De populaire stad Krakau wordt door velen gezien als de mooiste historische stad van Polen. Reis je per trein naar Krakau vanuit Nederland gezien, dan hoef je slechts éénmaal over te stappen in Berlijn. Je kunt zowel overdag reizen als deels met de nachttrein. Tegenwoordig kan je online je treinticket naar Krakau boeken. Treinkaartjes naar Krakau kan je al boeken vanaf €49,90 per enkele reis. Boek wel op tijd want prijzen kunnen snel oplopen.

Trein naar Krakau

Reis je per trein van Nederland naar Krakau, dan zijn er eigenlijk maar twee mogelijkheden. Zo kan je met de Intercity naar Berlijn reizen en daar op de nachttrein naar Krakau stappen. Een tweede optie is om geheel overdag met de trein naar Krakau te reizen. Je hebt dan een overstap in Berlijn en Poznan. Je vertrekt vanuit Amsterdam om 05:02 en komt aan in Krakau om 22:39. De Intercity Berlijn vertrek in Nederland vanuit Amsterdam CS, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo en Hengelo. In Berlijn kom je op station Berlin Ostbahnhof aan. Daar heb je 1 tot 1,5 overstaptijd voordat je op de EC trein naar Poznan stapt of op de nachttrein naar Krakau. De totale reistijd van de treinreis naar Warschau is 17 uur en 37 minuten met de dagtrein. De nachttrein verbinding naar Krakau duurt ongeveer een half uur langer. In Krakau kom je aan op station Kraków Główny.

Bekijk hieronder de route van de treinverbinding naar Kraków.


Reistijd trein naar Krakau

De treinreis van Nederland naar Krakau duurt flink lang. Je moet op een hele zit rekenen. De reistijd van de trein naar Krakau is natuurlijk afhankelijk van je opstapstation in Nederland maar bedraagt gemiddeld tussen de 16 tot 18 uur.

Dagelijks zijn er twee treinverbindingen van Nederland naar Krakau. Zo vertrekt de dagverbinding al om 05:02 vanuit Amsterdam om vervolgens om 22:39 aan te komen in Krakau. De nachttrein verbinding bestaat uit de Intercity Berlijn die om 11:00 uit Amsterdam vertrekt en uiteindelijk om 05:14 aankomt in Krakau de volgende morgen.

De totale reistijd van de trein naar Krakau is gemiddeld 17 a 18 uur vanuit Amsterdam. De reistijd van de latere treinverbinding is ongeveer een uur korter. De treinverbinding naar Krakau is overdag op zondagen niet mogelijk. De nachttreinverbinding is wel op zondag mogelijk.

Bekijk hieronder reistijd van de treinverbinding naar Krakau en de vertrek-en aankomsttijden .

TrajectVertrektijdAankomsttijdReistijdOverstapVanafprijs
Amsterdam - Krakau05:0222:3917:371€ 49,90  Zoek ticket
Hilversum - Krakau05:2522:3917:141€ 49,90  Zoek ticket
Amersfoort - Krakau05:4022:3916:591€ 49,90   Zoek ticket
Apeldoorn - Krakau06:0522:3916:341€ 49,90 Zoek ticket
Deventer - Krakau06:1722:3916:221€ 49,90  Zoek ticket
Almelo - Krakau06:4222:3915:571€ 49,90  Zoek ticket
Hengelo - Krakau06:5522:3915:441€ 49,90  Zoek ticket

Prijs van een treinticket naar Krakau

Zoals de prijzen van de meeste internationale treinverbindingen ligt ook de prijs van een treinticket naar Krakau niet vast, de prijs is variabel. De prijs van een treinkaartje naar Krakau begint bij €49,90 in de tweede klasse en €69,90 in de eerste klasse. Om kans te maken op dit goedkope tarief moet je wel op tijd boeken. De boekingstermijn voor de trein naar Krakau is 2 maanden. De nachttrein naar Krakau kan je vaak pas anderhalve maand voor vertrek inboeken. Boek je vlak nadat de trein is opengesteld voor boekingen, dan is de kans groot dat je het vroegboekkortingstarief kunt boeken en dus goedkoop per trein naar Krakau kunt reizen. Boek je op korte termijn, bijvoorbeeld binnen twee weken of zelfs binnen enkele dagen, dan moet je rekening houden met aanzienlijk hogere tarieven. Prijzen kunnen tot ongeveer €170 oplopen indien je op korte termijn boekt. Reis je op korte termijn, dan is het vaak voordeligere om een Interrail Global pas te kopen in plaats van losse treintickets naar Krakau te boeken. Je kunt namelijk al vanaf €168 een 3-daagse Interrail pas aanschaffen waarmee je dus heen en terug kunt reizen naar Krakau. Let er wel op dat je op sommige treinen een verplichte reservering nodig hebt.

Ook moet je er rekening mee houden dat in drukke vakantieperiodes de prijs van een treinkaartje naar Krakau duurder is dan in een rustige periode. De vraag naar kaartjes is dan groter dus de voordelige tarieven zullen eerder uitverkocht raken.

