De in de deelstaat Thüringen gelegen stad Erfurt kende zijn hoogtijdagen tijdens de middeleeuwen toen de stad een echt handelscentrum was. Vandaag de dag vind je nog prachtige historische gebouwen en pleinen. Vandaar ook dat de stad vrij populair is bij toeristen. De stad wordt vaak bezocht in combinatie met een bezoek aan de nabij gelegen historische stad Weimar. Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Erfurt toe. Je zal minimaal één keer moeten overstappen om de stad te bereiken. Een treinticket naar Erfurt boek je vanaf €37,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Erfurt reizen

Eigenlijk is er maar één logische manier om naar Erfurt te reizen, via Frankfurt. Dagelijks rijden er namelijk meerdere ICE hogesnelheidstreinen vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar Frankfurt. In Frankfurt kan je overstappen op de rechtstreekse trein naar Erfurt. Dit is wederom een ICE treinen. De eerste ICE vertrekt al rond half zeven in de ochtend vanuit Amsterdam CS.

Reis je vanuit het noorden van het land, dan is het ook mogelijk om op de IC-Berlijn tot aan Hannover te reizen om daar vervolgens de ICE naar Göttingen te nemen. Vanaf Göttingen kan je per regionale trein naar Erfurt doorreizen.

Met de fiets op de trein naar Erfurt reizen is ook mogelijk. Je kunt dan de Intercity naar Hannover nemen en daar op de Intercity naar Göttingen stappen om aansluitend de regionale trein naar Erfurt te nemen. Reserveren voor je fiets is verplicht op de Intercity’s. Ook heb je een fietskaartje vanaf je opstapstation tot Erfurt nodig. Lees meer over het meenemen van je fiets in treinen naar Duitsland.

Route trein naar Erfurt

Over de trein naar Erfurt

Trein naar Erfurt
Trein naar Erfurt
Tickets v.a. €37,90

De ICE trein naar Erfurt is van alle gemakken voorzien. De snelle ICE treinen bieden veel comfort en gemak. In de meeste treinen vind je een bordrestaurant (restauratie) waar je behoorlijk goed kunt eten en drinken. Prijzen voor het bordrestaurant zijn redelijk en niet buiten proportioneel. Ook vind je in de trein bij de stoelen stopcontacten en klaptafeltjes en een haakje om je jas op te hangen.

Natuurlijk zijn er ook toiletten in de ICE aanwezig en kan je volop bagage meenemen. In de treinen zijn speciale rekken om de bagage te stallen en ook boven de zitplaatsen kan je bagage kwijt.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Reistijd van de trein naar Erfurt

De reistijd van de trein naar Erfurt verschilt per verbinding. Natuurlijk is ook je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Erfurt. Ga je uit van een vertrek vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 06u29m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Erfurt per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd per trein naar Erfurt

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Erfurt ICE 08:08 15:38 07:30 1 € 37,90 Online
ICE + ICE 10:38 17:07 06:29 1 € 37,90 Online
Utrecht - Erfurt ICE 08:33 15:38 07:05 1 € 37,90 Online
ICE + ICE 11:03 17:07 06:04 1 € 37,90 Online
Arnhem - Erfurt ICE 09:05 15:38 06:33 1 € 37,90 Online
ICE + ICE 11:35 17:07 05:32 1 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Erfurt vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Erfurt

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Erfurt geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Erfurt lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Erfurt van €37,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse indien je per ICE reist. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld met de ICE trein die om iets over achten in de ochtend vanuit Amsterdam vertrekt, dan betaal je waarschijnlijk meer dan wanneer je de trein van half elf neemt, na de spits. Treinkaartjes naar Erfurt zijn vaak voordeliger als je de spits omzeilt.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Erfurt is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Erfurt

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Erfurt reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Erfurt kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Erfurt krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Duitsland kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Erfurt. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Erfurt is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Erfurt reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Erfurt reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Erfurt. Op de ICE hogesnelheidstrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Erfurt en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Erfurt is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Erfurt is er helaas ook niet.

Treinstation van Erfurt

Het treinstation van Erfurt, Erfurt Hbf, vind je net ten zuiden van het centrum van Erfurt. Vanaf het treinstation van Erfurt loop je in enkele minuten naar het centrum toe. Ook kan je een bus naar het centrum nemen of een tram (S-Bahn). Bussen rijden regelmatig. Aan het stationsplein van Erfurt vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het prachtige oude stationsgebouw van Erfurt is behoorlijk groot. Er zijn dan ook volop faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Mannheim te vinden. Zo zijn er liften, roltrappen, kiosks, pinautomaten, toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

[google_map_easy id="65"]

Adres treinstation Erfurt

Erfurt Hbf, Willy-Brandt-Platz 12, 99084 Erfurt, Duitsland

Bereken de prijs naar Erfurt vanaf jouw vertrekstation
Breda naar Erfurt
Den Bosch naar Erfurt
Den Haag naar Erfurt
Eindhoven naar Erfurt
Groningen naar Erfurt
Haarlem naar Erfurt
Heerenveen naar Erfurt
Leiden naar Erfurt
Nijmegen naar Erfurt
Rotterdam naar Erfurt
Tilburg naar Erfurt
Zwolle naar Erfurt

Veel gestelde vragen over de trein naar Erfurt

Wat kost een treinticket naar Erfurt?

De prijs van een treinticket naar Erfurt begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Erfurt?

Reis je per ICE naar Erfurt, dan moet je op een reistijd van 6u29m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je er respectievelijk ongeveer 6u00m en 5u30m over.

Waar boek je een treinticket naar Erfurt?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Erfurt komen.

Bestaat er korting op de trein naar Erfurt?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Erfurt, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Erfurt.