Aan het Nauw van Calais vind je de grootste vissershaven van Frankrijk, Boulogne-sur-Mer. De havenstad heeft eeuwenlang een belangrijke rol in de geschiedenis gespeeld. Al tijdens de aanwezigheid van de Romeinen in Frankrijk had de stad een cruciale rol in de verovering van Engeland. De plaats is geliefd bij fietsers als startpunt van diverse fietsroutes. Er reizen jaarlijks dan ook flink wat reizigers per trein en fiets naar Boulogne-sur-Mer toe. Een treinticket naar Boulogne-sur-Mer koop je al vanaf €50 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen.

Treinreis naar Boulogne-sur-Mer

Op verschillende manieren kan je vanuit Nederland een treinreis naar Boulogne-sur-Mer maken. Vaak kiezen reizigers ervoor om per Thalys en TGV naar Boulogne-sur-Mer reizen.

Thalys en TGV
Zo kan je vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen per Thalys hogesnelheidstrein naar Parijs reizen en daar overstappen op de rechtstreekse TGV trein naar Boulogne-sur-Mer. De TGV naar Boulogne-sur-Mer vertrek van het zelfde station als waar de Thalys aankomt (Gare Du Nord).

Thalys, Eurostar en regionale trein
Een snellere manier om met de trein naar Boulogne-sur-Mer te reizen is met de verbinding via Brussel en Calais-Fréthun. Je kunt dan per Thalys naar Brussel Midi reizen, daar op de Eurostar naar Calais-Fréthun reizen en vervolgens per regionale trein naar Boulogne-sur-Mer doorreizen. Je moet dus lwe één keer meer overstappen. Eventueel kun je ook per IntercityDirect vanuit Nederland naar Brussel reizen maar dan wordt de reistijd natuurlijk weer wat langer.

Fiets meenemen naar Boulogne-sur-Mer
Voor fietsers is alleen de derde manier om per trein naar Boulogne-sur-Mer te reizen interessant. Zo kan je vanuit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Breda de InterCityDirect (ICD of IC-Brussel) nemen tot Antwerpen en daar overstappen op de Intercity naar Lille Flandres (Rijssel). In Lille kan je de regionale trein naar Calais Ville nemen om daar vervolgens de regionale trein naar Boulogne-sur-Mer (TER trein) te nemen. Deze treinreis naar Boulogne-sur-Mer is slechts een uur langer dan de optie per Thalys en TGV.

Route trein naar Saint-Malo

Per Thalys en TGV naar Boulogne-sur-Mer reizen

Trein naar Saint-Malo
Eurostar naar Calais
Trein naar Boulogne sur Mer
Tickets v.a. €50

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Boulogne-sur-Mer toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Reis je per Eurostar tot Calais, dan is je zitplaatsreservering ook inbegrepen in de prijs van je treintickets. Op de regionale trein naar Boulogne-sur-Mer kan je zelf een plek uitkiezen. Ook deze trein rijdt met hoge snelheid op zijn bestemming af. Een bordbistro is net als in de TGV en de Thalys voorhanden.

Reis je per trein en fiets naar Boulogne-sur-Mer, dan ben je aangewezen op IC, ICD en regionale treinen. Hierin mag je de fiets zonder reservering meenemen (is ook niet mogelijk). Wel heb je een internationaal fietsticket nodig dat je voor €12 per fiets uit de automaat kunt halen op Nederlandse treinstations.

Reistijd naar Boulogne-sur-Mer per trein

De snelste treinverbinding naar Boulogne-sur-Mer doet er 04u35m over. Dit is de verbinding via Brussel en Calais waarbij je een deel van het traject met Thalys en Eurostar aflegt. Om de snelste verbinding te halen moet je wel vroeg uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt namelijk al om 06:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Boulogne-sur-Mer is al om 10:50. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later. Dergelijke verbindingen zijn vaker op de dag mogelijk echter is de reistijd dan langer.

De snelste reistijd naar Boulogne-sur-Mer per Thalys en TGV via Parijs is 05u39m. Bij deze treinreis naar Boulogne-sur-Mer vertrek je om 08:15 uit Amsterdam om vervolgens om 13:54 aan te komen in Boulogne-sur-Mer. Ook deze verbinding is vaker op de dag mogelijk, wel met iets langere reistijd.

