De trein van Bangkok naar Surat Thani is erg populair onder backpackers en andere reizigers. Niet omdat Surat Thani nu zo’n interessante plaats is. Nee, Surat Thani wordt vaak aangedaan omdat je hier eenvoudig van het treinstation naar de ferry kunt komen die je naar Koh Samui, Koh Pangang of Koh Tao brengt. Tegenwoordig kan je voor dit treintraject online een ticket boeken.

Reistijd van de trein van Bangkok naar Surat Thani

Het is zowel mogelijk om per dagtrein als per nachttrein van Bangkok naar Surat Thani te reizen. De dagtrein is het snelst met een reistijd van 8 uur en 40 minuten. Probleem is echter wel dat je dat aansluiting met de ferry mist. De rit per nachttrein van Bangkok naar Surat Thani duurt gemiddeld zo’n 9,5 uur. Je komt in de vroege ochtend aan op het treinstation van Surat Thani en kan dan direct doorreizen naar één van de eilanden. Let erop dat je nog wel een bus van het treinstation naar de ferryhaven van Surat Thani nodig hebt. Daarom is het handig om een combi-ticket van Bangkok naar Koh Samui of één van de andere eilanden te boeken. Je hebt dan één ticket voor de trein, de bustransfer en de ferry. Zo’n combo-ticket of ook wel joint ticket genoemd kan je sinds enige tijd ook eenvoudig en snel online boeken.

De totale reistijd voor trein, bus en ferry van Bangkok naar Koh Samui bedraagt ongeveer 15 uur en 25 minuten. Bekijk alle prijzen en tijden.