Als je het over de Weissensee (Weißensee) hebt, dan begint het bij veel fanatieke schaatsers te kriebelen. Elk jaar wordt namelijk vaak eind januari de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk verreden. Hier komen veel toerschaatsers op af maar ook veel wedstrijdschaatsers. Het is een mooi alternatief voor de reguliere Elfstedentocht die tegenwoordig nog maar zelden wordt verreden. Vanuit Nederland is er een redelijk goede treinverbinding naar de Weissensee (station Greifenburg-Weissensee). Hoewel er vanuit Nederland of België geen rechtstreekse trein naar Greifenburg-Weissensee rijdt kan je er toch prima per trein komen. Een treinticket naar de Weissensee boek je al vanaf €39,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar de Weissensee.


Treinreis naar de Weissensee

In grote lijnen zijn er op twee manieren waarop je met de trein naar de Weissensee kunt reizen. Zo kan je ervoor kiezen om overdag te reizen of deels overdag en deels per nachttrein. In beide gevallen zal je minimaal 2 keer moeten overstappen.

Bekijk hieronder de meest gangbare route van de trein naar de Weissensee. Verbinding trein naar de Weissensee

Dagtrein naar de Weissensee

Trein naar de Weissensee
Tickets v.a. € 37,90

Overdag per trein naar de Weissensee reizen is op zich prima te doen. Vanuit Nederland zijn er dagelijks vaak 2 goede treinverbindingen naar de Weissensee. Hierbij zal je in beide gevallen 3 a 4 keer moeten overstappen.

In het eerste gevall reis je vanuit Nederland per ICE richting Duitsland. Vaak stap je in Duisburg over op de ICE naar Stuttgart. Vanaf Stuttgart reis je een lang stuk met de Eurocitytrein tot aan Spittal-Millstättersee waar je vervolgens de regionale trein naar Greifenburg-Weißensee neemt. In het tweede geval reis je per ICE via Mannheim naar München. Daar stap je over op de Eurocity trein naar Salzburg. Vanaf Salzburg reis je per RailJet (RJ) hogesnelheidstrein naar Spittal-Millstättersee waar je vervolgens de regionale trein naar Greifenburg-Weißensee neemt.

Het reserveren van zitplaatsen in de IC, EC, RJ en ICE treinen in Duitsland is doorgaans niet verplicht maar optioneel en wel aan te raden. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

De prijs van een treinticket naar de Weissensee begint bij € 37,90 in de 2e klasse en bij € 59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je voor een paar Euro optioneel bij in de 2e klasse (prijs verschilt per trein). In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen bij de IC/ICE door Duitsland.

Nachttrein naar de Weissensee

Het is ook mogelijk om deels per nachttrein naar de Weissensee te reizen. Zo kan je in de avond in Amsterdam, Utrecht of Arnhem op de Nightjet nachttrein naar Rosenheim in Zuid-Duitsland stappen (aankomst iets na 08:00 uur). Daar kan je de trein naar Spittal-Millstättersee nemen en vervolgens de regionale trein naar Greifenburg-Weißensee waar je rond 13:00 uur aankomt.

In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket voor de nachttrein inclusief reservering boek je vanaf € 29,90 per trein.

Bekijk de prijzen van alle accommodaties op de nachttrein hier.

Nachttrein naar de Weissensee
Tickets v.a. € 29,90

Reistijd naar de Weissensee

Vanaf Amsterdam Centraal gezien is de snelste reistijd van de trein naar de Weissensee 12:26 uur. De reisduur van de treinreis naar de Weissensee kan per dag iets verschillen. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale duur van de treinreis naar de Weissensee.
Reis je met de Intercity-Berlijn en vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere opstapstations van de IC-Berlijn in Nederland (Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo), dan kan je respectievelijk 20, 34, 60, 72, 103 of 116 minuten van de totale reistijd afhalen.
Reis je met de ICE en vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere twee opstapstation van de ICE trein in Nederland (Utrecht CS of Arnhem CS), dan kan je respectievelijk 30 of 60 minuten van de totale reistijd afhalen.

Reis je deels per nachttrein naar de Weissensee, reken dan op een reistijd van in totaal ongeveer uur.

Bereken hier de totale reistijd naar de Weissensee vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Dienstregeling naar de Weissensee

Hieronder de dienstregeling van de trein naar de Weissensee. In het overzicht vind je de beste/populairste/snelste treinverbinding naar de Weissensee. In sommige gevallen kunnen tijden (wat) afwijken. Actuele reistijden voor de trein naar de Weissensee en voor de trein van de Weissensee naar Nederland vind je hier.

Traject Trein Vertrek Aank. Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - de Weissensee ICE + ICE + EC + RE 06:38 19:04 12:26 3 € 37,90 Online
↓ Utrecht ICE + ICE + EC + RE 07:03 19:04 12:01 3 € 37,90 Online
↓ Arnhem ICE + ICE + EC + RE 07:35 19:04 11:29 3 € 37,90 Online
Amsterdam - de Weissensee ICE + ICE + EC + RJ + RE 08:08 21:04 12:56 4 € 37,90 Online
↓ Utrecht ICE + ICE + EC + RJ + RE 08:33 21:04 12:31 4 € 37,90 Online
↓ Arnhem ICE + ICE + EC + RJ + RE 09:05 21:04 11:59 4 € 37,90 Online
Amsterdam - de Weissensee NJ + RJ + RE 19:30 13:04 17:34 2 € 52,80 Online
↓ Utrecht NJ + RJ + RE 20:02 13:04 17:02 2 € 52,80 Online
↓ Arnhem NJ + RJ + RE 20:27 13:04 16:37 2 € 52,80 Online
Benieuwd naar de reistijd van de trein van Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Breda, Venlo, Maastricht, Leiden, Haarlem, Gouda, Vlissingen, Alkmaar, Hilversum, Nijmegen, Den Bosch, Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Assen, Almere, Hengelo, Enschede, Apeldoorn of Deventer naar de Weissensee? Bekijk hier de reistijd.

