De stad Wolfsburg die je in het centrum van Duitsland aantreft is vernoemd naar het gelijknamige kasteel dat uit 1302 stamt. Natuurlijk is de stad tegenwoordig voornamelijk bekend van de Volkswagenfabriek die je er vindt. Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks per trein naar Wolfsburg reizen. Een treinticket naar Wolfsburg boek je vanaf €27,90 in de tweede klasse. Bekijk actuele prijzen en tijden.

Per trein naar Wolfsburg reizen

Vanuit Nederland is Wolfsburg per trein prima te bereiken. Zo kan je met de Intercity-Berlijn rechtstreeks naar Wolfsburg reizen vanuit Amsterdam, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo of Hengelo. De IC-Berlijn rijdt elke twee uur en stopt in Duitsland nog in Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück, Bünde, Minden en Hannover voordat Wolfsburg wordt aangedaan.

Wil je met de fiets op de trein naar Wolfsburg reizen, dan kan je deze verbinding gebruiken. Een fietsplaatsreservering is verplicht op de IC-Berlijn, een fietsticket ook (uit de automaat). Lees meer over het reizen per fiets en trein naar Duitsland.

Naast de directe trein naar Wolfsburg zijn er ook varianten waarbij je (soms enkele keren) moet overstappen. Op deze verbindingen zijn de voordeligste tickets soms beschikbaar van €27,90 per enkele reis.

Route trein naar Wolfsburg

Reistijd per trein naar Wolfsburg

Ga je een treinreis naar Wolfsburg maken, dan moet je rekenen op een minimale reistijd van 4 tot 6 uur. De totale reistijd van de trein naar Wolfsburg hangt natuurlijk af van je vertrekstation in Nederland en de route. De snelste reistijd per trein van Amsterdam naar Wolfsburg is 4 uur en 53 minuten. Reis je vanaf één van de andere opstaphaltes van de IC-Berlijn, dan is de totale reistijd naar Wolfsburg een stuk korter. Zo is de reistijd van Amersfoort naad Wolfsburg bijvoorbeeld 04u19m, vanaf Almelo slechts 3 uur en 8 minuten en vanaf Hengelo maar 2 uur en 57 minuten.

Indien je vanuit het zuiden van het land reist moet je op een iets langere reistijd rekenen.Traject Trein Vertrek Aankomst Reistijd Overst. Vanafprijs Ticket
Amsterdam - Wolfsburg IC 09:00 13:53 04:53 0 € 29,90 Online
Hilversum - Wolfsburg IC 09:20 13:53 04:33 0 € 29,90 Online
Amersfoort - Wolfsburg IC 09:34 13:53 04:19 0 € 29,90 Online
Apeldoorn - Wolfsburg IC 10:00 13:53 03:53 0 € 29,90 Online
Deventer - Wolfsburg IC 10:12 13:53 03:41 0 € 29,90 Online
Almelo - Wolfsburg IC 10:43 13:53 03:10 0 € 29,90 Online
Hengelo - Wolfsburg IC 10:56 13:53 02:57 0 € 29,90 Online
Bereken de reistijd naar Wolfsburg vanaf jouw vertrekstation

Prijs van een treinticket naar Wolfsburg

Zoals bij de meeste internationale treinverbindingen het geval is ligt ook de prijs van een treinticket naar Bad Bentheim niet vast. Treinen richting Duitsland en ook naar Bad Bentheim zijn al 180 dagen voor vertrek te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op een goedkoop treinkaartje naar Bad Bentheim. De prijs van een treinticket naar Bad Bentheim begint bij €18,90 in de 2e klasse en bij €27,90 in de 1e klasse. De prijs kan echter oplopen tot wel het drievoudige of zelfs het viervoudige van die prijs. Bekijk actuele prijzen en aanbiedingen naar Bad Bentheim.

Een zitplaatsreservering op de trein naar Bad Bentheim is niet verplicht maar wel aan te raden, zeker in drukke periodes. Je boek al voor €4 een reservering. In de 1e klasse is je zitplaatsreservering gratis bij je ticket inbegrepen. Regionale treinen kunnen niet worden gereserveerd.

TIP: Het type trein waarmee je reist heeft vaak invloed op de prijs maar ook moment van reizen. Reis je met regionale treinen of Intercity treinen, dan is de kans groter op een goedkoop treinticket naar Bad Bentheim dan wanneer je per ICE reist. Reis je tijdens de spits, dan is je treinkaartje vaak ook duurder dan wanneer je buiten de spits om reist.

