De bekendste treinverbinding van Vietnam is de Reunification Express, de trein van Hanoi naar Ho Chi Minh stad of in tegenovergestelde richting. De trein verbindt het authentieke Noord-Vietnam met het verwesterde zuiden van het land. Onderweg passeer je prachtige kusten, oneindige rijstvelden en indrukwekkende bergpassen zoals de beroemde Hai Van pas. Tegenwoordig kan treintickets voor de trein van Hanoi naar Ho Chi Minh stad snel en eenvoudig online boeken.

Reistijd van Hanoi naar Ho Chi Minh stad

De treinreis van Hanoi naar Ho Chi Minh stad duurt ongeveer 33 uur. Dagelijks rijden er 5 treinen van Hanoi naar Ho Chi Minh stad. Sommige treinverbindingen kunnen er nog net iets langer over doen. Onderweg stopt de trein op treinstations van de grotere steden zoals Vinh, Hue, Danang en Nha Trang. Hieronder een overzicht van de treintijden van de trein van Hanoi naar Ho Chi Minh city.

TrajectTreinVertrektijdAankomsttijdReistijdVanafprijs
Hanoi - Ho Chi Minh stad#SE122:2005:451d 7u 25m€ 47  Zoek ticket
Hanoi - Ho Chi Minh stad#SE319:3004:451d 9u 15m€ 47  Zoek ticket
Hanoi - Ho Chi Minh stad#SE509:0018:381d 9u 38m€ 45  Zoek ticket
Hanoi - Ho Chi Minh stad#SE706:0016:101d 10u 10m€ 44  Zoek ticket
Hanoi - Ho Chi Minh stad#SE914:3002:471d 12u 17m€ 43  Zoek ticket

Prijs voor een treinticket van Hanoi naar Ho Chi Minh stad

Omdat er verschillende klassen zijn op treinen in Vietnam verschilt de prijs voor een treinticket van Hanoi naar Ho Chi Minh stad per verbinding en klasse. Prijzen voor een treinticket in de 3e klasse zijn uiteraard lager dan die in de 2e of 1e klasse (VIP). Om je een beeld te geven hebben we hierboven de prijs voor een treinticket van Hanoi naar Ho Chi Minh stad op een rijtje gezet per trein. Prijzen voor de trein van Hanoi naar Ho Chi Minh city beginnen bij €34 voor een zitplaats, €98 voor een ligplaats in een couchette en €140 voor een bedplaats. Bekijk prijzen en tijden.

Treinticket naar Ho Chi Minh stad boeken

Tegenwoordig kan je erg eenvoudig je treinticket naar Ho Chi Minh stad boeken (of een ander bestemming in Vietnam). Je kunt online kiezen welke trein, klasse en accommodatie je wilt en kunt direct ook online betalen. Per e-mail krijg je bevestiging van je aankoop en aanvullende informatie toegestuurd.

In de meeste gevallen moet je met de bevestiging op het treinstation je daadwerkelijke ticket nog ophalen. Dat gaat snel en eenvoudig maar plan er genoeg tijd voor in. Zorg dat je twee uur voor vertrek op het station aanwezig bent. Het kan soms wat druk en chaotisch zijn op sommige treinstations in Vietnam. Meer info vind je hier.

Treinklassen van Hanoi naar Ho chi Minh stad

Er rijden op trein in Vietnam vaak van verschillende maatschappijen rijtuigen mee. Soms hanger er soms van wel drie maatschappijen rijtuigen aan een trein. Zo kan je op de trein van Hanoi naar Ho Chi Minh stad een plek in een rijtuig boeken van Vietnam Railways of van Violette Express Train. De rijtuigen en klassen verschillen qua luxe per maatschappij.
De volgende klassen kom je meestal tegen op treinen in Vietnam:

Klasse
1e klasse Sleeper 2 (VIP privé met 2 bedden & AC)
1e klasse Sleeper 4 (VIP niet-privé met 4 bedden & AC)
2e klasse Sleeper met AC
2e klasse Seats only met AC
3e klasse Seats only met AC
3e klasse Seats only met Fan

Klasse per trein
#SE1
#SE1, #SE3, #SE5, #SE7, #SE9, #SE19
#SE1, #SE3, #SE5, #SE7, #SE9, #SE19
#SE1, #SE3, #SE5, #SE7, #SE9, #SE19
#SE3, #SE5
#SE3, #SE5, #SE7