De historische stad Girona in het noorden van Spanje is zeker een bezoek waard. De stad in Catalonië kan je vanuit Nederland al met één overstap bereiken. Je kunt al een treinticket naar Girona boeken vanaf €84 in de tweede klasse en €104 in de eerste klasse. Je reist met hogesnelheidslijnen razendsnel naar Girona toe.

Trein naar Girona

Wil je Girona bezoeken en met de trein reizen? Dan kun je het beste in Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS op de Thalys stappen. Deze hogesnelheidstrein brengt je naar Parijs Gare Du Nord. Vervolgens reis je per metro naar Parijs Gare De Lyon station om daar op de TGV hogesnelheidstrein te stappen die je rechtstreeks naar Girona brengt. Deze overstap per metro duurt ongeveer een half uur. Kaartjes voor de metro in Parijs kan je in de Thalys aanschaffen (barrijtuig) of op het station uit de automaat halen (+/- €1,60). Vanaf Amsterdam moet je rekenen op een reistijd van ongeveer tien uur. Stap je in Schiphol of Rotterdam op, dan is de reistijd iets korter.

Reistijd van de trein van Nederland naar Girona
TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdVanafprijsTickets
Amsterdam CS - Girona09:1519:5310:38€ 84Zoek ticket
Schiphol - Girona09:3419:5310:19€ 84Zoek ticket
Rotterdam CS - Girona09:5819:5309:55€ 84Zoek ticket
Antwerpen CS - Girona10:3319:5309:20€ 78Zoek ticket
Brussel-Midi - Girona11:1319:5308:40€ 78Zoek ticket
Reistijd van de trein van Girona naar Nederland
TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdVanafprijsTickets
Girona - Brussel-Midi10:0618:4708:41€ 78Zoek ticket
Girona - Antwerpen CS10:0619:2709:21€ 78Zoek ticket
Girona - Rotterdam CS10:0620:0209:56€ 84Zoek ticket
Girona - Schiphol10:0620:2510:19€ 84Zoek ticket
Girona - Amsterdam CS10:0620:4410:38€ 84Zoek ticket

Er is dagelijks maar één treinverbinding naar Girona mogelijk vanuit Nederland. Dit komt omdat de TGV van Parijs naar Girona om de 6 uur rijdt. Reis je vanuit Antwerpen of Brussel in België, dan is er ook maar één dagelijkse verbinding mogelijk. Wel zou je dan een eerdere/latere Thalys op heen-of terugreis kunnen boeken zodat je reistijd iets korter wordt.

Nachttrein naar Girona

Ook is het mogelijk om met een nachttrein naar Girona te reizen. Deels althans. Zo kan je per Thalys naar Parijs reizen (vertrek Amsterdam CS 17:15) om daar op de nachttrein naar Toulouse Matabiau te stappen. Daar kom je om 06:01 aan. Vanaf Toulouse kan je per TGV in 2,5 uur naar Girona reizen. Aankomsttijd is 10:40.

Prijs van een treinticket naar Girona

Prijzen van treintickets van de meeste internationale treinverbindingen liggen niet vast. Ze zijn vaak variabel. Zo is ook de prijs van een treinticket naar Girona variabel. Zowel de Thalys van Nederland naar Parijs als de TGV van Parijs naar Girona kan je al vier maanden vooruit boeken. Boek je gelijk zodra dat mogelijk is, dan is de kans groot dat je een treinkaartje naar Girona voor €84 kan boeken. Wacht je met boeken tot een week voor vertrek, dan moet je rekening houden met veel hogere tarieven. Zo kan de prijs voor je treinticket op korte termijn wel driemaal hoger zijn dan wanneer je op tijd boekt. Prijzen lopen in staffels op. Boek je 2 a 3 maanden voor vertrek, dan zal de prijs tussen het hoogste en laagste tarief in zitten. Bekijk actuele prijzen.

Op korte termijn is het vaak stukken voordeliger om te reizen obv een Interrail pas. Een Interrail Global was waarmee je bijvoorbeeld 3 dagen binnen 1 maand mag reizen kan je al vanaf €168 kopen. Deze pas dient als je geldige ticket. Wel heb je nog verplichte reserveringen nodig op de Thalys en TGV. Heb je geen reservering, dan mag je niet mee op de trein. Lees meer over interrailen in Spanje.

Korting op je treinticket naar Girona

Wil je goedkoop met de trein naar Girona reizen, dan moet je er op tijd bij zijn. Omdat prijzen voor een treinkaartje naar Girona flink kunnen oplopen is het belangrijk om er op tijd bij te zijn. De grootste korting op je treinticket naar Girona is dan ook een vroegboekkorting. Kortingskaarten als een voordeelurenkaart van NS of een Railplus kaart hebben op zowel de Thalys als de TGV geen invloed. Wat wel korting kan opleveren is je leeftijd. Ben je een jongere of senior, dan zijn er speciale kortingstarieven op de Thalys en TGV. Eigenlijk is dit alleen interessant indien je wat laat bent met boeken. De kortingstarieven voor jongeren en senioren zijn namelijk flink hoger dan door voordeligste vroegboektarieven.

Kinderkorting is wel aanzienlijk op de Thalys. Een kind van 11 jaar of jonger reis al vanaf €15 mee met een ouder. Op de TGV is ook kinderkorting mogelijk. Vaak betaal je voor een kind t/m 11 jaar de helft van de prijs van een volwassene. Bekijk tarieven.