Op een eiland in de Bodensee en op de grens van Duitsland met Oostenrijk vind je de middeleeuwse plaats Lindau. De oude en sfeervolle plaats heeft een prachtige haven waarvandaan je met een boot de Bodensee (Meer van Konstanz) kunt ontdekken. Je passeert Lindau als je de Bodensee fietsroute (Radweg) gaat fietsen. Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Lindau maar de plaats is wel prima per trein te bereiken. Een treinticket naar Lindau boek je al vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Lindau.

Treinreis naar Lindau

Reis je per trein naar Lindau, dan zijn er eigenlijk maar twee logische reisroutes mogelijk. Zo kan je per ICE hogesnelheidstrein vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar Frankfurt of Mannheim waar je overstapt op de rechtstreekse ICE naar Ulm. Vanaf daar kan je per regionale trein doorreizen naar Lindau.

Een tweede optie is om per rechtstreekse ICE naar Basel Bad te reizen om daar vervolgens op de regionale trein naar Friedrichshafen te reizen. Vanaf daar kan je per regionale trein rechtstreeks naar Lindau reizen.

Dagelijks zijn er vanuit Nederland 3 a 4 treinverbindingen naar Lindau waarbij je slechts twee keer hoeft over te stappen. Bekijk ze hier.

Route trein naar Lindau

Fiets op de trein naar Lindau meenemen

Ook is het mogelijk om per trein en fiets naar Lindau (of terug) te reizen. Wil je een fiets in de trein naar Lindau meenemen, dan mag dat normaal gesproken alleen indien je per regionale trein en/of Intercity reist. Echter zijn er een aantal ICE treinen waarop wel een fiets mag worden meegenomen (zonder deze te demonteren). Zo kan je op de route van Amsterdam naar Lindau via Hannover, München en Kempten je fiets meenemen. Reis per IC-Berlijn van Amsterdam naar Hannover om daar op de ICE naar München te stappen (deze ICE vervoert fietsen). Vanaf München kan je per regionale trein via Kempten naar Lindau doorreizen. Op de IC naar Hannover en op de ICE van Hannover naar München heb je wel een verplichte fietsplaatsreservering nodig. Op de regionale treinen kan je niet en hoef je niet te reserveren voor je fiets.

Naast een fietsplaatsreservering op de IC (in Duitsland) en ICE heb je ook vanaf je opstaphalte in Nederland tot aan Lindau een fietsticket nodig van €12 per fiets. Kijk hier voor info over het reserveren van fietsplaatsen op de trein naar Lindau.

Reistijd van de trein naar Lindau

Je moet rekenen op een minimale reistijd per trein naar Lindau van 9u15m gezien vanuit Amsterdam. Dit is inclusief de overstaptijd die je hebt. Stap je dichter bij de grens op de ICE, dan kan dat 30 minuten tot 60 minuten reistijd schelen. Vanuit het zuiden of noorden van het land doe je doorgaans iets langer over de treinreis naar Lindau. Wanneer je een fiets in de trein naar Lindau meeneemt is de reistijd naar Lindau ongeveer 12 tot 13 uur. Hieronder een indicatie van de reistijd per trein naar Lindau vanaf de opstaphaltes van de ICE.

Reistijd naar Lindau per trein (ICE via Basel Bad)
Traject Vertrektijd Aankomsttijd Reistijd Overstap Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Lindau 08:08 17:23 09:15 2 € 37,90 Online
Utrecht - Lindau 08:37 17:23 08:46 2 € 37,90 Online
Arnhem - Lindau 09:07 17:23 08:16 2 € 37,90 Online
Bereken de reistijd naar Lindau vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Lindau

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Lindau niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Lindau zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Lindau. De prijs van een treinticket naar Lindau begint bij €37,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Lindau.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Lindau is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering op de IC en ICE. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Lindau dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Lindau

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Lindau kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Lindau reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Lindau krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Lindau van €37,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Lindau zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Lindau reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Lindau reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Lindau

Boek je online een treinticket voor de trein naar Lindau en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Lindau is er helaas niet net als jongerenkorting.

Waar boek je een goedkoop treinticket naar Lindau?

Ben je op zoek naar een goedkoop treinticket naar Lindau? Via de websites NSInternational.nl en bahn.com (website van de Deutsche Bahn) kan je goedkope treintickets naar Lindau vinden. Wil je met de fiets in de trein naar Lindau reizen, dan kan je via bahn.com eenvoudig routes opzoeken waar ook je fiets op mee kan (Nederlandstalig).

Omgeving van Lindau

Er zijn vanuit de omgeving van Lindau diverse rechtstreekse treinverbindingen naar Lindau toe. Zo kan je per directe trein naar Ulm reizen vanuit plaatsen als Ulm, Augsburg, München, Kempten(Allgäu)Hbf, Friedrichshafen, Aulendorf, Bad Waldsee, Alttann, Wolfegg, Kißlegg, Wangen(Allgäu), Hergatz, Lochau-Hörbranz, Bregenz Hafen, Bregenz, Lauterach, Wolfurt, Schwarzach in Vorarlberg, Dornbirn, Hohenems, Altach, Götzis, Klaus in Vorarlberg, Sulz-Röthis, Rankweil, Feldkirch Amberg, Feldkirch, Frastanz, Schlins-Beschling, Nenzing, Ludesch, Nüziders en Bludenz.

Indien je op vakantie in Lindau gaat of een weekend weg, dan kan je met een regioticket voordelig in de omgeving van Lindau reizen. Via bahn.com kan je een Bayern-Ticket boeken waarmee erg goedkoop op regionale treinen in de deelstaat Bayern (Beieren) kunt reizen.

Veel gestelde vragen over de trein naar Lindau

Wat kost een treinticket naar Lindau?

De prijs van een treinticket naar Lindau begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Lindau?

Reis je per trein naar Lindau, dan moet je op een reistijd van minimaal 09u15m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Utrecht en Arnhem doe je respectievelijk 30 en 60 minuten korter over de reis.

Waar boek je een treinticket naar Lindau?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Lindau komen.

Bestaat er korting op de trein naar Lindau?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Lindau, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Lindau.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Lindau vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal twee keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Lindau?

Ja, je kunt het beste via Hannover en München reizen en daar met de regionale trein via Kempten naar Lindau reizen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity en ICE verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.