Het meest westelijk gelegen treinstation van Frankrijk is het treinstation van Brest, de hoofdstad van Bretagne. De Keltische havenstad is de perfecte uitvalsbasis om de rest van Bretagne te ontdekken. Steden als Roscoff, Morlaix, Lannion, Paimpol, Quimper en Lorient zijn vanaf Brest prime per trein te bereiken. Reis je per trein naar Brest, dan hoef je maar één keer over te stappen. Een treinticket naar Brest kan je al vanaf €55 per persoon in de tweede klasse boeken. Bekijk actuele prijzen.

Treinreis naar Brest

Feitelijk is er maar één route om per trein naar Brest te reizen, via Parijs. Bij de snelst mogelijke treinreis naar Brest kan je per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen per Thalys hogesnelheidstrein naar Parijs reizen. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het westelijker gelegen station Paris Montparnasse. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Brest doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein.

In sommige gevallen rijdt de TGV van Parijs tot aan Rennes. Vanaf Rennes kan je per regionale trein doorreizen naar Brest. Deze regionale trein rijdt via Lamballe, St-Brieuc, Guingamp, Morlaix, Landivisiau en Landerneau, een vermakelijk route langs de noordelijke kust.

Route trein naar Brest

Per Thalys en TGV naar Brest reizen

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Brest toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Brest is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

Ook zijn er zitplaatsen voor vier personen aan een tafel te reserveren. Handig als je met je familie of een groep vrienden reist. In de bistro kan je ook een metrokaartje voor de overstap van het ene naar het andere station in Parijs kopen!

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Brest per trein

De snelste treinverbinding naar Brest doet er 08u07m over. Uiteraard is dit de verbinding via Parijs. Om deze verbinding te halen neem je de Thalys met vertrek om 08:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Brest is al om 16:22. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later.

Er zijn meerdere treinverbindingen naar Brest mogelijk. Om de 1 a 2 uur vertrekt er een trein. Zo kan je ook vertrekken om 09:15 waarbij je om 18:35 in Brest aankomt (reistijd: 09u20m) of bijvoorbeeld om 11:15, aankomst Brest om 20:35 (reistijd: 09u20m). Ook zijn er verbindingen waarbij je nog een extra overstap in Renness hebt. Vanaf Rennes reis je het laatste deel van het traject tot Brest per regionale trein (+/- 2u15m). Kies je voor deze verbinding, dan kan je een treinticket tot Rennes boeken via NSInternational. Online via OUISNCF
kan je het ticket van Rennes naar Brest kopen.

Reistijd naar Brest per Thalys & TGV of THA, TGV & RE


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Brest THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Brest THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Brest THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online

Prijs van een treinticket naar Brest

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Brest geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Brest met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Brest van €55 in de 2e klasse en €115 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wel heb je nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist
(€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV).

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen. De prijs voor de regionale trein van Rennes naar Brest is een vast tarief.

De tarieven van de regionale trein van Rennes naar Brest zijn niet variabel. Een ticket kost €28 (2019).

Korting op de trein naar Brest

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Brest reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Brest kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Brest krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Brest. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Brest is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Brest met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Brest met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Brest. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Brest en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Brest. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Brest. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Brest

Het treinstation van Brest vind je net ten oosten van het centrum van Brest. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Brest waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Brest.

[google_map_easy id="41"]