Korting op de trein naar Wolfsburg

Er zijn diverse manieren waarop je met korting op de trein naar Wolfsburg kunt reizen. Daarbij spelen boekingstermijn, leeftijd van de reiziger en eventuele kortingskaarten de belangrijkste rol.

Vroegboekkorting

Wil je goedkoop met de trein naar Wolfsburg reizen, dan is het zorg om op tijd te boeken. Veruit de meeste korting op de trein naar Wolfsburg krijg je door vroeg te boeken. Ben je er snel bij, dan maak je de grootste kans op het goedkoopste treinticket naar Wolfsburg van €27,90. De vroegboektarieven of kortingstarieven naar Wolfsburg zijn de Supersparpreis en de iets duurdere Sparpreis.

Voordeelurenkaart en railplus

Heb je een voordeelurenkaart en wil je dus met voordeelurenkorting naar Wolfsburg reizen? Dat is mogelijk. Wel moet je er rekening mee houden dat je met je voordeelurenkaart alleen korting krijgt op het Full-flex tarief. Je krijgt geen korting op vroegboektarieven.

Met railpluskorting op de trein naar Wolfsburg reizen is ook mogelijk. Echter krijg je alleen op het Full-flex tarief korting.

Het Full-flex tarief met voordeelurenkorting en/of railpluskorting is vaak stukken duurder dan wanneer je een Supersparpreis of Sparpreis tarief boekt. Meestal heeft het gebruik van je kortingskaart dus geen positief effect op de prijs. Maak je toch gebruik van een kortingskaart, houd dan rekening met de voorwaarden van de kaart (bijvoorbeeld na 09:00 vertrekken).

Kinderkorting op de trein naar Wolfsburg

Boek je online een treinticket voor de trein naar Wolfsburg en reis je met een kind in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, dan reist het kind geheel gratis mee. Het kind moet wel op het ticket vermeld worden. Kinderen van 0 t/m 3 jaar reizen ook gratis mee (op schoot) maar hoeven niet op het ticket vermeld te staan. Per volwassene mag je maximaal 4 kinderen gratis meenemen.

Seniorenkorting en jongerenkorting

Een speciale seniorenkorting op de trein naar Wolfsburg is er helaas niet net als jongerenkorting.

Treinstation van Wolfsburg

Het treinstation van Wolfsburg, Wolfsburg Hbf, vind je net ten noorden van het centrum van Wolfsburg en ten zuiden van de VW-fabrieken. Vanaf het treinstation van Wolfsburg loop je in 10 minuten naar het centrum toe. In het centrum van Wolfsburg vind je enkele leuke en betaalbare hotels. Het stationsgebouw van Wolfsburg is klein met niet al te veel faciliteiten en voorzieningen. Wel vind je er liften, kluisjes, fietsenstallingen, winkels, toiletten, wachtruimtes en taxistandplaatsen.

Bekijk een plattegrond van het treinstation van Wolfsburg.

Adres van treinstation Wolfsburg

Wolfsburg Hbf, Willy-Brandt-Platz 3, 38440 Wolfsburg, Duitsland

[google_map_easy id="78"]
Bekijk hotelaanbiedingen in Wolfsburg

Veel gestelde vragen over de trein naar Wolfsburg

Wat kost een treinticket naar Wolfsburg?

De prijs van een treinticket naar Wolfsburg begint bij €27,90 maar loopt op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de prijs verschillend per route. Bereken hier het tarief vanaf jouw vertrekstation.

Hoelang duurt een treinreis naar Wolfsburg?

Reis je per rechtstreekse IC naar Wolfsburg, dan moet je op een reistijd van 4u53m rekenen vanaf Amsterdam CS. Vanaf Amersfoort doe je 4u19m over de rit en vanaf Almelo slechts 3u8m.

Waar boek je een treinticket naar Wolfsburg?

Via NSInternational kan je snel en makkelijk aan je treintickets naar Wolfsburg komen.

Bestaat er korting op de trein naar Wolfsburg?

Ja, met een Super Sparpreis vroegtarief ben je vaak het voordeligst uit. Ook met je voordeelurenkaart krijg je korting op de trein naar Wolfsburg, wel alleen op de Full-flex prijs. Bekijk eventuele aanbiedingen naar Wolfsburg.