Voor Oostenrijkse begrippen is Saalfelden een behoorlijk grote plaats. Rondom het stadje vind je vooral goede langlaufvoorzieningen, slechts een skigebied van beperkte grootte ligt in de directe omgeving. Enkele kilometers verderop vind je wel grote skigebieden. Per trein naar Saalfelden reizen is prima te doen. Met twee overstappen reis je al naar Saalfelden toe. Je kunt vanaf €39,90 al een treinticket naar Saalfelden boeken.

Per trein naar Saalfelden reizen

Je kunt op verschillende manieren per trein naar Saalfelden reizen. Zo kan je zowel per nachttrein naar Saalfelden reizen maar ook overdag. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf. Reizen per nachttrein is natuurlijk wel comfortabel en levert je extra tijd op de skipiste in Saalfelden op.

Route trein naar Saalfelden

Per dagtrein naar Saalfelden reizen

Trein naar Saalfelden
Trein naar Saalfelden
Tickets v.a. €39,90

Een reguliere rechtstreekse trein naar Saalfelden overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting Saalfelden. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt. In München stap je over op Eurocity trein naar Wörgl. Vanaf Wörgl reis je het laatste deel per rechtstreekse trein naar Saalfelden (regionale trein). De prijs van een treinticket naar Saalfelden begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je vanuit Nederland met een rechtstreekse trein naar Saalfelden reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar Saalfelden, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Oostenrijk. De reis duurt vrij lang maar je hoeft onderweg niet over te stappen. Een retour met de Krokus Express boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Saalfelden reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar Saalfelden vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Saalfelden dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar Saalfelden, dan kan je in Wörgl overstappen op de trein naar Saalfelden. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar Saalfelden inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar Saalfelden vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in Saalfelden. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Nightjet nachttrein naar Oostenrijk
Nachttrein naar Saalfelden
Tickets v.a. €68,80

Reistijd naar Saalfelden

De reistijd per trein naar Saalfelden is overdag aanzienlijk korter dan wanneer je met de nachttrein naar Saalfelden reist. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Saalfelden. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 10u56m (snelste reistijd). Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van ongeveer 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Saalfelden per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar Saalfelden per ICE trein en Nachttrein
Het online boeken van de nachttrein naar Saalfelden is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de Intercity van Wörgl naar Saalfelden.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Saalfelden ICE + EC + IC 06:38 17:42 11:04 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:08 20:14 12:06 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 18:38 10:15 15:37 2 € 68,80 Online
Utrecht - Saalfelden ICE + EC + IC 07:03 17:42 10:39 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 08:37 20:14 11:37 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:03 10:15 15:12 2 € 68,80 Online
Arnhem - Saalfelden ICE + EC + IC 07:35 17:42 10:07 3 € 49,90 Online
ICE + EC + RE 09:07 20:14 11:07 3 € 49,90 Online
ICE + NJ + IC 19:35 10:15 14:40 2 € 68,80 Online
Bereken de reistijd naar Saalfelden vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Saalfelden

Zoals de meeste internationale treinen en andere treinverbindingen naar Oostenrijk heeft ook de trein naar Saalfelden geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Saalfelden lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Saalfelden van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Saalfelden is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Saalfelden

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Saalfelden reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Saalfelden kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Saalfelden krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Saalfelden. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Saalfelden is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Saalfelden met de treinpas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Saalfelden met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Saalfelden. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Saalfelden en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Saalfelden is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Saalfelden is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar Saalfelden zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van Saalfelden

Het treinstation van Saalfelden vind je ongeveer een kilometer ten westen van het centrum van Saalfelden. Vanaf het station loop je binnen een kwartier naar het centrum van Saalfelden waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar de diverse (wintersport)plaatsen in de buurt van Saalfelden.

[google_map_easy id="97"]
Bereken de prijs naar Saalfelden vanaf jouw vertrekstation
Breda naar Saalfelden
Den Bosch naar Saalfelden
Den Haag naar Saalfelden
Eindhoven naar Saalfelden
Groningen naar Saalfelden
Haarlem naar Saalfelden
Heerenveen naar Saalfelden
Leiden naar Saalfelden
Nijmegen naar Saalfelden
Rotterdam naar Saalfelden
Tilburg naar Saalfelden
Zwolle naar Saalfelden