Net ten noorden van de Franse Pyreneeën ligt de op drie na grootste stad van Frankrijk, Toulouse. Het is de hoofdstad van de regio Midi-Pyrenees en was een belangrijke Romeinse vestingsstad. In het prachtige middeleeuwse centrum van Toulouse vind je veel roze terracotta huisjes. De stad huisvest één van de oudste universiteiten ter wereld met ongeveer 100.000 studenten. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege zijn belangrijke rol in de lucht-en ruimtevaart. Om per trein naar Toulouse te reizen moet je minimaal één keer overstappen. Een treinticket naar Toulouse boek je al vanaf €64 in de tweede klasse.

Treinreis naar Toulouse

Er zijn twee logische manieren om vanuit Nederland per trein naar Toulouse te reizen. Er geen directe trein naar Toulouse dus je moet altijd minimaal één keer overstappen. Feitelijk reis je altijd via Parijs naar Toulouse. Het is wel mogelijk om Parijs te mijden maar dan stap je minimaal 2 keer extra over (Brussel, Lyon, Narbonne).

De makkelijkste en snelste manier om per trein naar Toulouse te reizen is per Thalys vanuit Amsterdam, Schiphol, Rotterdam of Antwerpen naar Parijs. Daar moet je van je aankomststation Gare Du Nord per metro overstappen naar het zuidelijk gelegen station Paris Montparnasse. Vanaf dit station kan je per directe trein naar Toulouse doorreizen. Vaak is deze directe trein een TGV, een Franse hogesnelheidstrein of Intercité. De Thalys boek je simpelweg op NSInternational.nl terwijl je de goedkoopste treinticket van Parijs naar Toulouse op OUI.SNCF vindt.

Ook is het mogelijk om de deels per nachttrein naar Toulouse te reizen. Wederom reis je dan eerst per Thalys naar Parijs om daar vervolgens van station de wisselen. Vervolgens stap je op directe nachttrein naar Toulouse. De nachttrein van Parijs naar Toulouse kan je online via OUI.SNCF
boeken.

Route trein naar Toulouse

Per Thalys en TGV naar Toulouse reizen

Met de Thalys en TGV reis je op een comfortabele manier naar Toulouse toe. Beide treinen rijden met snelheden tot 300 kilometer per uur over het speciaal aangelegde hogesnelheidsspoor. Bij je treinkaartje naar Toulouse is bij zowel de Thalys als de TGV een zitplaatsreservering inbegrepen. Je bent dus altijd gegarandeerd van een plek om te zitten. Bij je zitplaatsen zit een stopcontact om je telefoon op te laden of je laptop op aan te sluiten. Ook kan je voldoende bagage meenemen. In de treinen is een bordbistro of bordrestaurant aanwezig waar je een kop koffie, wat fris of een broodje kunt kopen.

De Thalys naar Parijs kan je 4 maanden voor vertrek al boeken, de TGV
doorgaans 3 maanden voor vertrek.

Lees meer over de Thalys naar Parijs.

Nachttrein naar Toulouse

De nachttrein van Parijs naar Toulouse, Intercité de nuit, is een prima trein waarop ook fietsen mee kunnen (reserveringsplicht). Op de nachttrein kan je een zitplaats (verstelbare stoel) reserveren of een ligplaats in een couchette. Op de trein zijn speciale couchettes die alleen voor vrouwen bedoeld zijn.

De nachttrein naar Toulouse stopt onderweg slechts twee keer, in Les-Aubrais-Orleans en Montauban Ville Bourbon.

Boeken kan via OUI.sncf.

Reistijd naar Toulouse per trein

De snelste treinverbinding naar Toulouse doet er 07u18m over. Dit is de verbinding via Parijs per Thalys en TGV. Om de snelste verbinding te halen moet je wel op tijd uit de veren. De Thalys van deze verbinding vertrekt namelijk al om 07:15 vanuit Amsterdam CS. Aankomst in Toulouse is al om 16:03. Vertrek uit Schiphol en Rotterdam CS is respectievelijk 16 en 43 minuten later. Houd wel rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Er zijn dagelijks vier verbindingen mogelijk per Thalys en TGV naar Toulouse. Zo kan je ook vertrekken om 09:15, 11:15 en 14:15 waarbij je respectievelijk om 18:11, 21:14 en 23:14 in Toulouse aankomt. Tijden kunnen per dag iets afwijken.

