Het Zuid-Duitse luchtkuuroord Inzell dat op een hoogte van ongeveer 700 meter ligt is bij veel Nederlandse vooral bekend vanwege de schaatswedstrijden die er elke winter plaatsvinden. In de tegenwoordig overdekte schaatsbaan van de Max Aicher Arena werden en worden vele wereldbekerwedstrijden gereden. Jaarlijks zoeken dan ook behoorlijk wat schaatsers en schaatsliefhebbers de plaats op. Een rechtstreekse trein naar Inzell rijdt er helaas niet. Een treinstation in Inzell zal je niet vinden helaas. Je kunt per trein tot aan Traunstein (of Siegsdorf) komen. Vanaf daar kan je per bus of taxi naar Inzell reizen (19 km). Al vanaf €37,90 boek je een treinticket naar Inzell (station Traunstein). Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen.

Treinreis naar Inzell

Zoals eerder aangegeven kan je niet helemaal per trein naar Inzell reizen maar zal je het laatste deel vanaf Traunstein of Siegsdorf per bus of taxi moeten afleggen. Je kunt vrij eenvoudig per trein naar Traunstein reizen. Met slechts twee overstappen kom je er al. Zo kan je met de ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar München reizen. Onderweg heb je nog één overstap in Düsseldorf, Duisburg, Keulen of Frankfurt. In München kan je per regionale rechtstreekse trein naar Traunstein (of Siefsdorf) reizen) of met de Eurocity (EC). De tweede optie is comfortabelere en sneller.

Dagelijks zijn er vanuit Nederland 3 a 4 treinverbindingen naar Traunstein waarbij je slechts twee keer hoeft over te stappen.

Route trein naar Inzell - Traunstein

Fiets op de trein naar Inzell meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Inzell/Traunstein (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar meenemen, dan kan je het beste de IC-Berlijn tot aan Hannover nemen en daar op de ICE naar München stappen. Vanaf München kan je het laatste deel per regionale trein afleggen. Op deze ICE mogen fietsen mee. Voor de Intercity en ICE heb je verplicht een fietsplaatsreservering nodig. Voor regionale treinen kan en hoeft dat niet. Ook heb je vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Traunstein een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Traunstein.

Reistijd van de trein naar Inzell/Traunstein

Je moet rekenen op een reistijd per trein naar Traunstein van ruim 9,5 uur gezien vanuit Amsterdam. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt. Stap je dichter bij de grens op de ICE, dan kan dat 30 minuten tot 60 minuten reistijd schelen. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Traunstein. Wanneer je een fiets in de trein naar Traunstein meeneemt is de reistijd naar Traunstein iets meer dan 11 uur. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Traunstein vanaf de opstaphaltes van de ICE.

Reistijd naar Inzell/Traunstein per trein (ICE en EC)
Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Inzell/Traunstein 08:08 17:32 09:24 2 € 37,90 Online
Utrecht - Inzell/Traunstein 08:37 17:32 08:55 2 € 37,90 Online
Arnhem - Inzell/Traunstein 09:07 17:32 08:25 2 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Traunstein/Inzell vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Inzell/Traunstein

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Inzell/Traunstein niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Inzell/Traunstein zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Inzell/Traunstein. De prijs van een treinticket naar Inzell/Traunstein begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Inzell/Traunstein.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Inzell/Traunstein is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Inzell/Traunstein dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Inzell/Traunstein

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Inzell/Traunstein kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Inzell/Traunstein reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Stralsund krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Inzell/Traunstein van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Inzell/Traunstein zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Inzell/Traunstein reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Inzell/Traunstein reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Inzell/Traunstein

Boek je online een treinticket voor de trein naar Inzell/Traunstein en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Inzell/Traunstein is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Inzell/Traunstein?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Inzell/Traunstein? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Inzell/Traunstein vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Inzell/Traunstein reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Veel gestelde vragen over de trein naar Inzell/Traunstein

Wat kost een treinticket naar Inzell/Traunstein?

De prijs van een treinticket naar Inzell/Traunstein begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Inzell/Traunstein?

Reis je per trein naar Inzell/Traunstein, dan moet je op een reistijd van ruim 9,5 uur rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht of Arnhem duurt de reis respectievelijk 30 en 60 minuten korter.

Waar boek je een treinticket naar Inzell/Traunstein?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Inzell/Traunstein komen.

Bestaat er korting op de trein naar Inzell/Traunstein?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Inzell/Traunstein, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Inzell/Traunstein.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Inzell/Traunstein vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal twee keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Inzell/Traunstein?

Ja, op de route via Hannover en München kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity en ICE verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.