Populair onder jongeren vanwege de sfeervolle après-ski en onder families met kinderen vanwege de goede skivoorzieningen vind je op een hoogte van ongeveer 500 meter het skioord Fügen im Zillertal. Vanuit Nederland reis je vrij eenvoudig per trein naar Fügen im Zillertal toe. Een treinticket naar Fügen im Zillertal boek je al vanaf €39,90 per enkele reis!

Per trein naar Fügen im Zillertal reizen

Je kunt op verschillende manieren per trein naar Fügen im Zillertal reizen. Zo kan je zowel per nachttrein naar Fügen im Zillertal reizen maar ook overdag. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf. Reizen per nachttrein is natuurlijk wel comfortabel en levert je extra tijd op de skipiste in Fügen im Zillertal op.

Verbinding trein naar Fügen im Zillertal

Per dagtrein naar Fügen im Zillertal reizen

Trein naar Fügen im Zillertal
Trein naar Fügen im Zillertal
Tickets v.a. €39,90

Een reguliere rechtstreekse trein naar Fügen im Zillertal overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 2 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Fügen im Zillertal. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt. In München stap je over op Eurocity trein naar Jenbach. In Jenbach stap je op de Zillertalbahn en reis je rechtstreekse naar Fügen im Zillertal toe. De prijs van een treinticket naar Fügen im Zillertal begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Via NSInternational kan je niet direct naar Fügen im Zillertal boeken. Je komt helaas maar tot Jenbach waar de Zillertalbahn begint. In Jenbach kan je eenvoudig het treinticket naar Fügen im Zillertal kopen aan het loket op het treinstation. Boek je via Trainline, dan kan je wel in één keer je treinticket naar Fügen im Zillertal boeken.

Per nachttrein naar Fügen im Zillertal reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Fügen im Zillertal vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Fügen im Zillertal dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Fügen im Zillertal, dan kan je in Jenbach overstappen op de trein naar Fügen im Zillertal. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Fügen im Zillertal inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Jenbach vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Jenbach. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Nachttrein naar Fügen im Zillertal
Nachttrein naar Toulouse
Tickets v.a. €68,80

Reistijd naar Fügen im Zillertal

De reistijd per trein naar Fügen im Zillertal is overdag aanzienlijk korter dan wanneer je met de nachttrein naar Fügen im Zillertal reist. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Fügen im Zillertal. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 09u42m (snelste reistijd). Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van ongeveer 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Fügen im Zillertal per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Fügen im Zillertal per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Zell am See is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Jenbach en dan de Zillertalbahn naar Fügen im Zillertal.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Fügen im Zillertal ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Fügen im Zillertal ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Fügen im Zillertal ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online
Bereken de reistijd naar Fügen im Zillertal vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Fügen im Zillertal

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Fügen im Zillertal geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Fügen im Zillertal lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting treinticket naar Fügen im Zillertal van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Fügen im Zillertal is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Fügen im Zillertal

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Fügen im Zillertal reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Fügen im Zillertal kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Fügen im Zillertal krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Fügen. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Fügen im Zillertal is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Fügen im Zillertal met de treinpas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Fügen im Zillertal met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Fügen im Zillertal. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Fügen im Zillertal en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Fügen im Zillertal is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Fügen im Zillertal is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Fügen im Zillertal zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Fügen im Zillertal

Het treinstation van Fügen im Zillertal, Fügen-Hart im Zillertal, vind je op 200 meter afstand van het centrum van Fügen. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Fügen waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Het stationsgebouw van Fügen is klein maar je vindt er wel enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

Vanaf het station van Fügen rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in het Zillertal. Zo reis je per postbus of taxi vrij eenvoudig van Fügen naar bestemmingen als Strass im Zillertal, Bruck am Ziller, Schlitters, Hart im Zillertal, Uderns, Ried im Zillertal, Kaltenbach, Stumm, Stummerberg en Aschau im Zillertal.

Mocht je laat aankomen in Fügen, dan kan je in het dorp een overnachting boeken. Pension Garni Christina is een aanrader die op erg korte afstand van het treinstation ligt en goed betaalbaar is.

[google_map_easy id="23"]

Adres treinstation Fügen im Zillertal

Bahnhof Fügen im Zillertal, Zillertal Str. 37, 6263 Fügen, Oostenrijk

Bereken de prijs naar Fügen im Zillertal vanaf jouw vertrekstation
Breda naar Fügen
Den Bosch naar Fügen
Den Haag naar Fügen
Eindhoven naar Fügen
Groningen naar Fügen
Haarlem naar Fügen
Heerenveen naar Fügen
Leiden naar Fügen
Nijmegen naar Fügen
Rotterdam naar Fügen
Tilburg naar Fügen
Zwolle naar Fügen