Reis je liever per nachttrein naar Toulouse, dan moet je op een minimale reistijd vanaf 12:46 rekenen vanaf Amsterdam gezien. Je kan dan vertrekken om 16:15 waarbij je aankomt in Toulouse om 06:01. Houd ook hier rekening met een overstap in Parijs van minimaal één uur.

Reistijd naar Toulouse per Thalys & TGV en per Thalys en nachttrein


Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Toulouse THA + TGV 06:15 13:13 06:58 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:15 15:32 07:17 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:15 18:32 07:17 2 € 70 Online
Schiphol - Toulouse THA + TGV 06:31 13:13 06:42 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:31 15:32 07:01 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:31 18:32 07:01 2 € 70 Online
Rotterdam - Toulouse THA + TGV 06:54 13:13 06:19 1 € 55 Online
THA + TGV + RE 08:58 15:32 06:34 2 € 70 Online
THA + TGV + RE 11:58 18:32 06:34 2 € 70 Online

Prijs van een treinticket naar Toulouse

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Toulouse geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Toulouse met Thalys en TGV trein lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zo is de Thalys al 4 maanden voor vertrek te boeken en de TGV vaak 3 maanden voor vertrek. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Toulouse van €62 in de 2e klasse en €108 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten. Op korte termijn is een Interrail Global pas vaak voordeliger. Vanaf €168 kan je hiermee heen en terug reizen. Wil je gaan interrailen naar Toulouse, dan heb je wel nog een reservering nodig als je per Thalys en TGV reist (€25 reserveringskosten per Thalys en €10 a €20 per TGV). Een couchette ligplaats in de nachttrein kan je voor €30 reserveringen.

Ook kan de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld om in de spits (vertrek 08:15 met de Thalys uit Amsterdam), dan betaal je vaak meer dan wanneer je op een rustiger moment reist. De voordelige kaartjes zullen in drukke treinen namelijk eerder vergeven zijn.

Een zitplaatsreservering op de Thalys en TGV is altijd bij de ticketprijs inbegrepen evenals een zitplaats of ligplaats bij de nachttrein.

Korting op de trein naar Toulouse

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Toulouse reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Toulouse kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepalen. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Toulouse krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Toulouse. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Toulouse is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn het Non-Flex tarief en het vaak wat duurdere Mid-Flex tarief.

Als je laat bent met boeken, dan is je ticket vaak erg duur. Meestal ben je dan stukken goedkoper uit met een Interrail Global pas. Met de pas kan je 3 dagen reizen binnen 1 maand. Je kunt dus heen- en terugreizen naar Toulouse met de pas. De Interrail Global pas koop je al vanaf €168.

Voordeelurenkaart en railplus

Korting op de trein naar Toulouse met een kortingskaart zoals een voordeelurenkaart of railplus kaart is er niet.

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Toulouse. Op zowel de Thalys en TGV hogesnelheidstrein zijn interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de Thalys en TGV naar Toulouse en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind met flinke korting mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen geheel gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan.

Seniorenkorting
Ook bestaat er een speciale senioren korting op de Thalys en TGV naar Toulouse. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De seniorentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Jongerenkorting
Ook bestaat er een speciale jongeren korting op de Thalys en TGV naar Toulouse. Wel is dit kortingstarief een stuk duurder dan de voordeligste vroegboek tarieven. De jongerentarieven zijn weer voordeliger dan de tarieven die je kunt boeken wanneer je op korte termijn vertrekt.

Treinstation van Toulouse

Het treinstation van Toulouse, Toulouse-Matabiau, vind je net ten noorden van het centrum van Toulouse. Vanaf het station loop je binnen enkele minuten naar het centrum van Toulouse waar je ook tal van leuke en betaalbare hotels vindt. Vanaf het station rijden regelmatig diverse bussen (lijnbussen) naar diverse plaatsen in de buurt van Toulouse en in de Pyreneeën.

[google_map_easy id="37"]