Een erg populaire bestemming in Duitsland om met kinderen heen te gaan in Legoland. Jaarlijks neemt de populariteit van Legoland in Duitsland toe. Vanuit Nederland rijdt er helaas geen rechtstreekse trein naar Legoland in Duitsland. Er is ook helemaal geen treinstation bij Legoland in Duitsland. Wil je toch per trein reizen, dan kan je tot aan Günzburg in het zuiden van Duitsland komen. Vanaf daar kan je per bus het laatste stuk naar Legoland afleggen. Een treinticket naar Legoland in Duitsland (Günzburg) kan je al vanaf €39,90 boeken. Bekijk actuele tijden en prijzen.

Treinreis naar Legoland

Een directe trein naar Legoland in Duitsland bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen. Een treinstation bij Legoland is er ook niet. Reis je per trein naar legoland in Duitsland, dan kan je het beste tot Vejle reizen. Vejle is het dichtstbijzijnde treinstation bij Legoland. De snelste treinverbinding naar Legoland is “wanneer je de IC-Berlijn tot aan Osnabrück (net over de grens in Duitsland) neemt. In Osnabrück stap je over op de Intercity naar Hamburg. In Hamburg stap je over op de directe trein naar Vejle (eindbestemming Aarhus). Let erop dat je bij NSInternational de bestemming Vejle niet kunt invoeren. Je kunt je ticket tot Aarhus boeken en simpelweg in Vejle uit de trein stappen.

Bus naar Legoland vanuit Günzburg

Zodra je met de trein in Günzburg bent aangekomen kan je meestal vrij snel de bus naar Legoland nemen. Om de 15 minuten rijden er bussen van Günzburg naar Legoland. De rit duurt ongeveer 10 minuten. De bus stopt ook bij de hotels op het park. Bekijk hier de dienstregeling van de bus naar Legoland in Duitsland.

Reistijd van de trein naar legoland in Duitsland

Als je met de trein naar legoland in Duitsland wilt gaan reizen moet je op een flinke zit rekenen aangezien Legoland in het zuiden van Duitsland ligt. Zo is de reistijd naar Legoland per trein vanaf Amsterdam CS gezien 6u33m. Dit is inclusief de overstaptijd in Freiburg die ruim voldoende is. Vertrek je vanaf een treinstation dat dichterbij de Duitse grens ligt, dan is de reistijd naar Legoland natuurlijk korter.

De ICE richting Freiburg vertrekt om 08:04. Je komt in Freiburg aan om 18:33. Er zijn ook vroegere opties. Zo kan je ook om 07:00 vertrekken met de IC naar Osnabrück maar je moet dan vaak in Denemarken nog 1 a 2 keer extra overstappen (naast de overstap in Hamburg). De reistijd is vrijwel gelijk aan de verbinding waarbij je om 09:00 vertrekt en 2 keer overstapt. Bekijk tijden en prijzen vanaf jouw vertrekstation.

Prijs van een treinticket naar Legoland in Duitsland (Günzburg)

Net als de meeste prijzen voor internationale treinreizen ligt ook de prijs van een treinticket naar Legoland in Duitsland niet vast. Hoewel de prijs van een treinticket naar Legoland (station (Günzburg)) begint bij €39,90 is deze variabel. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Je kunt je ticket al 6 maanden voor vertrek boeken. Ben je er snel bij, dan is de kans groot dat je het voordeligste treinticket kunt boeken. Het voordeligste vroegboektarief naar Günzburg is een Sparpreis. Wacht je met boeken tot kort voor vertrek, dan moet je rekenen op prijzen van 2 tot 4 keer zo hoog, het Full-flex tarief of een duur Sparpreis tarief. Boek je enkele weken voor vertrek, dan zal je ongeveer €60 to €80 voor je ticket betalen. In de eerste klasse beginnen de prijzen bij €59,90.

Boek je treinkaartje naar Legoland op tijd
Wil je een treinticket naar Legoland (Günzburg) boeken, doe dat dan op tijd zodat je veel geld kunt besparen. Korting bij vroegboeken kan oplopen tot 76% t.o.v. het Full-flex tarief.

Geldig vanaf elk station in Nederland
Boek je een Sparpreis Europa tarief naar Legoland (Günzburg), dan is dit ticket hetzelfde tarief vanaf elk station in Nederland. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle en stap je in Aarnhem op de ICE, boek dan ook je treinkaartje vanaf Zwolle naar Legoland. Het tarief van Zwolle naar Legoland is gelijk aan het tarief van Aarnhem naar Legoland. Zo voorkom je onnodige kosten en hoef je niet nog een los treinticket van Zwolle naar Arnhem te betalen. Tarieven van de Flex-prijzen zijn wel afhankelijk van het treinstation waar je opstapt. Bekijk prijzen vanaf jouw opstapstation.

Het reserveren van een zitplaats op de ICE treinen is niet verplicht maar wel handig. Voor €12 per enkele reis kan je op alle drie de treinen een zitplaatsreservering bijboeken en weet je zeker dat je niet hoeft te staan wanneer de trein vol zit.

Korting op je treinticket naar Legoland in Duitsland

Geld besparen op je treinticket naar Legoland in Duitsland is zeker mogelijk. Je kunt namelijk behoorlijk besparen op de aanschaf van een treinkaartje naar Legoland als je op tijd je ticket boekt. Vroeg boeken levert je de meeste korting op. Deze korting is 2 tot 4 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje naar Günzburg betaalt, het Full-flex tarief.

Voordeeluren of railplus
Kortingskaarten als een voordeelurenkaart en/of een railpluskaart geven alleen korting op een Full-flex tarief. Niet op een Sparpreis Europa kortingstarief. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting of railpluskorting is echter vaak stukken duurder dan een Sparpreis Europa kortingstarief.

Kinderkorting
Als je met kinderen met de trein naar Legoland reist, dan is er een flinke kinderkorting van toepassing. Kinderen t/m 14 jaar die met (groot)ouder reizen kunnen geheel gratis meereizen. Per (groot)ouder mogen er maximaal 5 kinderen meereizen. Ze moeten wel op je treinticket staan aangegeven. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meer zonder op het ticket te zijn aangegeven. Bekijk de prijzen met kinderen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Legoland is er helaas niet. Ook voor senioren valt de grootste korting te behalen door vroeg te boeken.

Jongerenkorting
Jongerenkorting op de trein naar Legoland is er helaas niet.

Treinstation van Legoland in Duitsland

Zoals eerder aangegeven is er geen treinstation bij Legoland aanwezig. Reis je per trein naar Legoland, dan kom je niet verder dan de stad Günzburg. Het treinstation van Günzburg ligt direct ten westen van het centrum van de stad op nog geen 200 meter afstand.

Vanaf €66 kan je al een overnachting boeken in Günzburg in het Siesta hotel. Het iets duurdere Best Western hotel ligt in het centrum en op nog geen 150 meter van het treinstation en het busstation van Günzburg.

Het treinstation van Vejle telt 5 sporen en 3 perrons. Er zijn voorzieningen zoals toiletten, pinautomaten en ticketautomaten.

Adres van treinstation Vejle: 7100 Vejle, Denemarken