In het zuidoosten van Frankrijk en aan de voet van de Alpen vind je de stad Grenoble. Omdat het de grootste stad van de hele Alpenregio is wordt de stad ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd. Zelfs Innsbruck in Oostenrijk en Bolzano in Noord-Italië zijn kleiner. Vanuit Nederland kan je prima per trein naar Grenoble reizen. Een rechtstreekse trein naar Grenoble is er helaas niet, je moet minimaal één keer overstappen. Vanaf €73 kan je al een treinticket naar Grenoble boeken.

Treinreis naar Grenoble

Als je een treinreis naar Grenoble wilt gaan maken zijn er eigenlijk maar twee logische routes. Zo kan je vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen per Thalys hogesnelheidstrein naar Parijs reizen waar je per metro moet overstappen van je aankomststation Gare Du Nord naar het zuidelijker gelegen station Paris Gare de Lyon. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Grenoble doorreizen. Doorgaans is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein.

Een tweede manier op naar Grenoble te reizen is via Brussel. Je kunt vanuit Nederland per IntercityDirect (Intercity Brussel) of per Thalys naar Brussel reizen en daar op de TGV naar Lyon stappen. Eenmaal in Lyon aangekomen stap je over op de regionale trein naar Grenoble. Voordeel van deze verbinding is dat je niet in Parijs hoeft over te stappen. Vaak is deze verbinding wel duurder dan de variant via Parijs, zeker als je per Thalys naar Brussel reist.

Tegenwoordig is er ook nog een derde optie. Zo kan je per Thalys naar de nieuwe Thalys-bestemming Marne la Vallée-Chessy (Disneyland Parijs) reizen. Daar kan je op de TGV naar Lyon stappen en vervolgens op de regionale trein naar Grenoble. Deze Thalys rijdt echter maar twee keer per dag!

Route trein naar Grenoble

Per Thalys en TGV naar Grenoble reizen

Trein naar Grenoble
TGV naar Grenoble
Tickets v.a. €73

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Grenoble toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Grenoble is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Grenoble per trein

De snelste treinverbinding naar Grenoble doet er 07u23m over. Dit de verbinding via Brussel en Lyon naar Grenoble. Om de snelste verbinding te halen moet je wel vroeg uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt namelijk al om 06:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Grenoble is al om 13:38. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later.

Er zijn meerdere verbindingen mogelijk per Thalys, TGV en regionale trein. Zo kan je ook vertrekken om 08:15 waarbij je om 15:38 in Grenoble aankomst (reistijd: 07u23m).

Reis je via Parijs naar Grenoble, dan is de reistijd iets langer. Als je om 06:15 de Thalys tot Parijs neemt kom je aan in Grenoble om 14:41, een totale reistijd van 08u26m. Ongeveer een uur reistijd meer ten opzichte van de verbinding via Brussel. Ook de verbinding via Parijs kan je meerdere malen per dag nemen.

Reistijd naar Grenoble per Thalys & TGV of IC, TGV & RE


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Grenoble THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Grenoble THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Grenoble THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online
Bereken de reistijd naar Grenoble vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Grenoble

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Grenoble geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Grenoble met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Grenoble van €73 in de 2e klasse en €119 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wel heb je nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV).

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen. De prijs voor de regionale trein van Lyon naar Grenoble is een vast tarief.

Korting op de trein naar Grenoble

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Grenoble reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Grenoble kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Grenoble krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Grenoble. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Grenoble is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Grenoble met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Grenoble met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Grenoble. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Grenoble en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Grenoble. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Grenoble. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Grenoble

Het treinstation van Grenoble vind je net ten westen van het centrum van Grenoble. Vanaf het station loop je binnen 10 a 15 minuten naar het centrum van Grenoble waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Grenoble. In de winter rijden er bussen naar skioorden in de omgeving van Grenoble.

[google_map_easy id="43"]
Bereken de prijs naar Grenoble vanaf jouw vertrekstation

Veelgestelde vragen over de trein naar Grenoble


Al vanaf € 73 kan je een treinticket naar Grenoble boeken. Treinkaartjes naar Grenoble kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Grenoble.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Grenoble. Indien je een treinreis naar Grenoble maakt zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Grenoble.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Grenoble kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Grenoble ongeveer 07u23m.

Bereken hier de reistijd naar Grenoble vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Grenoble raden wij Residhotel Grenette aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Grenoble en aanbiedingen.
2022-03-22T20:48:36+01:00