De Noord-Poolse stad Gdynia is na Gdansk de grootste havenstad van Polen. Hoewel de stad al eeuwen bestond als vissersdorp, werd het na WOI omgetoverd tot een moderne havenstad. Hoewel er toch nog enkele oude bezienswaardigheden in Gdynia te vinden zijn komen de meeste (Poolse) toeristen hier om te genieten van de fijne zandstranden aan de Oostzee. Voor meer cultuur en geschiedenis kan je beter Gdansk bezoeken. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Gdynia maar toch is de stad prima per trein te bereiken. Een treinticket naar Gdynia boek je al vanaf €42,40 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Gdansk.


Handige tips:
Lukt het je niet om een treinticket naar Gdynia te boeken via NSInternational? Dat klopt. Via het boekingssysteem van NSInternational kan je helaas niet alle Poolse treinen boeken. Gelukkig zijn er twee manieren waarop je wel succesvol een treinticket naar Gdynia kan boeken:

1) Veruit de makkelijkste manier om je ticket te boeken is via bahn.com, de website van de Deutsche Bahn. Je kunt hier in 1 keer je treinticket van Nederland naar Gdynia boeken.

2) Boek je treinticket van Nederland naar Berlijn via NSInternational (vanaf €37,90) en vervolgens je treinticket van Berlijn naar Gdynia via bahn.com of pkp.pl, de website van de Poolse spoorwegen (vanaf €27,90).

Houd er wel rekening mee dat je treintickets binnen Polen vaak pas 2 maanden voor reisdatum kunt boeken.

Corona en de trein naar Gdynia

Lees hier alles over het reizen per trein naar Gdynia in Coronatijd.

Treinreis naar Gdynia

In grote lijnen is er maar 1 manier om met de trein naar Gdynia te reizen, overdag. Tot enkele jaren geleden was het ook nog mogelijk om deels per nachttrein naar Gdynia te reizen. Zo kon je de EuroNight nachttrein vanuit Nederland naar Poznan nemen om daar de trein naar Gdansk te pakken. Helaas bestaat deze verbinding niet meer en kan je dus alleen nog overdag reizen.

Bekijk hieronder de meest gangbare route van de trein naar Gdynia. Verbinding trein naar Gdynia

Dagtrein naar Gdynia

Trein naar Gdynia
Tickets v.a. € 42,40

Overdag per trein naar Gdynia reizen is op zich prima te doen. Vanuit Nederland is er dagelijks vaak maar 1 goede verbinding waarbij je slecht 2 keer hoeft over te stappen. In alle andere gevallen stap je minimaal 1 keer extra over (wissel van station in Berlijn of extra overstap in Szczecin).
Bij de beste verbinding reis je met de Intercity-Berlijn tot aan Berlijn. In Berlijn kan je overstappen op de rechtstreekse trein naar Poznan in Polen. Daar kan je overstappen op de rechtstreekse Intercitytrein naar Gdynia.

Het reserveren van zitplaatsen in de IC, EC en ICE treinen in Duitsland is doorgaans niet verplicht maar optioneel. In Polen ben je wel verplicht in IC en EC treinen te reserveren. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

De prijs van een treinticket naar Gdynia begint bij € 42,40 in de 2e klasse en bij € 61,40 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je voor een paar Euro optioneel bij in de 2e klasse (prijs verschilt per trein). In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen bij de IC/ICE door Duitsland.

Reistijd naar Gdynia

Vanaf Amsterdam Centraal gezien is de snelste reistijd van de trein naar Gdynia 13:23 uur. De reisduur van de treinreis naar Gdynia kan per dag iets verschillen. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale duur van de treinreis naar Gdynia.
Reis je met de Intercity-Berlijn en vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere opstapstations van de IC-Berlijn in Nederland (Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo), dan kan je respectievelijk 20, 34, 60, 72, 103 of 116 minuten van de totale reistijd afhalen.
Reis je met de ICE en vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere twee opstapstation van de ICE trein in Nederland (Utrecht CS of Arnhem CS), dan kan je respectievelijk 30 of 60 minuten van de totale reistijd afhalen.

Bereken hier de totale reistijd naar Gdynia vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Dienstregeling naar Gdynia

Hieronder de dienstregeling van de trein naar Gdynia. In het overzicht vind je de beste/populairste/snelste treinverbinding naar Gdynia. In sommige gevallen kunnen tijden (wat) afwijken. Actuele reistijden voor de trein naar Gdynia en voor de trein van Gdynia naar Nederland vind je hier.

Traject Trein Vertrek Aank. Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Gdynia IC + EC + IC 09:00 22:23 13:23 2 € 42,40 Online
↓ Amersfoort IC + EC + IC 09:36 22:23 12:47 2 € 42,40 Online
↓ Almelo IC + EC + IC 10:45 22:23 11:38 2 € 42,40 Online
Amsterdam - Gdynia 00:00 00:00 Online
↓ Utrecht 00:00 00:00 Online
↓ Arnhem 00:00 00:00 Online
Amsterdam - Gdynia 00:00 00:00 Online
↓ Utrecht 00:00 00:00 Online
↓ Arnhem 00:00 00:00 Online
Benieuwd naar de reistijd van de trein van Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Breda, Venlo, Maastricht, Leiden, Haarlem, Gouda, Vlissingen, Alkmaar, Hilversum, Nijmegen, Den Bosch, Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Assen, Almere, Hengelo, Enschede, Apeldoorn of Deventer naar Gdynia? Bekijk hier de reistijd.

