De populairste treinverbinding in Thailand is de trein van Bangkok naar Chiang Mai. Jaarlijks maken vele reizigers gebruik van deze trein vanwege de prachtige panorama’s die je tijdens je reis tegenkomt. Het uitzicht vanuit de trein is vaak adembenemend. Daarnaast is het comfort in de trein vrij groot. Uiteraard speelt ook de prijs een rol. Treintickets voor de trein van Bangkok naar Chiang Mai zijn erg goedkoop. Voor $20 kan je de rit al maken. Je bespaart ook nog eens geld op je hotelkosten als je met de nachttrein reist. Je kan je je goedkope treinticket van Bangkok naar Chiang Mai tegenwoordig online boeken.

Aantal treinverbindingen

Dagelijks rijden er 10 treinen tussen Bangkok en Chiang Mai. Vijf van Bangkok naar Chiang Mai en vijf in omgekeerde richting. De treinen van Bangkok naar Chiang Mai hebben oneven nummers en in andere richting hebben de treinen even nummers. Er rijdt één trein overdag terwijl er vier nachttreinen rijden. De dagtrein is een sneltrein die er ongeveer elf uur over doet.

Treintickets boeken voor de trein van Bangkok naar Chiang Mai

Tegenwoordig kan je vrij eenvoudig online je treinticket boeken voor de trein van Bangkok naar Chiang Mai. Je kan daarbij kiezen uit de dagtrein of nachttrein en ook nog het type comfort. Dagelijks rijden er meerdere treinen tussen Bangkok en Chiang Mai en omgekeerd. Je kunt zo de trein kiezen die het beste aansluit op je reisplannen. Bekijk de treinen en prijzen.

Tijden en prijzen

De prijzen van de trein van Bangkok naar Chiang Mai verschillen per type trein. Elke trein heeft andere tarieven en ook het type accommodatie dat je boekt is van invloed op de prijs. Vertrektijden van de treinen zijn ook verschillende. Hieronder een overzicht van de tijden van aankomst en vertrek uit zowel Bangkok als Chiang Mai en de prijzen per trein.

Treinnr Vertrek Bangkok Aankomst Chiang Mai Duur Prijs (vanaf) Info
#7 08:30 19:30 11u €24 Bekijk
#9 18:10 07:15 13u5m €31 Bekijk
#13 19:35 08:40 13u5m €30 Bekijk
#51 22:00 12:10 14u10m €22 Bekijk
#109 13:45 04:05 14u20m €21 Bekijk
Treinnr Vertrek Chiang Mai Aankomst Bangkok Duur Prijs (vanaf) Info
#8 08:50 19:20 10u35m €24 Bekijk
#10 18:00 06:50 12u50m €31 Bekijk
#14 17:00 06:15 13u15m €30 Bekijk
#52 15:30 05:25 13u55m €22 Bekijk
#102 06:30 21:10 14u10m €17 Bekijk

Trein #7 en #8

Trein #7 en #8 zijn beide een “Special Express train”, een snelle dagtrein. Er zijn alleen zitplaatsen in een 2e klasse rijtuig met airconditioning te boeken. De zitplaatsen zijn zacht en de rugleuning is naar achteren te verstellen. De zitplaatsen zijn te vergelijken met vliegtuigstoelen. Bij je treinticket is een zitplaatsreservering inbegrepen zodat je van een zitplaats bent gegarandeerd. Op je ticket vind je een rijtuignummer en zitplaatsnummer. Ook zit er een maaltijd bij je ticketprijs inbegrepen. Je kan op eigen gelegenheid in de restauratie nog wat drinken of eten. Als je optimaal van het prachtige Noord-Thaise landschap wilt genieten moet je zeker overdag reizen met één van deze treinen.

Trein #13 en #14

Trein #13 en #14 zijn beide ook een “Special Express train”.  Omdat het nachttreinen zijn rijden ze minder snel dan de snelle dagtreinen. Qua tijd zijn dit de gunstigste nachttreinen. Ze vertrekken aan het begin van de avond en komen niet al te vroeg aan in Chiang Mai (of andersom). Je reist de gehele nacht door en bespaart zo op je overnachting. Aan boord van de treinen vind je een restauratierijtuig waar je kunt eten.

