De historische stad Weimar in de deelstaat Thüringen is een van de belangrijkste Duitse steden wat betreft cultuurgeschiedenis. Het centrum van de stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is mede daarom een grote trekpleister. Jaarlijks bezoeken vele toeristen de stad met zijn sfeervolle hart. Een rechtstreekse trein naar Weimar vanuit Nederland bestaat helaas niet. Je zal minimaal één keer moeten overstappen om de stad per trein te kunnen bereiken. Een treinticket naar Weimar boek je al vanaf €37,90 per enkele reis. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Weimar reizen

Je kan via verschillende routes per trein naar Weimar reizen. Zo kan je de ICE naar Duisburg nemen en daar overstappen op de directe trein naar Weimar (Intercity). Dagelijkse zijn er twee verbindingen waarbij je slechts één keer hoeft over te stappen. Vertrek per ICE is mogelijk vanuit Amsterdam, Utrecht of Arnhem.

Een tweede en snellere optie is om dezelfde ICE vanuit Nederland tot aan Frankfurt te nemen. Aldaar stap je over op de ICE die je naar Erfurt brengt. Vanaf Erfurt kan je de laatste tien minuten per regionale trein naar Weimar doorreizen.

Tot slot is er een verbinding waarbij je per Intercity (richting Berlijn) tot aan Hannover reist. Daar stap je op de ICE naar Göttingen. Vanaf daar neem je de regionale trein naar Weimar (1,5 tot 2 uur). Deze verbinding is sneller dan de als eerst genoemd mogelijkheid maar wat langzamer dan de tweede. Vaak is dit wel de goedkoopste optie en zeker ook de handigste indien je vanuit het noorden van Nederland komt.

Route trein naar Weimar

Per trein naar Weimar reizen

Trein naar Weimar
Trein naar Weimar
Tickets v.a. €39,90

Een rechtstreekse trein naar Weimar bestaat helaas niet. Je zal altijd minimaal 1 keer moeten overstappen
Dagelijks zijn er verbindingen met de ICE of IC-Berlijn richting Weimar. De snelle ICE treinen bieden veel comfort en gemak. In de meeste treinen vind je een bordrestaurant (restauratie) waar je behoorlijk goed kunt eten en drinken, stopcontacten bij de stoel en klaptafeltjes. In de IC trein richting Berlijn waarbij je in Hannover over moet stappen is een bistro aanwezig waar je een eenvoudig hapje of drankje kunt aanschaffen en nuttigen. Prijzen voor zowel het bordrestaurant als de bistro zijn redelijk en niet buiten proportioneel.

Natuurlijk zijn er ook toiletten in de ICE en IC aanwezig en kan je volop bagage meenemen. In de treinen zijn speciale rekken om de bagage te stallen en ook boven de zitplaatsen kan je bagage kwijt.

Een zitplaats boek je optioneel bij voor €4 in de 2e klasse. In de 1e klasse zit er een gratis zitplaats bij je treinkaartje inbegrepen.

Reistijd naar Weimar

De reistijd per trein naar Weimar verschilt per verbinding. Natuurlijk is ook je vertrekstation in Nederland bepalend voor de totale reistijd naar Weimar. Ga je uit van een vertrek vanaf Amsterdam CS, dan moet je rekenen op een reistijd van minimaal 06u54m. Vertrek je vanaf één van de andere twee ICE-stations in Nederland, Utrecht CS of Arnhem CS, dan kan je respectievelijk 30 en 60 minuten van de totale reistijd afhalen. Bekijk hieronder een overzicht van de reistijd naar Weimar per trein vanaf enkele treinstations in Nederland.

Reistijd per trein naar Weimar

Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Weimar ICE + IC 06:38 14:57 08:19 1 € 39,90 Online
ICE + ICE + IC 06:38 13:32 06:54 2 € 39,90 Online
IC + ICE + RE 09:00 16:02 07:02 2 € 39,90 Online
Utrecht - Weimar ICE + IC 07:06 14:57 07:51 1 € 39,90 Online
ICE + ICE + IC 07:06 13:32 06:26 2 € 39,90 Online
IC + IC + ICE + RE 09:18 16:02 06:44 3 € 39,90 Online
Arnhem - Weimar ICE + IC 07:37 14:57 07:20 1 € 39,90 Online
ICE + ICE + IC 07:37 13:32 05:55 2 € 39,90 Online
IC + IC + ICE + RE 09:11 16:02 06:51 3 € 39,90 Online
Omdat de IC-Berlijn niet vanaf Utrecht en Arnhem rijdt is een extra overstap nodig vanaf deze station. De IC-Berlijn stopt ook in Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo.
Bereken de reistijd naar Weimar vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Weimar

Zoals de meeste internationale treinen heeft ook de trein naar Weimar geen vaste tarieven. Prijzen voor een treinkaartje naar Weimar lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Treinen richting Duitsland zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Ben je er snel bij, dan heb je een grote kans op het voordeligste treinticket naar Weimar van €37,90 in de 2e klasse en €59,90 in de 1e klasse. Wacht je tot kort voor vertrek, dan kan je ticket wel 3 tot vier keer zoveel kosten.