Prijs van een treinticket naar Gdynia

Net zoals bij de meeste internationale treinen varieert ook de prijs van een treinticket naar Gdynia. In de regel lopen de prijzen van treintickets op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De prijs voor een treinkaartje naar Gdynia begint bij €42,40 in de 2e klasse en €61,40 in de 1e klasse. Boek je gelijk binnen een aantal dagen nadat de trein boekbaar is geworden, dan is de kans op een goedkoop treinticket naar Gdynia het grootst. Wacht je een aantal weken, dan betaal je misschien al het dubbele voor je treinkaartje en boek je pas enkele dagen voor vertrek je treinticket, dan betaal je vaak het drie- a viervoudige van de vanafprijs. Treinen richting Polen zijn vaak 90 tot 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Wil je een retour treinticket naar Gdynia, dan bestaat er geen speciaal kortingstarief. Een retourtje bestaat simpelweg uit een treinticket voor de heenreis en een treinticket terug voor de trein van Gdynia naar Nederland. Voor een retour ben je dus minimaal 2 keer de prijs van een enkele reis kwijt.

Interrailen naar Gdynia


Op korte termijn ben je vaak aanzienlijk voordeliger uit (als je retour reist) wanneer je een Interrail Global pas aanschaft. De goedkoopste Interrail Global pas boek je al vanaf €185 in de 2e klasse. Met deze pas mag je in totaal 4 dagen reizen binnen een periode van 1 maand en kan je dus vanaf je vertrekstation in Nederland naar Gdynia reizen en weer terug.

Ga je interrailen naar Gdynia, dan kan je optioneel een zitplaatsreservering bijboeken op de IC, EC en ICE treinen in Duitsland en Tsjechië. De regionale treinen (R-treinen) zijn vaak niet reserveerbaar. Reis je deels met de nachttrein, dan is een reservering verplicht. Bij boeken staat per trein duidelijk aangegeven of een trein reserveringsplichting is.

Korting op de trein naar Gdynia

Voordelig met de trein naar Gdynia reizen wil iedereen wel. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Gdynia kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn.
Vroegboekkorting
Door vroeg te boeken kan je veruit de meeste korting op de trein naar Gdynia krijgen. Ben je er snel bij, binnen enkele dagen nadat een trein is opengesteld voor boekingen, dan maak je de grootste kans op een goedkoop treinticket naar Gdynia. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Gdynia is vaak 3 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je voor je treinkaartje betaalt als je pas kort voor vertrek boekt. Enkele vroegboektarieven op dit traject zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 4 dagen reizen binnen een periode van 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Gdynia met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €185. Het is ook mogelijk om een los treinticket tot aan de grens van Polen te boeken en om vervolgens een Interrail One Countrypas voor Polen bij te boeken. Deze pas is alleen geldig in Polen. Vaak ben je zo voordeliger uit als je laat boekt. Helemaal als je van plan bent om meer reizen binnen Polen te gaan maken.
Voordeelurenkaart en railplus
Korting op de trein naar Gdynia met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.
Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Gdynia. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Gdynia en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen. Indien je met de nachttrein of hogesnelheidstrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar vaak ook recht op korting. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de IC en ICE trein richting Gdynia is er helaas niet. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven. Ook krijgt een senior korting op een Interrail pas.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de IC en ICE trein richting Gdynia is er helaas ook niet. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven. Ook krijgt een jongere korting op een Interrail pas.

Treinstation van Gdynia

Het treinstation van Gdynia, Gdynia Glowna, ligt 200 meter ten westen van het centrum van Gdynia. In 5 minuten loop je naar het centrum toe evenals naar diverse bezienswaardigheden in Gdynia. Een aantal betaalbare en tevens leuke hotels in Gdynia vind je in en rondom het centrum. Vanaf het station rijden regelmatig diverse treinen en bussen naar verschillende plaatsen in de buurt van Gdynia.

Plaatsen in de omgeving van Gdynia zijn onder andere: Sopot, Gdansk, Wejherowo, Lębork, Władysławowo, Łeba, Reda, Rumia, Puck, Jastarnia, Latarnia Morska Hel, Leśniewo, Słupsk en Elbląg.

[google_map_easy id="178"]

Veelgestelde vragen over de trein naar Gdynia

De prijs van een treinticket naar Gdynia begint bij € 42,40 per enkele reis per persoon. Treinkaartjes kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 3 a 4-voudige voor je ticket. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Gdynia.
Nee, reis je vanuit Nederland per trein naar Gdynia, dan zal je minimaal 2 keer moeten overstappen. Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Gdynia. Alle treinverbindingen en vertrektijden kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Gdynia ongeveer 13u13m.
Bereken hier de reistijd naar Gdynia vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Gdynia raden wij Jakubowy Hotel aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Gdynia en aanbiedingen.
Leuke bezienswaardigheden en dingen om doen in Gdynia zijn onder andere:
de aardengel Michael kerk, de kliffen bij Orlowo, de Bulwar Nadmorski promenade, bezoek het Plaza Miejska strand en bezoek het Akwarium (aquarium).
2022-03-23T23:09:29+01:00