Bonn is vaak niet de eerste stad waaraan je denkt als je van plan bent om een stedentrip naar Duitsland te gaan maken. Toch zal de voormalige hoofdstad van West-Duitsland je aangenaam verassen. De stad heeft een rijke historie, een sfeervol en bruisend centrum en biedt veel op het gebied van cultuur. Je kunt je zeker een paar dagen goed in de stad vermaken. Vanuit Nederland kan je per rechtstreekse trein naar Bonn reizen. Een treinticket naar Bonn boek je val vanaf €19,90 per enkele reis.

Per trein naar Bonn reizen

Vanuit Nederland kan je op verschillende manieren per trein naar Bonn reizen. De snelste en eenvoudigste manier is per ICE. Dagelijkst rijdt er één directe ICE trein vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Bonn (Siegburg/Bonn station). Daarnaast is het ook mogelijk om de ICE tot Düsseldorf te nemen en daar over te stappen op de regionale trein naar Bonn Hbf, het hoofdstation in Bonn dat in het centrum ligt. Een andere variant op het reizen is om per ICE tot Duisburg te reizen en vandaar per EuroCity trein naar Bonn.

Ook kan je via Venlo naar Bonn reizen. Je kunt dan per Intercity en regionale trein naar Venlo reizen, daar op de regionale trein naar Düsseldorf stappen en vervolgens per Intercity of regionale trein doorreizen naar Bonn.

Vanuit het noorden en oosten van het land kan je het makkelijkste via Gronau of Bad Bentheim de grens over gaan om daar op de IC naar Düsseldorf te reizen en vervolgens per IC of RE trein door naar Bonn.

Route trein naar Bonn

Reistijd van de trein naar Bonn

De snelste reistijd naar Bonn per trein is precies drie uur gezien vanaf Amsterdam Centraal. Dit is met de directe ICE verbinding naar Siegburg/Bonn. De snelste treinverbinding naar Bonn Hbf met een overstap in Düsseldorf duurt 03u07m, je komt wel direct in hartje stad aan. Vertrek je trouwens vanaf een treinstation dat dichterbij de grens ligt dan Amsterdam, dan neemt de reistijd logischer wijs af. Zo scheelt de reistijd vanaf Utrecht je ongeveer een half uur en vanaf Arnhem een heel uur ten opzicht van de reistijd gezien vanuit Amsterdam.

Reistijd naar Bonn per trein (via Duisburg per ICE en EC)

Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Bonn 08:08 11:12 03:04 1 € 19,90 Online
Utrecht - Bonn 08:33 11:12 02:39 1 € 19,90 Online
Arnhem - Bonn 09:05 11:12 02:07 1 € 19,90 Online

Prijs van een treinticket naar Bonn

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Bonn niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Bonn begint bij €19,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 a 3 keer zo hoog. Boek je enkele maanden voor vertrek, dan zal je ongeveer €40 to €60 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €29,90.

Wil je een treinticket naar Bonn boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen.

Korting op je treinticket naar Bonn

Geld besparen op je treinticket naar Bonn is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Bonn als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Bonn betaalt.

Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een flex-prijs tarief. Niet op een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief. Het flex-prijs tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis kortingstarief.

Kinderkorting

Als je met kinderen met de trein naar Bonn reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven.

Seniorenkorting

Een speciale senioren korting op de trein naar Bonn is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting

Jongerenkorting op de trein naar Bonn is er helaas niet.

Treinstation van Bonn

Het treinstation van Bonn, Bonn Hbf ligt net ten zuiden van het stadscentrum. Vanaf “Bonn Haubtbahnhof” loop je binnen enkele minuten het centrum van Bonn in.

Reis je per ICE naar station Siegburg/Bonn, dan kom je een kilometer of 10 ten oosten van Bonn aan. Vanaf hier kan je de tram nemen (lijn 66 of 67) naar het centrum van Bonn. De rit duurt iets meer dan 20 minuten.

Het treinstation van Bonn (Hbf) telt 3 perrons en 6 sporen die je kunt bereiken via de trap. Ook zijn er kluisjes, restaurants (Mac Donalds) en toiletten (incl. invalidentoiletten) te vinden. Voor het station kan je een tram of busverbinding naar het centrum vinden evenals een taxistandplaats.

Treinstation Siegburg/Bonn heeft een stuk meer voorzieningen waaronder ook liften, roltrappen en diverse restaurants en winkels.

Adres van treinstation Bonn Hbf: Am Hauptbahnhof 1, 53111 Bonn, Duitsland