Het tweede vliegveld van België, Charleroi Airport, is niet direct per trein te bereiken. Je zult ook een klein deel van de reis naar het vliegveld per bus moeten afleggen. Een treinticket naar Charleroi Airport (Brussel) boek je online al vanaf €29 per enkele reis.

Trein naar Charleroi Airport (Brussel)

Reis je vanuit Nederland naar Charleroi Airport (Brussel), dan kun je de trein tot aan Charleroi Sud station nemen. Vanaf daar zal je de laatste twintig minuten met de bus naar het vliegveld moeten reizen (lijn A). Natuurlijk kan je ook een taxi nemen. Vanaf Amsterdam naar Charleroi Sud station moet je éénmaal overstappen, vaak in Antwerpen Centraal. Je moet rekenen op een reistijd van 3:40 uur tot aan Charleroi Sud station.

Waar boek je een treinticket Charleroi Airport (Brussel)?

Zowel via NSInternational als NMBS, de Belgische spoorwegen kun je een treinticket naar Charleroi Airport (Brussel) boeken. Uiteraard kun je online boeken maar ook kan je een treinticket naar Charleroi Airport (Brussel) aan het loket van een internationaal treinstation kopen.

Reistijd naar Charleroi Airport

Je kunt op twee manieren met de trein naar Charleroi Sud station reizen. Je kunt de Thalys tot aan Antwerpen nemen en daar met de IC of een regionale treinen naar Charleroi Sud reizen. Een tweede optie is de InterCityDirect van Nederland naar Antwerpen en daar vandaan met de IC of een regionale treinen naar Charleroi Sud reizen. De verbinding met de Thalysis sneller maar duurder, zeker op korte termijn betaal je 2 a 3 keer zoveel. De verbinding met de ICD duurt langer maar is voordeliger. Je boekt daarvoor al een treinticket vanaf €29.