Een van de twee belangrijkste studentensteden van Engeland is Cambridge. Deze stad die ten noordoosten van Londen ligt wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht. De prachtige oude binnenstad heeft een grote aantrekkingskracht. Vanuit Nederland kan je met slechts één overstap naar Cambridge toe reizen. Ook vanuit Cambridge kan je terugreizen naar Nederland met slechts één overstap. Een treinticket naar Cambridge boek je al vanaf €57.

Trein naar Cambridge

Een rechtstreekse trein naar Cambridge bestaat helaas niet. Je moet altijd minimaal éénmaal overstappen, namelijk in Londen. Zo kan je vanaf 30 april 2020 per directe Eurostar naar Londen reizen vanaf Amsterdam. Vanaf Rotterdam is dat vanaf 18 mei 2020 mogelijk. In Londen kan je weer met een regionale trein naar Cambridge reizen. Dit ticket kan je online boeken.

Reis je per trein van Cambridge naar Nederland, dan hoef je ook alleen maar in Londen over te stappen. Sinds eind 2018 rijdt er namelijk dagelijks een rechtstreekse Eurostar van Londen naar Amsterdam CS. Deze trein stopt ook in Brussel en Rotterdam CS.

Wel moet je er rekening mee houden dat je in Londen nog van treinstation moet wisselen. Zo komt de Eurostar aan op London St. Pancras maar vertrekken de treinen naar Cambridge vanaf London Liverpool Street, London King’s Cross of London Bridge. Treinmaatschappijen Thameslink And Gt Northern Tl en Greater Anglia voeren de treinverbinding naar Cambridge uit.

Waar boek je een treinticket naar Cambridge?

Tegenwoordig zijn er flink wat website waar je treintickets kunt boeken. Maar waar boek je een treinticket naar Cambridge nu precies? Dat is een goede vraag. Het is via de meeste boekingssites wel mogelijk om een treinticket naar Londen te boeken. Zo ook via bijvoorbeeld NSInternational. Echter zijn maar weinig websites in staat om een treinticket helemaal door te boeken tot aan Cambridge. Dit komt omdat het ticket uit meerdere boekingssystemen/databases moet worden gehaald. Dit is lastig voor veel sites. Daarom kan je de reis het beste in twee delen boeken. Eerst de Eurostar van Nederland naar Londen via NSInternational en vervolgens via https://www.tpexpress.co.uk/ het traject van Londen naar Cambridge.

Prijs van een treinticket naar Cambridge

Prijzen van internationale treintickets staan niet vast. Prijzen lopen op naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Ook is de drukte van de reisdatum van invloed op de prijs. Hoe drukker het in de trein is, hoe groter de kans dat de voordeligste treinticket naar Cambridge al zijn uitverkocht. Belangrijk is het daarom dat je op tijd je treinkaartje naar Cambridge boekt. De treinverbinding naar Cambridge kan je 180 dagen voor vertrek al boeken. Ben je er vroeg bij, dan is de kans groot dat je voor €57 een treinticket kunt boeken. Ook de terugreis is al mogelijk vanaf €57 in de tweede klasse. In de eerste klasse kan je voor €131 per enkele reis boeken. Prijzen van treintickets naar Cambridge kunnen op korte termijn tot ongeveer €250 per enkele reis oplopen, het drie- a viervoudige dus! Wil je voordelig naar Cambridge reizen? Boek dan op tijd!

Bekijk hier actuele prijzen naar Londen.