Behoorlijk hoog in de bergen van de Pyreneeën ligt de stad Pau. De stad was ooit zeer populair bij de Engelse elite waardoor de stad zich als kuuroord ontwikkelde. De stad is een perfecte basis om de prachtige kust van de Golf van Biskaje en de Pyreneeën te ontdekken. Wil je per trein naar Pau reizen, dan moet je minimaal één keer overstappen. Een treinticket naar Pau boek je al vanaf €64 in de tweede klasse.

Treinreis naar Pau

Eigenlijk is er maar één logisch manier om vanuit Nederland per trein naar Pau te reizen. Er gaat geen directe trein naar Pau dus je moet altijd minimaal één keer overstappen. Feitelijk reis je altijd via Parijs naar Pau. Het is wel mogelijk om Parijs te mijden maar dan stap je minimaal 2 keer extra over (Brussel, Lyon, Toulouse).

De makkelijkste en snelste manier om per trein naar Pau te reizen is per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen naar Parijs. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het zuidelijk gelegen station Paris Montparnasse. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Pau doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein of Intercité. De Thalys boek je simpelweg op NSInternational.com terwijl je de goedkoopste treinticket van Parijs naar Pau op OUI.SNCF vindt.

Route trein naar Bayonne

Per Thalys en TGV naar Pau reizen

Trein naar Pau
TGV naar Pau
Tickets v.a. €62

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Pau toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Pau is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV
doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Reistijd naar Pau per trein

De snelste treinverbinding naar Pau doet er 08u58m over. Dit is de verbinding via Parijs per Thalys en TGV. Om de snelste verbinding te halen moet je de Thalys met vertrek om 11:15 vanuit Amsterdam CS nemen. Aankomst in Pau is om 20:13. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later. Houd wel rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Er zijn dagelijks tweee verbindingen mogelijk per Thalys en TGV naar Pau waarbij je één overstap hebt. Zo kan je ook vertrekken om 13:15 waarbij je om 22:13 in Pau aankomt. Tijden kunnen per dag iets afwijken.

Bij alle andere verbindingen heb je minimaal één extra overstap, vaak in Bayonne. Zo kan je bijvoorbeeld om 07:15 vertrekken en om 17:11 in Pau aankomen.

Reistijd naar Pau per Thalys & TGV


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Pau THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Pau THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Pau THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online
Bereken de reistijd naar Pau vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Pau

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Pau geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Pau met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Bayonne van €64,50 in de 2e klasse en €118 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wil je gaan interrailen naar Pau, dan heb je wel nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV). Een couchette ligplaats in de nachttrein kan je voor €30 reserveringen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen evenals een zitplaats of ligplaats bij de nachttrein.

Korting op de trein naar Pau

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Pau reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Pau kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Pau krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Pau. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Pau is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Bayonne met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Pau met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Toulouse. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Pau en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Pau. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Pau. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Pau

Het treinstation van Pau vind je ongeveer 1 kilometer van het centrum van Pau. Vanaf het station moet je behoorlijk veel trappen lopen om het centrum van Pau te bereiken. Als je niet te laat aankomt kan je per funicolare omhoog reizen om het centrum te bereiken. In het centrum vind je tal van leuke en betaalbare hotels. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Pau.

[google_map_easy id="37"]
Bereken de prijs naar Pau vanaf jouw vertrekstation

Veelgestelde vragen over de trein naar Pau


Al vanaf € 64 kan je een treinticket naar Pau boeken. Treinkaartjes naar Pau kan je vaak ruim voor vertrek al boeken. Hoe korter voor vertrekdatum je boekt, hoe hoger de prijs oploopt. Boek je op korte termijn, dan betaal je soms wel het 2 tot 4-voudige voor je ticket.

Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Pau.
Nee, er rijdt vanuit Nederland geen rechtstreekse trein naar Pau. Indien je een treinreis naar Pau maakt zal je altijd minimaal 1 keer moeten overstappen.

Lees hier meer over de beste en snelste reisroutes naar Pau.

Alle treinverbindingen en vertrektijden naar Pau kan je hier vinden.
Vanuit Amsterdam gezien bedraagt de totale reistijd van de trein naar Pau ongeveer 08u58m.

Bereken hier de reistijd naar Pau vanaf jouw vertrekstation!
Voor een overnachting in Pau raden wij Hotel Adour aan, een leuke en goed betaalbare accommodatie!
Bekijk een overzicht van accommodaties in Pau en aanbiedingen.
2022-03-22T20:54:33+01:00