuth. Wanneer je een fiets in de trein naar Bayreuth meeneemt is de reistijd naar Bayreuth ongeveer een uur langer. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Bayreuth vanaf de opstaphaltes van de ICE.

Reistijd naar Bayreuth per trein (ICE via Frankfurt en Nürnberg)
Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bayreuth 08:08 15:31 07:23 2 € 37,90 Online
Utrecht - Bayreuth 08:37 15:31 06:54 2 € 37,90 Online
Arnhem - Bayreuth 09:07 15:31 06:24 2 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Bayreuth vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Bayreuth

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Bayreuth niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Bayreuth zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Bayreuth. De prijs van een treinticket naar Bayreuth begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bayreuth.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Bayreuth is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bayreuth dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Bayreuth

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Bayreuth kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Bayreuth reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Bayreuth krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Bayreuth van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Bayreuth zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Bayreuth reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Bayreuth reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Bayreuth

Boek je online een treinticket voor de trein naar Bayreuth en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Bayreuth is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Bayreuth?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Bayreuth? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Bayreuth vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Bayreuth reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Omgeving van Bayreuth

Er zijn vanuit de omgeving van Bayreuth diverse rechtstreekse treinverbindingen naar Bayreuth toe. Zo kan je per directe trein naar Bayreuth reizen vanuit plaatsen als Nürnberg, Bamberg, Neuhaus(Pegnitz), Pegnitz, Münchberg, Hof, Bad Staffelstein, Lichtenfels, Burgkunstadt, Kulmbach, Untersteinach(b Stadtsteinach), Neuenmarkt-Wirsberg en Trebgast.

Indien je op vakantie in Bayreuth gaat of een weekend weg, dan kan je met een regioticket voordelig in de omgeving van Bayreuth reizen. Via bahn.com kan je een Bayern-Ticket boeken waarmee erg goedkoop op regionale treinen in de deelstaat Bayern (Beieren) kunt reizen.

Veel gestelde vragen over de trein naar Bayreuth

Wat kost een treinticket naar Bayreuth?

De prijs van een treinticket naar Bayreuth begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Bayreuth?

Reis je per trein naar Bayreuth, dan moet je op een reistijd van minimaal 7,5 uur rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je respectievelijk 30 en 60 minuten korter over de reis.

Waar boek je een treinticket naar Bayreuth?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Bayreuth komen.

Bestaat er korting op de trein naar Bayreuth?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Bayreuth, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Bayreuth.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Bayreuth vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal twee keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Bayreuth?

Ja, je kunt het beste met de IC naar Hannover reizen en daar op de ICE (waar een fiets op mee mag) naar Nürnberg doorreizen waar je vervolgens overstapt op de regionale trein naar Bayreuth. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity en ICE verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.