In het uiterste noordoosten van Duits land vind je Rügen, het grootste eiland van Duitsland. Op het eiland van je de stad Bergen auf Rügen wat ook gelijk de grootste plaats op het eiland is. Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks per trein naar Bergen auf Rügen reizen, minimaal één overstap is nodig. Een treinticket naar Bergen auf Rügen boek je vanaf €37,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Bergen auf Rügen reizen

Vanuit Nederland gezien is Bergen auf Rügen op zicht prima per trein te bereiken. De stad is met slechts één overstap al te bereiken. Zo kan je het beste met de Intercity-Berlijn tot aan Berlijn reizen om daar vervolgens over te stappen op de ICE hogesnelheidstrein naar Bergen auf Rügen. Ook rijden er vanuit Berlijn Intercity treinen naar Bergen auf Rügen. In Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo kan je op de IC-Berlijn stappen.

Wil je met de fiets op de trein naar Bergen auf Rügen reizen, dan kan je de verbinding met alleen IC treinen gebruiken. Een fietsplaatsreservering is verplicht op beide Intercity treinen. Ook heb je een fietsticket (uit de automaat) nodig vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Bergen auf Rügen. Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Vanaf diverse plaatsen in de omgeving kan je met een directe trein naar Bergen auf Rügen reizen. Zo rijden er treinen naar Bergen auf Rügen vanuit Berlijn, Hamburg, Schwerin, Rostock, Eberswalde, Angermünde, Prenzlau, Pasewalk, Anklam, Züssow, Greifswald, Stralsund, Bützow, Ribnitz-Damgarten en Velgast. Ook rijdt er een regionale trein op het eiland Rügen die de plaatsen Sassnitz, Lancken, Sagard, Lietzow, Lauterbach en Putbus aandoet.

Route trein naar Bergen auf Rügen

Reistijd per trein naar Bergen auf Rügen

Ga je een treinreis naar Bergen auf Rügen maken, dan moet je rekenen op een reistijd van 9 tot 11 uur. De totale reistijd van de trein naar Bergen auf Rügen hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Bergen auf Rügen is 10 uur en 3 minuten als je de verbinding met één overstap in Berlijn neemt. Reis je vanaf één van de andere opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Bergen auf Rügen een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naar Bad Schandau bijvoorbeeld 9u43m, vanaf Almelo 8 uur en 21 minuten en vanaf Hengelo 8 uur en 03 minuten.

Indien je vanuit het zuiden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bergen auf Rügen IC + IC 09:00 19:03 10:03 1 € 37,90 Online
Hilversum - Bergen auf Rügen IC + IC 09:20 19:03 09:43 1 € 37,90 Online
Amersfoort - Bergen auf Rügen IC + IC 09:34 19:03 09:29 1 € 37,90 Online
Apeldoorn - Bergen auf Rügen IC + IC 10:00 19:03 09:03 1 € 37,90 Online
Deventer - Bergen auf Rügen IC + IC 10:12 19:03 08:51 1 € 37,90 Online
Almelo - Bergen auf Rügen IC + IC 10:43 19:03 08:20 1 € 37,90 Online
Hengelo - Bergen auf Rügen IC + IC 10:56 19:03 08:07 1 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Bergen auf Rügen vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Bergen auf Rügen

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Bergen auf Rügen niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Bergen auf Rügen zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Bergen auf Rügen. De prijs van een treinticket naar Bergen auf Rügen begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €57,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bergen auf Rügen.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Bergen auf Rügen is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bergen auf Rügen dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Bergen auf Rügen

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Bergen auf Rügen kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Bergen auf Rügen reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Bergen auf Rügen krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Bergen auf Rügen van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Bergen auf Rügen reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Bergen auf Rügen reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Bergen auf Rügen

Boek je online een treinticket en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Bergen auf Rügen

Het treinstation van Bergen auf Rügen ligt ten noordoosten van het centrum van Bergen auf Rügen. Binnen 10 minuten loop je van het treinstation naar het centrum toe. In het centrum van Bergen auf Rügen vind je flink wat leuke en betaalbare hotels.

Het stationsgebouw van Bergen auf Rügen is klein met een beperkt aantal faciliteiten en voorzieningen. Je vindt er toiletten, fietsenstallingen, ticketautomaten en een informatiecentrum.

Adres van treinstation Bergen auf Rügen

Bergen auf Rügen, Bahnhofstr. 34, 18528 Bergen (Rügen), Duitsland

[google_map_easy id="84"]
Bekijk hotelaanbiedingen in Bergen auf Rügen

Veel gestelde vragen over de trein naar Bergen auf Rügen

Wat kost een treinticket naar Bergen auf Rügen?

De prijs van een treinticket naar Bergen auf Rügen begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Bergen auf Rügen?

Reis je per rechtstreekse IC naar Bergen auf Rügen, dan moet je op een reistijd van 10u03m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 20 minuten korter over de rit en vananf Almelo zelfs 1 uur en 45 minuten korter.

Waar boek je een treinticket naar Bergen auf Rügen?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Bergen auf Rügen komen.

Bestaat er korting op de trein naar Bergen auf Rügen?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Bergen auf Rügen, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Bergen auf Rügen.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Bergen auf Rügen vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal één keer moeten overstappen (vaak in Berlijn).

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Bergen auf Rügen?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity verplicht. Ook is een fietsticket nodig.