Prijs van een treinticket naar de Weissensee

Net zoals bij de meeste internationale treinen varieert ook de prijs van een treinticket naar de Weissensee. In de regel lopen de prijzen van treintickets op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De prijs voor een treinkaartje naar de Weissensee begint bij €37,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Boek je gelijk binnen een aantal dagen nadat de trein boekbaar is geworden, dan is de kans op een goedkoop treinticket naar de Weissensee het grootst. Wacht je een aantal weken, dan betaal je misschien al het dubbele voor je treinkaartje en boek je pas enkele dagen voor vertrek je treinticket, dan betaal je vaak het drie- a viervoudige van de vanafprijs. Treinen richting Oostenrijk zijn vaak 90 tot 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Wil je een retour treinticket naar de Weissensee, dan bestaat er geen speciaal kortingstarief. Een retourtje bestaat simpelweg uit een treinticket voor de heenreis en een treinticket terug voor de trein van de Weissensee naar Nederland. Voor een retour ben je dus minimaal 2 keer de prijs van een enkele reis kwijt.

Interrailen naar de Weissensee


Op korte termijn ben je vaak aanzienlijk voordeliger uit (als je retour reist) wanneer je een Interrail Global pas aanschaft. De goedkoopste Interrail Global pas boek je al vanaf €185 in de 2e klasse. Met deze pas mag je in totaal 4 dagen reizen binnen een periode van 1 maand en kan je dus vanaf je vertrekstation in Nederland naar de Weissensee reizen en weer terug.

Ga je interrailen naar de Weissensee, dan kan je optioneel een zitplaatsreservering bijboeken op de IC, EC en ICE treinen in Duitsland en Tsjechië. De regionale treinen (R-treinen) zijn vaak niet reserveerbaar. Reis je deels met de nachttrein, dan is een reservering verplicht. Bij boeken staat per trein duidelijk aangegeven of een trein reserveringsplichting is.

Korting op de trein naar de Weissensee

Voordelig met de trein naar de Weissensee reizen wil iedereen wel. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar de Weissensee kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn.
Vroegboekkorting
Door vroeg te boeken kan je veruit de meeste korting op de trein naar de Weissensee krijgen. Ben je er snel bij, binnen enkele dagen nadat een trein is opengesteld voor boekingen, dan maak je de grootste kans op een goedkoop treinticket naar de Weissensee. De prijs voor het voordeligste treinticket naar de Weissensee is vaak 3 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je voor je treinkaartje betaalt als je pas kort voor vertrek boekt. Enkele vroegboektarieven op dit traject zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 4 dagen reizen binnen een periode van 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar de Weissensee met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €185. Het is ook mogelijk om een los treinticket tot aan de grens van Oostenrijk te boeken en om vervolgens een Interrail One Countrypas voor Oostenrijk bij te boeken. Deze pas is alleen geldig in Oostenrijk. Vaak ben je zo voordeliger uit als je laat boekt. Helemaal als je van plan bent om meer reizen binnen Oostenrijk te gaan maken.
Voordeelurenkaart en railplus
Korting op de trein naar de Weissensee met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.
Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar de Weissensee. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar de Weissensee en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen. Indien je met de nachttrein of hogesnelheidstrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar vaak ook recht op korting. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de IC en ICE trein richting de Weissensee is er helaas niet. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven. Ook krijgt een senior korting op een Interrail pas.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de IC en ICE trein richting de Weissensee is er helaas ook niet. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven. Ook krijgt een jongere korting op een Interrail pas.

Treinstation van de Weissensee

Wil je met de trein naar de Weissensee reizen, dan kan je het beste op treinstation Greifenburg-Weißensee uitstappen, het treinstation dat het dichtst bij de Weissensee ligt. Dit treinstation ligt niet pal naast het meer maar er rijden (soms gratis) bussen van treinstation Greifenburg-Weißensee naar Techendorf aan de Weissensee. Techendorf is de leukste en handigste plek om te verblijven aangezien hier de start en finish is. Er zijn een aantal betaalbare en leuke hotels in Techendorf te vinden. In totaal vind ongeveer 80 hotels en pensions rondom de Weissensee.

Andere plaatsen bij de Weissensee zijn onder andere: Oberdorf, Naggl, Mösel, Gatschach, Praditz, Kreuzberg, Weißbriach en Hermagor-Pressegger See.

[google_map_easy id="203"]

Veelgestelde vragen over de trein naar Weissensee


Al vanaf € 39,90 kan je een treinticket naar Weissensee boeken. Treinkaartjes naar Weissensee kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Weissensee .
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Weissensee . Indien je een treinreis naar Weissensee maakt zal je altijd minimaal 2 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Weissensee .

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Weissensee kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Weissensee ongeveer 12u26m.

Bereken hier de reistijd naar Weissensee vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Weissensee raden wij Pension Seeheim aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Weissensee en aanbiedingen.
2023-03-15T20:33:28+01:00

Deel of like deze pagina!