Na hoofdstad Cardiff is Swansea de grootste stad van Wales. De stad heeft ruim 250.000 inwoners en ligt in het zuiden van Wales aan het Kanaal van Bristol. Swansea vormt een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Gower schiereiland dat vlakbij ligt en is uitgeroepen tot gebied van uitzonderlijke schoonheid. De stad zelf heeft ook veel te bieden zoals het indrukwekkende kasteel van Swansea, Oystermouth Castle en tal van middeleeuwse gebouwen. Het is vrij eenvoudig om per trein van Nederland naar Swansea te reizen. Maak je een reis per trein naar Swansea, dan hoef je namelijk slechts één keer over te stappen. Al vanaf €76 boek je een treinticket naar Swansea in de tweede klasse. Bekijk aanbiedingen en actuele prijzen naar Swansea.

Per trein naar Swansea reizen

Wanneer je een treinreis naar Swansea wilt gaan maken, dan moet je er rekening mee houden dat er geen rechtstreekse trein naar Swansea bestaat vanuit Nederland. Je moet altijd minimaal één keer overstappen, namelijk in Londen. Sinds 2020 kan je per Eurostar rechtstreeks naar Londen reizen vanuit Amsterdam en Rotterdam. In Londen zal je vervolgens moeten overstappen op de rechtstreekse trein naar Swansea. Vanaf treinstation Londen St. Pancras International, waar je aankomt met de Eurostar, vertrekken geen directe treinen naar Swansea. Ja zal per bus, metro of taxi naar London Euston moesten reizen om daar op de trein naar Swansea te stappen.

Hoelang duurt een treinreis naar Swansea nu eigenlijk? De totale reistijd van de trein vanaf Amsterdam naar Swansea bedraagt 08:21 uur (inclusief overstaptijd). Dit is de snelste reistijd. De gemiddelde duur van de trein naar Swansea ligt iets hoger.


Route trein naar Swansea

Waar boek je een treinticket naar Swansea?

Er bestaan sinds enige tijd flink wat websites waar je treintickets kunt boeken. Maar waar boek je een treinticket naar Swansea nu precies? Dat is een goede vraag. Het is via de meeste boekingssites wel mogelijk om een treinticket naar Londen te boeken. Zo ook via bijvoorbeeld NSInternational. Echter zijn er maar weinig websites waar je een treinkaartje van Nederland naar Swansea kunt boeken. Dit komt omdat het ticket uit meerdere boekingssystemen/databases moet worden gehaald. Dit is lastig voor veel sites. Waar boek je een treinkaartje naar Swansea dan? Wij raden je daarom aan om je treinticket naar Swansea in twee delen te boeken. Boek eerst de Eurostar van Nederland naar Londen via NSInternational en vervolgens je treinkaartje van Londen naar Swansea via Trainline.

Prijs van een treinticket naar Swansea

Wat is de prijs van een treinticket naar Swansea eigenlijk? Eigenlijk geldt voor vrijwel alle prijzen voor treinkaartjes van internationale treinreizen dat de prijzen niet vast liggen. De prijzen zijn namelijk variabel. Het komt erop neer dat de prijs onderhevig is aan vraag en aanbod. Hoe drukker de reisdatum of zelfs de betreffende trein is, des te hoger zal de prijs liggen. Boek je op tijd (en dus als één van de eersten), dan is de kan het grootst dat je een goedkoop treinticket naar Swansea kunt boeken. Over welke prijs voor een treinkaartje naar Swansea hebben we het dan precies? Al vanaf €72 kan je al een treinticket naar Swansea in de 2e klasse boeken. De vanafprijs voor een treinticket in de 1e klasse is €118 per enkele reis. Een retourtje is simpelweg een optelsom van de prijs van je heenreis en je terugreis. Het boeken van een retourreis levert geen extra korting op (zoals dat bij vliegtickets wel het geval is).

Boek dus op tijd, zo is de kans op een voordelig treinticket naar Swansea het grootst. De Eurostar en de Britse trein zijn doorgaans al 180 dagen voor reisdatum te boeken (boekingstermijn is 180 dagen). Ben je er snel bij, dan betaal je soms slechts €55 voor je Eurostar ticket en voor de trein van Londen naar Swansea slechts €16 per enkele reis. Vaak is de trein van Londen naar Swansea op kortere termijn juist voordeliger (binnen 2 a 3 maanden voor vertrek).

Bekijk hier actuele prijzen naar Londen.

Vanuit Swansea kan je eenvoudig naar enkele grote plaatsen in de omgeving reizen. Zo kan je per rechtstreekse trein van Swansea naar Birmingham, Leicester of Oxford reizen.

Aanbiedingen bekijken

Korting op de trein naar Swansea

Wil je met korting op de trein naar Swansea reizen? Dat is mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je korting op een treinticket naar Swansea kunt krijgen. Veruit de meeste korting krijg je door er vroeg bij te zijn. Boek de Eurostar 120 tot 180 dagen voor vertrek voor de voordeligste treinkaartjes naar Swansea. Boek de trein van Londen naar Swansea 2 a 3 maanden voor vertrek om een goedkoop treinticket naar Swansea te kunnen bemachtigen.

Er zijn ook diverse leeftijdskortingen op de Eurostar mogelijk. Je vindt ze hier. Ze zijn echter vaak duurder dan de voordeligste vroegboektarieven. Op tijd boeken is dus de beste manier om zo goedkoop mogelijk naar Swansea te reizen.

FAQ over de trein naar Swansea

Wat is de prijs van een treinticket naar Swansea?

Treintickets naar Swansea zijn vanaf 72 Euro in de 2e klas per enkele reis.

Hoelang duurt een treinreis naar Swansea?

De snelste reistijd van de trein van Amsterdam naar Swansea bedraagt 08:21 uur.

Waar boek ik goedkope treintickets naar Swansea?

Een goedkoop treinticket naar Swansea kan je eenvoudig online boeken.

Hoevaak moet je overstappen als je per trein naar Swansea reist?

Maak je een treinreis vanuit Nederland naar Swansea, dan zal je minimaal 1 keer moeten overstappen.