Één van de populairste internationale treinbestemmingen is Keulen (Köln). Vanwege de aangename sfeer, de vele leuke winkelstraten en het feit dat Keulen eigenlijk maar net over de grens ligt en dus snel te bereiken is maken van Keulen de perfecte stad voor een dagje weg. Ook zijn er volop bezienswaardigheden in Keulen te vinden en kan je er ook veel doen. Er rijdt vanuit Nederland en België regelmatig een rechtstreekse trein naar Keulen en een treinticket naar Keulen boek je al vanaf €18,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen voor de trein naar Keulen.


COVID-19 / CORONA:    Informatie over de maatregelen van de trein naar Keulen
Meer informatie

Treinreis naar Keulen

Keulen is erg eenvoudig per trein te bereiken. Een treinreis naar Keulen kan je het beste per ICE maken maar je kunt ook per Abellio trein via Arnhem reizen of de regionale trein via Venlo nemen. Er zijn diverse mogelijkheden. In totaal zijn er dagelijks ongeveer 30 treinverbindingen naar Keulen toe vanuit Nederland.

Bekijk hieronder de meest gangbare route van de trein naar Keulen. Verbinding trein naar Keulen

ICE naar Keulen

Trein naar Keulen
Tickets v.a. € 18,90

Er rijden vanuit Nederland elke dag 6 a 7 directe ICE treinen naar Keulen toe. Je kunt opstappen in Amsterdam CS, Utrecht CS of Arnhem CS. Met de ICE reis je comfortabel naar Keulen toe. In sommige gevallen kom je aan op station Köln Messe.

Naast de ICE kan je er ook voor kiezen om eerst per binnenlandse trein naar Arnhem te reizen, daar de Abellio trein naar Duisburg te nemen en vervolgens per regionale trein doorrezen naar Keulen.

Nog een andere manier om per trein naar Keulen te reizen is via Venlo. Om de 1 a 2 uur kan je namelijk met de regionale trein via Venlo naar Düsseldorf of Mönchengladbach reizen om daar vervolgens op de regionale trein naar Keulen te stappen. Zeker op korte termijn is deze verbinding nog erg goed betaalbaar. Zeker als je een voordeelurenkaart of Railpluskaart hebt.

De prijs van een treinticket naar Keulen begint bij €18,90 in de 2e klasse en bij €27,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je voor een paar Euro optioneel bij in de 2e klasse (prijs verschilt per trein). In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen bij de IC/ICE door Duitsland.

Reistijd naar Keulen

Vanaf Amsterdam Centraal gezien is de snelste reistijd van de trein naar Keulen 02:34 uur. De reisduur van de treinreis naar Keulen kan per dag maar ook per treinverbinding iets verschillen. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale duur van de treinreis naar Keulen.
Reis je met de ICE en vertrek je niet vanaf Amsterdam CS maar vanaf één van de andere twee opstapstation van de ICE trein in Nederland (Utrecht CS of Arnhem CS), dan kan je respectievelijk 30 of 60 minuten van de totale reistijd afhalen.

Bereken hier de totale reistijd naar Keulen vanaf jouw vertrekstation in Nederland.

Dienstregeling naar Keulen

Hieronder de dienstregeling van de trein naar Keulen. In het overzicht vind je de beste/populairste/snelste treinverbindingen naar Keulen. In sommige gevallen kunnen tijden (wat) afwijken bijvoorbeeld wanneer er werkzaamheden aan het spoor naar Keulen gepland zijn. Actuele reistijden voor de trein naar Keulen en voor de trein van Keulen naar Nederland vind je hier.

Traject Trein Vertrek Aank. Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Keulen ICE 08:08 10:45 02:37 0 € 18,90 Online
↓ Utrecht ICE 08:33 10:45 02:12 0 € 18,90 Online
↓ Arnhem ICE 09:05 10:45 01:40 0 € 18,90 Online
Amsterdam (Zuid) - Keulen IC + IC + RE + RE 08:54 12:35 03:41 3 € 18,90 Online
↓ Utrecht IC + IC + RE + RE 09:24 12:35 03:11 3 € 18,90 Online
↓ Venlo IC + IC + RE + RE 10:58 12:35 01:37 3 € 18,90 Online
Amsterdam - Keulen ICE 10:38 13:12 02:34 0 € 18,90 Online
↓ Utrecht ICE 11:03 13:12 02:09 0 € 18,90 Online
↓ Arnhem ICE 11:35 13:12 01:37 0 € 18,90 Online
Benieuwd naar de reistijd van de trein van Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal, Breda, Venlo, Maastricht, Leiden, Haarlem, Gouda, Vlissingen, Alkmaar, Hilversum, Nijmegen, Den Bosch, Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Assen, Almere, Hengelo, Enschede, Apeldoorn of Deventer naar Keulen? Bekijk hier de reistijd.

