Een perfecte plek om je wintersportvakantie door te brengen is het authentieke skioord Sankt Johann in Tirol (of St. Johann in Tirol / Sint Johann in Tirol). Dit dorp ligt pal aan de piste op een hoogte van ruim 650 meter. Vanuit Nederland kan je prima per trein naar St. Johann in Tirol reizen. In de winterperiode rijdt er elke vrijdag een rechtstreekse trein naar St. Johann in Tirol. Vanaf €39,90 boek je al een treinticket naar St. Johann in Tirol.

Per trein naar St. Johann in Tirol reizen

Je kunt op verschillende manieren per trein naar St. Johann in Tirol reizen. Zo kan je zowel per nachttrein naar St. Johann in Tirol reizen maar ook overdag. Doorgaans is reizen met de dagtrein goedkoper dan reizen per nachttrein, zeker als je met jongeren kinderen reist. Voor de nachttrein heb je namelijk nog een reservering voor een zitplaats. ligplaats of bedplaats nodig bovenop je treinticket zelf. Reizen per nachttrein is natuurlijk wel comfortabel en levert je extra tijd op de skipiste in St. Johann in Tirol op.

Route trein naar St.Johann in Tirol

Per dagtrein naar St. Johann in Tirol reizen

Een reguliere rechtstreekse trein naar St. Johann in Tirol overdag bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 3 keer moeten overstappen
In het winterseizoen rijden er dagelijks meerdere ICE treinen vanuit Amsterdam CS, Utrecht CS en Arnhem CS richting St. Johann in Tirol. Deze treinen rijden naar Duitsland waar je vaak in Düsseldorf, Keulen, Frankfurt of Mannheim moet overstappen op een andere ICE voor je in München aankomt. In München stap je over op de rechtstreekse trein naar Sint Johann in Tirol (Eurocity). Soms heb je nog een overstap in Kufstein, de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. De prijs van een treinticket naar St. Johann in Tirol begint bij €39,90 in de 2e klasse en bij €59,90 in de 1e klasse. Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

In de Krokusvakantie kan je zonder overstap naar St.Johann in Tirol reizen. Op zaterdag rijdt er een speciale trein naar St.Johann in Tirol, de Krokus Express, vanuit diverse steden in Nederland rechtstreeks naar Oostenrijk. De reis duurt vrij lang maar je hoeft onderweg niet over te stappen. Een retour met de Krokus Express boek je al voor €149 per persoon.

Per nachttrein naar Seefeld reizen

Een rechtstreekse nachttrein naar St.Johann in Tirol vanuit Nederland bestaat helaas ook niet. Reis je liever per nachttrein naar Sankt Johann dan overdag, dan kan je de NightJet van de ÖBB, de Oostenrijkse spoorwegen nemen. Elke avond vertrekt deze NJ nachttrein van Düsseldorf naar Oostenrijk. De eindbestemming is Innsbruck. Reis je naar St.Johann in Tirol, dan kan je in Wörgl overstappen op de trein naar St.Johann in Tirol. Vanuit Nederland kan je per ICE naar Düsseldorf reizen of met de regionale trein via Venlo. In de nachttrein kan je een zitplaats, ligplaats in een couchette of een bedplaats reserveren. Een treinticket van Nederland naar St.Johann in Tirol inclusief de nachttrein boek je vanaf €68,80 per enkele reis. Bekijk alle prijzen hier.

Speciaal in de wintermaanden rijdt er een rechtstreekse nachttrein naar St.Johann in Tirol vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem. Deze Alpen Express vertrekt elke vrijdagavond en komt de volgende ochtend aan in St.Johann in Tirol. Op zaterdagavond rijdt de trein weer terug om vervolgens op zondagochtend weer in Nederland aan te komen. Treintickets voor deze trein boek je via Treinreiswinkel.