Reis je per trein en fiets naar Boulogne-sur-Mer, dan moet je op een reistijd rekenen van iets meer dan 7 uur. Je hebt in alle gevallen voldoende overstaptijd. Mis je een aansluiting, dan kan je met je ticket gewoon de volgende verbinding nemen. Je hebt geen reservering voor een bepaalde tijd en een flexibel ticket dat de hele dag te gebruiken is op de route.

Reistijd naar Boulogne-sur-Mer per Thalys & TGV, THA, Eurostar & RE of per IC & RE


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Boulogne-sur-Mer THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Boulogne-sur-Mer THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Boulogne-sur-Mer THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online
Bereken de reistijd naar Boulogne-sur-Mer vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Boulogne-sur-Mer

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Boulogne-sur-Mer geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Boulogne-sur-Mer met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Boulogne-sur-Mer van €50 in de 2e klasse en €89 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten.

Reis je met de Thalys, Eurostar en regionale trein, dan geldt voor de Thalys en Eurostar beiden dat de prijzen oplopen naarmate de reisdatum dichterbij komt. Prijzen van de regionale trein blijven gelijk. Deze verbinding het snelst maar ook het duurst. Prijzen beginnen bij €92 per enkele reis.

Reis je per IC en RE treinen naar Boulougne-sur-Mer, dan ligt de prijs redelijk vast. Wel moet je er rekening mee houden dat je niet in één keer een ticket van je opstapstation in Nederland naar Boulogne-sur-Mer kunt boeken. Je moet je ticket in 2 a 3 delen boeken. Zo kan je eerst boeken tot Lille via NSInternational, dan van Lille naar Calais en vervolgens van Calais naar Boulogne-sur-Mer (Boulogne Ville) via OUISNCF
, de Franse spoorwegen. Een treinticket naar Lille vanaf Amsterdam kost je €64,80. Voor de regionale treinen van Lille naar Boulogne-sur-Mer betaal je €23.

Tip: Boek je echter je ticket van Nederland tot aan Moeskroen (laatste station in België voordat je de grens over gaat – Early-Bird ticket van €29), en vervolgens een ticket van Moeskroen naar Lille (€6,60), dan betaal je slecht €35,60 voor het gehele traject tot aan Lille, je bespaart daarmee ruim €30!

Let er op dat ook de prijs per treinverbinding flink kan verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Korting op de trein naar Boulougne-sur-Mer

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Boulougne-sur-Mer reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Boulougne-sur-Mer kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Boulougne-sur-Mer krijg je door vroeg te boeken. Reis je met de Thalys en TGV en ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Boulougne-sur-Mer. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Boulougne-sur-Mer is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Boulougne-sur-Mer met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er alleen wanneer je per IC of regionale trein reis.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Boulougne-sur-Mer. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Boulougne-sur-Mer en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Boulougne-sur-Mer. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Boulougne-sur-Mer. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Boulogne Sur Mer

Het treinstation van Boulogne Sur Mer, Boulogne Ville, vind je net ten zuiden van het centrum van Boulogne Sur Mer. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Boulogne Sur Mer waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Boulogne Sur Mer.

[google_map_easy id="40"]
Bereken de prijs naar Boulogne Sur Mer vanaf jouw vertrekstation

Veelgestelde vragen over de trein naar Boulogne sur Mer


Al vanaf € 50 kan je een treinticket naar Boulogne sur Mer boeken. Treinkaartjes naar Boulogne sur Mer kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Boulogne sur Mer.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Boulogne sur Mer. Indien je een treinreis naar Boulogne sur Mer maakt zal je altijd minimaal 1 minimaal keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Boulogne sur Mer.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Boulogne sur Mer kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Boulogne sur Mer ongeveer 04u35m.

Bereken hier de reistijd naar Boulogne sur Mer vanaf jouw vertrekstation!
Via NSInternational en OUI.SNCF kan je treinkaartjes naar Boulogne sur Mer boeken.
Voor een overnachting in Boulogne sur Mer raden wij Au coeur des Remparts aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Boulogne sur Mer en aanbiedingen.
2022-03-22T20:46:29+01:00