Er zijn twee soorten accommodaties te boeken.

VIP deluxe: Een rijtuig met daarin 10 single coupe’s. Deze compartimenten zijn dus voor 1 persoon bedoeld. Het is mogelijk om een coupe met verbindingsdeur te boeken zodat je de aangrenzende coupe van je reisgenoot in kunt lopen. Coupe’s 1 en 2 en coupe’s 3 en 4 (enz.) grenzen aan elkaar . Als je alleen reist kan je de deur op slot doen. Een deken en kussen om de nacht door te brengen is in de prijs inbegrepen.

Second-class Sleeper with air conditioning: Deze accommodatie is een couchette. Er passen in totaal vier personen in. Overdag zijn het zitplaatsen die in de avond door de stewards worden omgebouwd tot ligplaatsen. Een deken en kussen om de nacht door te brengen is in de prijs inbegrepen. De ligplaatsen worden afgescheiden met een gordijn zodat je wat privacy hebt.

Trein #51 en #52

Trein #51 en #52 zijn Express treinen. Ze rijden minder snel dan de andere tijden en je komt dan ook vrij laat aan in Chiang Mai. Op de trein zijn slaaprijtuigen en zitrijtuigen aanwezig. Ook is er een rijtuig met 3e klas zitplaatsen te vinden.

Second-class Sleeper: Dit is de meest populaire accommodatie op de trein. Overdag zijn er zitplaatsen in het rijtuig te vinden waarbij je vier plaatsen tegenover elkaar hebt. In de nacht worden ze opgeklapt en worden er ligplaatsen uitgeklapt. De ligplaatsen bevinden zich dus niet in een coupe maar in het open rijtuig. De ligplaatsen bevinden zich langs de zijkant van de trein. Gordijnen sluiten de ligplaatsen af om wat privacy te brengen. Deze ligrijtuigen heb je met airco of met fan. Beide inclusief deken en kussen.

Second-class seats with fan: In deze coupe’s bevinden zich zachte zitplaatsen die je achterover kunt doen. Vergelijkbaar met een vliegtuigstoel. Een kaartje voor deze zitplaatsen is inclusief zitplaatsreservering.

Third-class seats with fan: In dit rijtuig zijn alleen zitplaatsen te vinden (langs de zijkant van de trein). De zitplaatsen zijn hard of zacht. Vooraf is niet altijd duidelijk met welke rijtuigen er wordt gereden.  Een harde zitplaats is geen pretje voor zo’n lange rit. Er zitten fans in dit rijtuig.

Trein #109 en #102

Trein #109 en #102 zijn “Rapid”treinen. De naam doet vermoeden dat ze snel zijn maar dat zijn ze niet. De rit duurt 14u20m. De treinen vertrekken begin middag uit Bangkok en komen in de vroege morgen aan in Chiang Mai. De trein stop op vrijwel elk station op de route.

Er zijn drie verschillende accommodaties aan boord:

Second-class sleeper cars with fan: In een open rijtuig zijn er ligplaatsen langs de zijkanten van de trein. Overdag worden ze opgeklapt en worden de zitplaatsen uitgeklapt. Bij elke ligplaats is een gordijn aanwezig dat je privacy geeft. Lakens en kussens zijn inbegrepen.

Second-class seats with fan:  Deze rijtuigen hebben zitplaatsen die vrij zacht zijn en waarbij je de rugleuning naar achteren kunt doen. Bij je ticket krijg je een zitplaatsreservering. De wagon is voorzien van fans om je van wat koele lucht te voorzien.

Third-class seats with fan:  In dit rijtuig zijn alleen zitplaatsen te vinden (langs de zijkant van de trein). De zitplaatsen zijn hard of zacht. Vooraf is niet altijd duidelijk met welke rijtuigen er wordt gereden.  Een harde zitplaats is geen pretje voor zo’n lange rit. Er zitten fans in dit rijtuig.