Reistijd per trein naar St.Johann in Tirol

De reistijd per trein naar St.Johann in Tirol is overdag aanzienlijk korter dan wanneer je met de nachttrein naar Seefeld reist. Natuurlijk is je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar St.Johann in Tirol. Ga je van een vertrek uit vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van 10u03m (snelste reistijd). Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Reis je per nachttrein, reken dan op een reistijd van ongeveer 15 uur. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar St.Johann in Tirol per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd naar St.Johann in Tirol per ICE trein en Nachttrein

Het online boeken van de nachttrein naar Zell am See is via NSInternational niet mogelijk. Via Trainline is dit wel mogelijk maar lastig. Je kunt daarom het beste de 3 trajecten los boeken. Eerst de ICE naar Düsseldorf (zorg voor voldoende overstaptijd), dan de NightJet nachttrein van Düsseldorf naar Wörgl en dan de Intercity van Wörgl naar Zell am See.
De getoonde vanafprijs voor de NightJet nachttrein is inclusief een zitplaatsreservering (verplicht). Upgraden naar een ligplaats in couchette 6, couchette 4 of bedplaats in een slaaprijtuig is mogelijk.

TrajectTreinVertrekAankomstReistijdOverst.VanafprijsTicket
Amsterdam - St.Johann in TirolICE + EC + IC06:3817:4211:043€ 49,90Online
ICE + EC + RE08:0820:1412:063€ 49,90Online
ICE + NJ + IC18:3810:1515:372€ 68,80Online
Utrecht - St.Johann in TirolICE + EC + IC07:0317:4210:393€ 49,90Online
ICE + EC + RE08:3720:1411:373€ 49,90Online
ICE + NJ + IC19:0310:1515:122€ 68,80Online
Arnhem - St.Johann in TirolICE + EC + IC07:3517:4210:073€ 49,90Online
ICE + EC + RE09:0720:1411:073€ 49,90Online
ICE + NJ + IC19:3510:1514:402€ 68,80Online

Prijs van een treinticket naar St.Johann in Tirol

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar St.Johann in Tirol geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Sint Johann in Tirol lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Oostenrijk zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Sankt Johann in Tirol van €39,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Düsseldorf, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar St.Johann is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar St.Johann in Tirol

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar St.Johann in Tirol reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar St.Johann in Tirol kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn. Op chartertreinen als de Krokus Express en de Alpen Express is geen korting van toepassing.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar St.Johann in Tirol krijg je door vroeg te boeken. Zowel de treinverbinding overdag als de verbinding met de nachttrein kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar St.Johann in Tirol. De prijs voor het voordeligste treinticket naar St.Johann in Tirol is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar St.Johann in Tirol met de treinpas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar St.Johann in Tirol met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is alleen op een Full-flex tarief van toepassing. Je krijgt geen korting met je voordeelurenkaart op een Sparpreis of Supersparpreis tarief. Ook niet met je railpluskaart. Korting op korting wordt helaas niet gegeven. Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan een Supersparpreis of Sparpreis. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Seefeld. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de nachttrein zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar St.Johann in Tirol en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Indien je met de nachttrein reist hebben meereizende kinderen t/m 14 jaar ook recht op een gratis vervoersbewijs. Omdat een reservering voor een zitplaats, ligplaats in couchette of bedplaats in een slaaprijtuig verplicht is voor iedere reiziger, moet een kind wel betalen voor een reservering.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar St.Johann in Tirol is er helaas niet. Wel krijgt een senior korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein zijn wel speciale tarieven voor senioren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar St.Johann in Tirol is er helaas ook niet. Wel krijgt een jongere korting op een Interrail pas. Op de NJ nachttrein naar St.Johann in Tirol zijn wel speciale tarieven voor jongeren. Deze tarieven zijn echter vaak hoger dan de voordeligste Sparschiene vroegboektarieven.

Treinstation van St.Johann in Tirol

Het treinstation van St.Johann in Tirol vind je net ten noorden van het centrum van St.Johann in Tirol. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van St.Johann in Tirol waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse postbussen (lijnbussen) naar de diverse wintersportplaatsen in de buurt van St.Johann in Tirol.