Met een geschiedenis van meer dan 2000 jaar is York een van de oudste steden van Engeland. Ook heeft de stad een erg oud centrum met daarin de best bewaard gebleven gebouwen van Europa. In de stad vind je nog de sporen van de Romeinen, Saksen, Vikingen en Britten. De kathedraal van York is kenmerkend voor de eeuwenoude stad. Wil je vanuit Nederland met de trein naar York reizen, dan zal je minimaal een keer moeten overstappen. Een treinticket naar York boek je al vanaf €56 in de tweede klasse. Bekijk aanbiedingen en actuele prijzen naar York.

Trein naar York

Wil je een treinreis naar York gaan maken, dan moet je er rekening mee houden dat er geen rechtstreekse trein naar York bestaat. Je moet altijd minimaal éénmaal overstappen, namelijk in Londen. Zo kan je vanaf 30 april 2020 per directe Eurostar naar Londen reizen vanaf Amsterdam. Vanaf Rotterdam is dat vanaf 18 mei 2020 mogelijk. In Londen kan je weer met een directe trein naar York reizen. Dit ticket kan je online boeken.

Reis je per trein van York naar Nederland, dan hoef je ook alleen maar in Londen over te stappen. Sinds eind 2018 rijdt er namelijk dagelijks een rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam CS. Deze trein stopt ook in Brussel en Rotterdam CS.

Wel moet je er rekening mee houden dat je in Londen nog van treinstation moet wisselen. Zo komt de Eurostar aan op London St. Pancras maar vertrekken de treinen naar York vanaf London King’s Cross station. Je kunt per metro eenvoudig tussen de verschillende treinstations in Londen reizen. Je pinpas gebruik je om in en uit te checken. Diverse treinmaatschappijen voeren de treinverbinding naar York uit.

Waar boek je een treinticket naar York?

Tegenwoordig zijn er flink wat websites waar je treintickets kunt boeken. Maar waar boek je een treinticket naar York nu precies? Dat is een goede vraag. Het is via de meeste boekingssites wel mogelijk om een treinticket naar Londen te boeken. Zo ook via bijvoorbeeld NSInternational. Echter zijn maar weinig websites in staat om een treinticket helemaal door te boeken tot aan York. Dit komt omdat het ticket uit meerdere boekingssystemen/databases moet worden gehaald. Dit is lastig voor veel sites. Daarom kan je de reis het beste in twee delen boeken. Eerst de Eurostar van Nederland naar Londen via NSInternational en vervolgens via https://www.tpexpress.co.uk/ de trein van Londen naar York.

Prijs van een treinticket naar York

Prijzen van internationale treintickets staan niet vast. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de drukte van de reisdatum van invloed op de prijs. Hoe drukker het in de trein is, hoe groter de kans dat de voordeligste treinticket naar York al zijn uitverkocht. Belangrijk is het daarom dat je op tijd je treinkaartje naar York boekt. De treinverbinding naar York kan je 180 dagen voor vertrek al boeken (zowel de trein van Nederland naar Londen als de trein van Londen naar York). Ben je er vroeg bij, dan is de kans groot dat je voordelig €56 een treinkaartje naar York kunt boeken. Vaak is de trein van Londen naar York op kortere termijn juist voordeliger (binnen 2 maanden voor vertrek). De prijs van een treinticket naar Londen begint bij €40. Een treinticket van Londen naar York boek je al vanaf €16.

Ook de terugreis van York naar Nederland is al mogelijk vanaf €56 in de tweede klasse. In de eerste klasse kan je voor €96 per enkele reis boeken. Prijzen van treintickets naar York kunnen op korte termijn tot ongeveer €320 per enkele reis oplopen, het vier- a vijfvoudige dus! Wil je voordelig naar York reizen? Boek dan op tijd!

Bekijk hier actuele prijzen naar Londen.