in het zuiden van Frankrijk nabij de Middellandse Zee vind je de stad Montpellier. Deze oude stad werd vroeger bewoond door de Romeinen. Diverse gebouwen in de stad doen nog aan deze tijd terugdenken. De stad heeft een historisch centrum waar je ook het sfeervolle plein Place de la Comédie vindt. Vanuit Nederland rijdt er geen rechtstreekse trein naar Montpellier. Je moet minimaal één keer overstappen als je per trein naar Montpellier wilt reizen. Een treinticket naar Montpellier boekt je vanaf €76 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen.

Treinreis naar Montpellier

Er zijn twee logische manieren om vanuit Nederland per trein naar Montpellier te reizen. Er geen directe trein naar Montpellier dus je moet altijd minimaal één keer overstappen. Zo kan je de treinverbinding naar Montpellier via Parijs nemen. Je reist daarbij per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen naar Parijs. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het zuidelijk gelegen station Paris Gare De Lyon. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Montpellier doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein.

Ook is het mogelijk om de Thalys, Eurostar of IntercityDirect (ICD) naar Brussel (Midi/Zuid) te nemen. Daar kan je vervolgens de rechtstreekse TGV naar Montpellier nemen. Deze optie is vaak wel wat duurder dan de optie via Parijs.

Route trein naar Montpellier in Frankrijk

Per Thalys en TGV naar Montpellier reizen

Trein naar Montpellier
TGV naar Montpellier
Tickets v.a. €76

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Montpellier toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Montpellier is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Montpellier per trein

De snelste treinverbinding naar Montpellier doet er 07u49m over. Dit is de verbinding via Brussel. Om de snelste verbinding te halen moet je wel vroeg uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt namelijk al om 06:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Nimes is al om 14:04. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later. Er zijn dagelijks twee verbindingen mogelijk per Thalys en TGV via Brussel naar Montpellier.

Reis je liever via Parijs, dan moet je op een minimale reistijd naar Montpellier van 08u21m. Je kan dan vertrekken om 09:15 waarbij je aankomt in Montpellier om 17:36. Houd wel rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Reistijd naar Montpellier per Thalys & TGV via Brussel of Parijs


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Montpellier THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Montpellier THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Montpellier THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online
Bereken de reistijd naar Montpellier vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Montpellier

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Montpellier geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Montpellier met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Montpellier van €76 in de 2e klasse en €129 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wil je gaan interrailen naar Montpellier, dan heb je wel nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV).

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen.

Korting op de trein naar Montpellier

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Montpellier reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Montpellier kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Montpellier krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Montpellier. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Montpellier is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Montpellier met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Montpellier met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Montpellier. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Montpellier en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Montpellier. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Montpellier. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Montpellier

Het treinstation van Montpellier vind je net ten zuiden van het centrum van Montpellier. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Montpellier waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Montpellier.

[google_map_easy id="44"]
Bereken de prijs naar Montpellier vanaf jouw vertrekstation

Veelgestelde vragen over de trein naar Montpellier


Al vanaf € 76 kan je een treinticket naar Montpellier boeken. Treinkaartjes naar Montpellier kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Montpellier.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Montpellier. Indien je een treinreis naar Montpellier maakt zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Montpellier.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Montpellier kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Montpellier ongeveer 07u49m.

Bereken hier de reistijd naar Montpellier vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Montpellier raden wij Hotel de Girard aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Montpellier en aanbiedingen.
2022-03-22T20:50:24+01:00