Het Duitse stadje Cochem heeft slecht zo’n 5000 inwoners maar trekt jaarlijks toch vele toeristen aan. Het ligt namelijk op een schilderachtige locatie in een vallei aan de Moezel rivier. Op de bergflanken groeien druivenranken en op een circa 100 meter hoger gelegen berg naast het stadje staat een imposante burcht, Schloss Reichsburg. Het slot, waar Napoleon nog behoorlijk wat tijd heeft doorgebracht, voert dan ook gelijk de lijst met mooiste bezienswaardigheden in Cochem aan. Vanuit Nederland kan je prima met de trein naar Cochem reizen. Een treinticket naar Cochem boek je al vanaf €19,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Cochem.


Treinreis naar Cochem

Er zijn verschillende manieren om per trein naar Cochem te reizen. Zo kan je deels per ICE hogesnelheidstrein reizen, via Venlo reizen of per Abellio trein via Arnhem. Ook kan je een deel met de Eurocity trein langs de Rijn reizen.

Bekijk hieronder de meest gangbare route van de trein naar Cochem. Verbinding trein naar Cochem

ICE naar Cochem

Trein naar Cochem
Tickets v.a. € 19,90

De snelste en makkelijkste manier om per trein naar Cochem te reizen is (deels) per ICE hogesnelheidstrein. Je kunt vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de ICE naar Keulen stappen en daar overstappen op de Eurocity (EC) trein naar Koblenz. Vanaf daar kan je het laatste stuk per regionale trein naar Cochem doorreizen. Dagelijks zijn er vaak 5 van deze ICE-verbindingen mogelijk.

Reis je vanuit het zuiden van Nederland naar Cochem of boek je op korte termijn zodat de ICE-verbinding vrij prijzig is, dan kan je ook via Venlo naar Düsseldorf reizen en vanaf daar per Intercity naar Koblenz doorreizen om vervolgens de regionale trein naar Cochem te nemen. Vaak is dit de voordeligste optie maar je moet dus wel vaker overstappen en bent langer onderweg. Zorg ervoor dat je minimaal 1 intercity in je reisschema opneemt (niet alleen regionale treinen). Dit drukt de prijs namelijk.

Het is ook mogelijk om met de Abellio trein tussen Arnhem en Düsseldorf te reizen om vervolgens via Koblenz door naar Cochem te reizen.

Het reserveren van zitplaatsen in de IC, EC en ICE-treinen in Duitsland is doorgaans niet verplicht maar optioneel en wel aan te raden. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

De prijs van een treinticket naar Cochem begint bij €19,90 in de 2e klasse en bij €29,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je voor een paar Euro optioneel bij in de 2e klasse (prijs verschilt per trein). In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen bij de IC/ICE door Duitsland.

Reistijd naar Cochem

Vanaf Amsterdam Centraal gezien is de snelste reistijd van de trein naar Cochem 04:33 uur. De reisduur van de treinreis naar Cochem kan per dag maar ook per treinverbinding iets verschillen. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale duur van de treinreis naar Cochem.
Reis je met de ICE en vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere twee opstapstation van de ICE trein in Nederland (Utrecht CS of Arnhem CS), dan kan je respectievelijk 30 of 60 minuten van de totale reistijd afhalen.

Bereken hier de totale reistijd naar Cochem vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Dienstregeling naar Cochem

Hieronder de dienstregeling van de trein naar Cochem. In het overzicht vind je de beste/populairste/snelste treinverbinding naar Cochem. In sommige gevallen kunnen tijden (wat) afwijken. Actuele reistijden voor de trein naar Cochem en voor de trein van Cochem naar Nederland vind je hier.

