In het oosten van Duitsland, op korte afstand van de grens van Polen, ligt de stad Cottbus. Deze culturele stad is tevens van groot belang geweest tijdens de industriële revolutie, heeft een universiteit en is de hoofdstad van de Sorben, een Slavische minderheid die in het grensgebied woont. De stad heeft nog een historisch centrum. Vanuit Nederlands bestaat er geen rechtstreekse trein naar Cottbus. Je zal altijd moeten overstappen om de stad te bereiken. Een treinticket naar Cottbus kan je vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk aanbiedingen en actuele prijzen naar Cottbus.

Treinreis naar Cottbus

Als je per trein naar Cottbus reist zijn er meerdere verbindingen mogelijk. De meest handige en snelle treinreis naar Cottbus is per IC-Berlijn vanuit Amsterdam tot aan Berlijn. Daar kan je vervolgens overstappen op de regionale rechtstreekse trein naar Cottbus. Je hoeft dus maar één keer over te stappen.

Dagelijks rijden er vanuit Nederland om de twee uur IC-treinen naar Berlijn toe. Ook de aansluitende regionale trein naar Cottbus rijdt minimaal één keer in de twee uur.

Route trein naar Cottbus

Fiets op de trein naar Cottbus meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Cottbus (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar Cottbus meenemen, dan mag dat alleen indien je per regionale trein en/of Intercity reist. Op de eerdere genoemde route via Berlijn kan je een fiets meenemen.
Voor de Intercity heb je verplicht een fietsplaatsreservering nodig. Voor regionale treinen kan en hoeft dat niet. Ook heb je vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Cottbus een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Cottbus.

Reistijd van de trein naar Cottbus

Je moet rekenen op een reistijd per trein naar Cottbus van iets minder dan 8 uur gezien vanuit Amsterdam. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt in Berlijn. Stap je dichter bij de grens op de IC-Berlijn, dan kan dat 30 minuten tot anderhalf uur reistijd schelen. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Cottbus. Wanneer je een fiets in de trein naar Cottbus meeneemt is de reistijd naar Cottbus ook iets minder dan 8 uur. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Cottbus vanaf de opstaphaltes van de IC-Berlijn.

Trein naar Cottbus (met IC via Berlijn)

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Cottbus IC + RE 09:00 16:49 07:59 1 € 37,90 Online
Hilversum - Cottbus IC + RE 09:20 16:49 07:39 1 € 37,90 Online
Amersfoort - Cottbus IC + RE 09:34 16:49 07:25 1 € 37,90 Online
Apeldoorn - Cottbus IC + RE 10:00 16:49 06:49 1 € 37,90 Online
Deventer - Cottbus IC + RE 10:12 16:49 06:37 1 € 37,90 Online
Almelo - Cottbus IC + RE 10:43 16:49 06:06 1 € 37,90 Online
Hengelo - Cottbus IC + RE 10:56 16:49 05:53 1 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Cottbus vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Cottbus

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Cottbus niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Cottbus zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Cottbus. De prijs van een treinticket naar Cottbus begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het tweevoudige of zelfs het drievoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Cottbus.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Cottbus is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Cottbus dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Cottbus

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Cottbus kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Cottbus reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Cottbus krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Cottbus van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Cottbus zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Cottbus reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Cottbus reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Cottbus

Boek je online een treinticket voor de trein naar Cottbus en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Cottbus is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Cottbus?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Cottbus? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Cottbus vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Cottbus reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Omgeving van Cottbus

Er zijn vanuit de omgeving van Cottbus diverse rechtstreekse treinverbindingen naar Cottbus toe. Zo kan je per directe trein naar Stralsund reizen vanuit plaatsen Berlijn, Dresden, Chemnitz en Bad Schandau.

Indien je op vakantie in Cottbus gaat of een weekend weg, dan kan je met een regioticket voordelig in de omgeving van Cottbus reizen. Via bahn.com kan je een Berlin-Brandenburg-Ticket boeken waarmee erg goedkoop op regionale treinen kunt reizen.

Veel gestelde vragen over de trein naar Cottbus

Wat kost een treinticket naar Cottbus?

De prijs van een treinticket naar Cottbus begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Cottbus?

Reis je per trein naar Cottbus, dan moet je op een reistijd van ongeveer 8 uur rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 20 minuten korter over de rit en vananf Almelo zelfs 1 uur en 45 minuten korter.

Waar boek je een treinticket naar Cottbus?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Cottbus komen.

Bestaat er korting op de trein naar Cottbus?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Cottbus, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Cottbus.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Cottbus vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal een keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Cottbus?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.