Gelegen in centraal-Duitsland en aan de gelijknamige rivier vind je de stad Fulda. Door de aanwezigheid van enkele prachtige kerken (waaronder de Fuldaer Dom) en een indrukwekkend paleis met prachtige tuinen en een slotvijver is een bezoek aan de stad zeker de moeite waard. Fulda is prima per trein te bereiken hoewel er vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Fulda rijdt. Een treinticket naar Fulda boek je al vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Fulda.

Treinreis naar Fulda

Reis je per trein naar Fulda, dan zijn er meerdere verbindingen mogelijk. De meest handige en snelle treinreis naar Fulda is per ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt waar je overstapt op de rechtstreekse trein naar Fulda, ook een ICE trein. Ook is het mogelijk om per IC-Berlijn tot aan Hannover te reizen om daar over te stappen op de directe ICE naar Fulda.

Dagelijks zijn er vanuit Nederland 5 a 6 treinverbindingen naar Fulda waarbij je slechts een keer hoeft over te stappen.

Route trein naar Fulda

Fiets op de trein naar Fulda meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Fulda (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar Fulda meenemen, dan mag dat normaal gesproken alleen indien je per regionale trein en/of Intercity reist. Echter is de ICE Op de eerdere genoemde route via Hannover een uitzondering op de regel. Op de ICE van Hannover naar Fulda mag je ook een fiets meenemen. Ook op de IC naar Hannover kan een fiets mee.
Voor de Intercity en ICE heb je verplicht een fietsplaatsreservering nodig. Ook heb je vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Fulda een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Fulda.

Reistijd van de trein naar Fulda

Je moet rekenen op een reistijd per trein naar Fulda van ruim 5 uur gezien vanuit Amsterdam. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt. Stap je dichter bij de grens op de ICE, dan kan dat 30 minuten tot 60 minuten reistijd schelen. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Fulda.

Neem je een fiets mee op de treinverbinding via Hannover naar Fulda, dan is de reistijd 6 a 7 uur. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Fulda vanaf de opstaphaltes van de ICE.

Reistijd naar Fulda per trein (ICE via Frankfurt)
Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Jena 08:08 13:11 05:03 1 € 37,90 Online
Utrecht - Jena 08:37/span> 13:11 04:34 1 € 37,90 Online
Arnhem - Jena 09:07 13:11 04:04 1 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Fulda vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Fulda

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Fulda niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Fulda zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Fulda. De prijs van een treinticket naar Fulda begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Fulda.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Fulda is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Fulda dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Fulda

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Fulda kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Fulda reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Fulda krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Fulda van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Fulda zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Fulda reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Fulda reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Fulda

Boek je online een treinticket voor de trein naar Fulda en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Fulda is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Fulda?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Fulda? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Fulda vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Fulda reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Omgeving van Fulda

Er zijn vanuit de omgeving van Fulda en diverse grote steden in Duitsland rechtstreekse treinverbindingen naar Fulda toe. Zo kan je per directe trein naar Fulda reizen vanuit plaatsen als Hamburg, Hannover, Kassel-Wilhelmshöhe, Würzburg, Nürnberg, Ingolstadt, München, Erfurt, Weimar, Göttingen en Jena.

Indien je op vakantie in Fulda gaat of een weekend weg, dan kan je met een regioticket voordelig in de omgeving van Fulda reizen. Via bahn.com kan je een Thüringen-Ticket boeken waarmee erg goedkoop op regionale treinen in de deelstaat Thüringen kunt reizen.

Veel gestelde vragen over de trein naar Fulda

Wat kost een treinticket naar Fulda?

De prijs van een treinticket naar Fulda begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Fulda?

Reis je per trein naar Fulda, dan moet je op een reistijd van minimaal 5 uur rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je respectievelijk 30 en 60 minuten korter over de reis.

Waar boek je een treinticket naar Fulda?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Fulda komen.

Bestaat er korting op de trein naar Fulda?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Fulda, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Fulda.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Fulda vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal een keer moeten overstappen (Frankfurt)

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Fulda?

Ja, op de route via Hannover kan een fiets (ongedemonteerd) mee. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity en ICE verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.