Traject Trein Vertrek Aank. Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Cochem ICE + EC + RE 08:08 12:41 04:33 2 € 27,90 Online
↓ Utrecht ICE + EC + RE 08:33 12:41 04:08 2 € 27,90 Online
↓ Arnhem ICE + EC + RE 09:05 12:41 03:36 2 € 27,90 Online
Amsterdam - Cochem IC + Abellio + IC + RE 08:24 14:41 06:17 3 € 19,90 Online
↓ Utrecht IC + Abellio + IC + RE 08:54 14:41 05:47 3 € 19,90 Online
↓ Arnhem IC + Abellio + IC + RE 09:45 14:41 04:56 3 € 19,90 Online
Amsterdam (Zuid) - Cochem IC + IC + RE + IC + RE 08:54 14:41 05:47 4 € 19,90 Online
↓ Utrecht IC + IC + RE + IC + RE 09:24 14:41 05:17 4 € 19,90 Online
↓ Venlo IC + IC + RE + IC + RE 10:58 14:41 03:43 4 € 19,90 Online
Benieuwd naar de reistijd van de trein van Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Breda, Venlo, Maastricht, Leiden, Haarlem, Gouda, Vlissingen, Alkmaar, Hilversum, Nijmegen, Den Bosch, Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Assen, Almere, Hengelo, Enschede, Apeldoorn of Deventer naar Cochem? Bekijk hier de reistijd.

Prijs van een treinticket naar Cochem

De prijs van een treinticket naar Cochem ligt niet vast maar is net als bij de meeste internationale treinen variabel. Eigenlijk komt het erop neer dat de prijs van internationale treinkaartjes oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De prijs voor een treinkaartje naar Cochem begint bij €19,90 in de 2e klasse en €29,90 in de 1e klasse. Boek je gelijk binnen een aantal dagen nadat de trein boekbaar is geworden, dan is de kans op een goedkoop treinticket naar Cochem het grootst. Wacht je een aantal weken, dan betaal je misschien al het dubbele voor je treinkaartje. Boek je pas enkele dagen voor vertrek, dan betaal je vaak het drie- a viervoudige van de vanafprijs. Treinen richting Duitsland zijn vaak al 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Wil je een retour treinticket naar Cochem, dan bestaat er geen speciaal kortingstarief. Een retourtje bestaat simpelweg uit een treinticket voor de heenreis en een treinticket terug voor de trein van Cochem naar Nederland. Voor een retour ben je dus minimaal 2 keer de prijs van een enkele reis kwijt.

Korting op de trein naar Cochem

Natuurlijk willen de meeste reizigers voordelig met de trein naar Cochem reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Cochem kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn.
Vroegboekkorting
Door vroeg te boeken kan je veruit de meeste korting op de trein naar Cochem krijgen. Ben je er snel bij, binnen enkele dagen nadat een trein is opengesteld voor boekingen, dan maak je de grootste kans op een goedkoop treinticket naar Cochem. Enkele vroegboektarieven op de treinverbinding naar Cochem zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus
Korting op de trein naar Cochem met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.
Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Cochem. Op verschillende treinen naar Cochem zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Cochem en reis je met een (eigen) kind of kleinkind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 (klein)kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Speciale korting voor senioren op de trein naar Cochem is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale korting voor jongeren op de trein naar Cochem is er helaas ook niet.

Treinstation van Cochem

Het treinstation van Cochem dat in een prachtig oud gebouw is gevestigd ligt ongeveer 600 meter ten noorden van het centrum van Cochem. In een minuut of 10 loop je van het treinstation naar het centrum toe. Enkele bezienswaardigheden in Cochem vind je tevens op loopafstand van het station. Een aantal betaalbare en tevens leuke hotels in Cochem vind je in en rondom het centrum.

Vanaf het station rijden regelmatig diverse treinen en bussen naar verschillende plaatsen in de buurt van Cochem.

Plaatsen in de omgeving van Cochem zijn onder andere: Klotten, Alflen, Büchel. Bruttig-Fankel, Ernst, Pommern, Gevenich, Beilstein, Ediger-Eller, Mörsdorf, Zell, Traben-Trarbach, Wittlich, Simmern, Trier en Morbach.

[google_map_easy id="215"]
https://alletreintickets.nl/trein-naar-cochem/