Prijs van een treinticket naar Keulen

De prijs van een treinticket naar Keulen ligt niet vast maar is net als bij de meeste internationale treinen variabel. Eigenlijk komt het erop neer dat de prijs van internationale treinkaartjes oploopt naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. De prijs voor een treinkaartje naar Keulen begint bij €18,90 in de 2e klasse en €27,90 in de 1e klasse. Boek je gelijk binnen een aantal dagen nadat de trein boekbaar is geworden, dan is de kans op een goedkoop treinticket naar Keulen het grootst. Wacht je een aantal weken, dan betaal je misschien al het dubbele voor je treinkaartje. Boek je pas enkele dagen voor vertrek, dan betaal je vaak het drie- a viervoudige van de vanafprijs. Treinen richting Duitsland zijn vaak al 180 dagen voor vertrek te boeken zijn.

Wil je een retour treinticket naar Keulen, dan bestaat er geen speciaal kortingstarief. Een retourtje bestaat simpelweg uit een treinticket voor de heenreis en een treinticket terug voor de trein van Keulen naar Nederland. Voor een retour ben je dus minimaal 2 keer de prijs van een enkele reis kwijt.

Korting op de trein naar Keulen

Natuurlijk willen de meeste reizigers voordelig met de trein naar Keulen reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Keulen kunt krijgen. Boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten spelen daarbij de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de annulerings- en wijzigingsvoorwaarden vaak zijn.
Vroegboekkorting
Door vroeg te boeken kan je veruit de meeste korting op de trein naar Keulen krijgen. Ben je er snel bij, binnen enkele dagen nadat een trein is opengesteld voor boekingen, dan maak je de grootste kans op een goedkoop treinticket naar Keulen. Enkele vroegboektarieven op de treinverbinding naar Keulen zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus
Korting op de trein naar Keulen met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.
Leeftijdskorting
Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Keulen. Op verschillende treinen naar Keulen zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de trein naar Keulen en reis je met een (eigen) kind of kleinkind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 (klein)kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Speciale korting voor senioren op de trein naar Keulen is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale korting voor jongeren op de trein naar Keulen is er helaas ook niet.

Treinstation van Keulen

Het treinstation van Keulen, Köln Hbf, ligt direct ten noorden van de Dom van Keulen en zo’n 400 meter ten noorden van het centrum van Keulen. In 8 minuten loop je naar het centrum toe. Er zijn echter meerdere treinstations in Keulen te vinden. De meeste reizigers die een treinreis naar Keulen maken komen echter op treinstation Köln Hbf maken. Veel zakenlieden reizen naar Köln Messe, het zakendistrict waar ook veel beurzen plaatsvinden.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer in Keulen is goed geregeld. Je kunt vanaf het treinstation ook eenvoudig een bus, metro of tram nemen naar een andere gedeelte van de stad nemen. Zeer regelmatig rijden ze. Vanaf het station rijden ook regelmatig diverse treinen en bussen naar verschillende plaatsen in de buurt van Keulen. Met sommige treinkaartjes naar Keulen heb je ook toegang tot de S-Bahn en U-Bahn in Keulen (aansluitend op je trein).

Hotels
Een aantal betaalbare maar leuke hotels in Keulen vind je in en rondom het centrum.

Plattegrond treinstation
Hier vind je een plattegrond van treinstation Keulen.

Plaatsen in de omgeving van Keulen
Vanaf het station rijden regelmatig diverse treinen en bussen naar verschillende plaatsen in de buurt van Keulen. Plaatsen in de omgeving van Keulen zijn onder andere: Duisburg, Düsseldorf, Bochum, Krefeld, Koblenz, Bergheim, Bonn, Leverkusen, Siegen en Mönchengladbach.

[google_map_easy id="228"]

Veelgestelde vragen over de trein naar Keulen

De prijs van een treinticket naar Keulen begint bij € 18,90 per enkele reis per persoon. Treinkaartjes kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 3 a 4-voudige voor je ticket. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Keulen.
Ja, zonder over te stappen kan je vanuit Nederland per trein naar Keulen reizen. Alle treinverbindingen en vertrektijden kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Keulen ongeveer 02u34m.
Bereken hier de reistijd naar Keulen vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Keulen raden wij Hotel Sonne aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Keulen en aanbiedingen.
Leuke bezienswaardigheden en dingen om doen in Keulen zijn onder andere:
Dom van Keulen, Romeinse stadsmuur en torens, St. Kunibert’s basiliek, Fietstour met gids, Historische stadstour en Hop on/off-bustocht & rondvaart.
[rwp_reviewer_rating_stars id="0"] [rwp_snippets box="0"]
2022-03-22T23:02:35+01:00