Zo’n 15 kilometer ten westen van de Middellandse Zee vind je de historische stad Narbonne. De stad was vanwege zijn ligging op het kruispunt van de Romeinse wegen Via Domitia en de Via Aquitania (weg van Italié naar Spanje en van De Middellandse zee naar de Atlantische Oceaan) van groot belang. Het was een echte handelsstad waar graan en andere handelswaard ondergronds werd opgeslagen. Vandaag de dag kan je nog steeds de ondergrondse opslagen in Narbonne bekijken. Om per trein naar Narbonne te reizen moet je minimaal één keer overstappen. Een treinticket naar Narbonne boek je al vanaf €79 in de tweede klasse.

Treinreis naar Narbonne

Er zijn twee logische manieren om vanuit Nederland per trein naar Narbonne te reizen. Er geen directe trein naar Narbonne dus je moet altijd minimaal één keer overstappen. Feitelijk reis je altijd via Parijs naar Narbonne. Het is wel mogelijk om Parijs te mijden maar dan stap je minimaal één keer extra over (Brussel, Lyon).

De makkelijkste en snelste manier om per trein naar Narbonne te reizen is per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen naar Parijs. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het zuidelijk gelegen station Paris Gare de Lyon. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Narbonne doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein of Intercité. De Thalys boek je simpelweg op NSInternational.nl terwijl je de goedkoopste treinticket van Parijs naar Narbonne op OUI.SNCF vindt.

Ook is het mogelijk om de deels per nachttrein naar Narbonne te reizen. Wederom reis je dan eerst per Thalys naar Parijs om daar vervolgens van station de wisselen. Vervolgens stap je op nachttrein naar Toulouse waar je on de ochtend de aansluitende regionale trein naar Narbonne kunt nemen. De nachttrein van Parijs naar Toulouse kan je online via OUI.SNCF
boeken.

Route trein naar Narbonne

Per Thalys en TGV naar Narbonne reizen

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Narbonne toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Narbonne is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV
doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Nachttrein naar Narbonne

Er rijdt helaas geen directe nachttrein van Parijs naar Narbonne meer. Reis je liever deels per nachttrein, dan kan je vanuit Parijs de nachttrein naar Toulouse nemen, Intercité de nuit. Dit is een prima trein waarop ook fietsen mee kunnen (reserveringsplicht). Op de nachttrein kan je een zitplaats (verstelbare stoel) reserveren of een ligplaats in een couchette. Op de trein zijn speciale couchettes die alleen voor vrouwen bedoeld zijn. Vanaf Toulouse reis je in ongeveer een uur en een kwartier per directe regionale trein naar Narbonne toe waar je doorgaans rond 08:00 aankomt.

De nachttrein naar Toulouse vertrekt vanaf Paris Austerlitz station en stopt onderweg slechts twee keer, in Les-Aubrais-Orleans en Montauban Ville Bourbon.

Boeken kan via OUI.sncf.

Reistijd naar Narbonne per trein

De snelste treinverbinding naar Narbonnemet één overstap doet er 09u17m over. Dit is de verbinding via Parijs per Thalys en TGV. Om de snelste verbinding te halen moet je om 09:15 vertrekken vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Narbonne is al om 18:32. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later. Houd wel rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Er zijn dagelijks drie verbindingen mogelijk per Thalys en TGV naar Narbonne. Zo kan je ook vertrekken om 11:15 en 13:15 waarbij je respectievelijk om 20:44 en 22:44 in Narbonne aankomt. Tijden kunnen per dag iets afwijken.

Reis je liever per nachttrein naar Narbonne, dan moet je op een minimale reistijd vanaf 14:42 rekenen vanaf Amsterdam gezien. Je kan dan vertrekken om 17:15 waarbij je aankomt in Narbonne om 07:57. Houd ook hier rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Reistijd naar Narbonne per Thalys & TGV en per Thalys en nachttrein


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Narbonne THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Narbonne THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Narbonne THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online

Prijs van een treinticket naar Narbonne

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Narbonne geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Narbonne met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Narbonne van €79 in de 2e klasse en €108 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wil je gaan interrailen naar Narbonne, dan heb je wel nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV). Een couchette ligplaats in de nachttrein kan je voor €30 reserveringen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen evenals een zitplaats of ligplaats bij de nachttrein.

Korting op de trein naar Narbonne

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Narbonne reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Narbonne kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Narbonne krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Narbonne. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Narbonne is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Narbonne met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Narbonne met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Narbonne. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Narbonne en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Narbonne. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Narbonne. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Narbonne

Het treinstation van Narbonne vind je net ten noorden van het centrum van Narbonne. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Narbonne waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Narbonne en in de Pyreneeën.

[google_map_easy id="37"]