Ook de de prijs per treinverbinding flink verschillen. De populaire treinen zijn vaak voller en duurder omdat de goedkoper treinkaartjes al verkocht zijn. Reis je bijvoorbeeld vanaf Arnhem met de Albellio trein naar Duisburg en vervolgens door naar Weimar, dan maak je de grootste kans op een goedkoop ticket.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Weimar is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen.

Korting op de trein naar Weimar

Natuurlijk wil iedereen voordelig met de trein naar Weimar reizen. Nu zijn er diverse manieren waarop je korting op de trein naar Weimar kunt krijgen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol. Vaak is het wel zo dat de mate van korting de flexibiliteit van je treinticket bepaalt. Hoe goedkoper je treinticket, hoe strenger de voorwaarden vaak zijn.

Vroegboekkorting

De meeste korting op de trein naar Weimar krijg je door vroeg te boeken. Treinen naar Duitsland kan je 6 maanden voor vertrek al boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Weimar. De prijs voor het voordeligste treinticket naar Weimar is vaak 2 tot 3 keer voordeliger dan de prijs die je op korte termijn voor je treinkaartje betaalt. De vroegboektarieven zijn de Sparpreis en de vaak nog voordeligere Supersparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Weimar reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven als het Sparpreis of Supersparpreis tarief. Korting op korting wordt niet gegeven.

Ben je in het bezit van een railpluskaart en wil je met railpluskorting op de trein naar Weimar reizen? Ook dan krijg je alleen korting op een treinticket met Full-flex tarief.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Leeftijdskorting

Voor reizigers uit diverse leeftijdsgroepen bestaat er korting op de trein naar Weimar. Op zowel de ICE hogesnelheidstrein als de IC zijn er interessante kortingen voor reizigers van bepaalde leeftijd.

Kinderkorting
Boek je online een treinticket voor de ICE naar Weimar en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting
Een speciale senioren korting op de trein naar Weimar is er helaas niet.

Jongerenkorting
Speciale jongeren korting op de trein naar Weimar is er helaas ook niet.

Treinstation van Weimar

Het treinstation van Weimar, Weimar Hbf, vind je ongeveer 15 minuten loopafstand van het centrum van Weimar. Vanaf het station in het noorden van Weimar kan je ook een bus naar het centrum nemen. Bussen rijden regelmatig. Aan het stationsplein van Weimar vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Weimar is klein maar je vindt er wel enkele voorzieningen en faciliteiten zoals toiletten en een informatiebalie/ticketbalie.

[google_map_easy id="58"]

Adres treinstation Weimar

Bahnhof Weimar, Schopenhauerstr. 2, 99423 Weimar, Duitsland

Bereken de prijs naar Weimar vanaf jouw vertrekstation
Breda naar Weimar
Den Bosch naar Weimar
Den Haag naar Weimar
Eindhoven naar Weimar
Groningen naar Weimar
Haarlem naar Weimar
Heerenveen naar Weimar
Leiden naar Weimar
Nijmegen naar Weimar
Rotterdam naar Weimar
Tilburg naar Weimar
Zwolle naar Weimar
Veelgestelde vragen over de trein naar Weimar

Wat kost een treinticket naar Weimar?

De prijs van een treinticket naar Weimar begint bij €37,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Weimar?

Reis je per trein naar Weimar, dan moet je op een reistijd van 8 uur en 19 minuten rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 20 minuten korter over de rit en vananf Almelo zelfs 1 uur en 45 minuten korter.

Waar kan je een treinticket naar Weimar boeken?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Weimar komen.

Bestaat er korting op de trein naar Weimar?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Weimar, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Weimar.

Rijdt er een rechtstreekse trein naar Weimar vanuit Nederland ?

Nee, ja zal minimaal een keer moeten overstappen.

Kan je een fiets meenemen op de trein naar Weimar?

Ja, maak je gebruik van Intercity treinen en/of regionale treinen, dan kan je een fiets meenemen. Wel is een reservering voor je fiets op de Intercity verplicht. Ook is een fietsticket (€12) nodig.