Korting op treintickets naar Krakau

Het vroegboekkortingstarief is het goedkoopste tarief voor een treinticket naar Krakau. Op de prijs van dit ticket krijg je verder geen korting met je voordeelurenabonnement of je railpluskaart. Met deze twee kortingskaarten krijg je alleen korting op het flex-prijs tarief, het volprijs-tarief wanneer je op korte termijn boekt.

Kinderkorting

Kinderkorting op treintickets naar Krakau is er wel. Ben je 14 jaar of jongere en reis je met een ouder of grootouder mee, dan betaal je helemaal niet voor je reis. Wil je een eigen zitplaats hebben, dan kan je een zitplaatsreservering voor €4,50 boeken. Reis je alleen, dan krijg je 50% korting op het tarief van een volwassene. Op de nachttrein moet je een verplichte reservering voor een kind van 4 t/m 14 jaar bijboeken.

Seniorenkorting

Een speciale seniorenkorting op treintickets naar Krakau is er niet. Ook voor senioren is het vroegboekkortingstarief veruit de voordeligste optie. Boek je als senior op korte termijn, dan kan je wel een Interrail Global pas met korting kopen.

Jongerenkorting

Jongerenkorting is ook niet van toepassing.

Treinstation van Krakau

Het centrale treinstation van Krakau, Kraków Główny, is het modernste station van Polen. Het is gebouwd om het historische hoofdstation van Krakau uit 1847 te vervangen omdat dit station de hoeveelheid reizigers niet meer aankon. Het station is aangesloten op bus, tram en metrolijnen.

Praktische informatie
Het treinstation van Krakau bevindt zich in het centrum van de stad, op 10 minuten lopen van het marktplein van Krakau. Per lift of roltrap kan je vanaf de ondergrondse platforms naar de uitgang van het station komen. Aan de oostkant van het treinstation ligt het MDA-busstation van Krakau. Ook is er een aansluiting op de snelle trams (lijn 5, 19 en 50). Boven de 5 ondergrondse platforms vind je een taxistandplaats.

Faciliteiten en voorzieningen op het treinstation van Krakau:
Bagagekluizen, gratis WiFi, cafés, restaurants, winkels, bank, wisselkantoor, autoverhuur en geldautomaten/pinautomaten.

Verder zijn er voorzieningen voor gehandicapten, liften, roltrappen, wachtruimtes en toiletten (tegen betaling).

Adres van treinstation Krakau:

Kraków Główny
Pawia 5a,
31-154 Kraków, Współrzędne
Poland

Populaire treinverbindingen naar Krakau

Natuurlijk kan je niet alleen per trein vanuit Nederland naar Krakau reizen maar zijn er ook tal van andere populaire treinverbindingen naar Krakau vanuit andere landen. Wij hebben de populairste treinverbindingen naar Krakau voor je op een rijtje gezet:

TrajectVertrektijdAankomsttijdVanafprijsOnline boeken
Berlijn - Krakau09:3616:12€ 29,90Zoek ticket
Břeclav - Krakau23:5009:06€ 29Zoek ticket
Budapest - Krakau19:2509:20€ 29Nee
Wenen - Krakau22:1009:06€ 29Zoek ticket
Minsk - Krakau23:4307:55€ 48,60Nee

Informatie over Krakau

De stichting van de stad Krakau gaat terug nog 1241. Volgens een legende werd de stad gesticht door een liefdeskoppel, Wars en Sawa. In 1596 werd het de hoofdstad van het land nadat de residentie van Krakow naar Warschau verplaatst werd. Enkele eeuwen later, aan het begin van de 19e eeuw, maakte Warschau deel uit van het Russische rijk. Na de Pools-Russische Oorlog (1919-1921) kwam de stad weer onder Pools gezag te staan. Er zijn nog tal van gebouwen die uit de Russische periode stammen.

Tijdens de Tweede wereldoorlog heeft de stad zwaar geleden. Het joodse getto waar ongeveer 30% van het totaal aantal inwoners van de stad woonde werd compleet uitgemoord door de nazi’s tijden de joodse opstand in 1943. Vervolgens werd de stad grotendeels verwoest tijdens de opstand van 1944. Het aantal inwoners nam met twee derde af tot ongeveer 400.000. Vandaag de dag is Warschau qua inwoners weer de grootste stad van Polen, er wonen ruim 1.7 miljoen mensen in de stad.

Bezienswaardigheden in Krakau

Door vele toeristen en inwoners van Polen wordt Krakau gezien als mooiste historische stad van het land. De stad is gelukkig gespaard gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel prachtige historische gebouwen zijn zodoende nog in de stad te terug te vinden uit de periode dat Krakow de hoofdstad van Polen was. Je kunt je gerust een aantal dagen goed vermaken in Krakau. Er zijn dan ook behoorlijk wat bezienswaardigheden in Krakau te vinden. Hieronder een overzicht van de top-tien bezienswaardigheden in Krakau:

 1. Sacramentsklooster
 2. Johanneskathedraal
 3. Rynek Starego Miasta
 4. Krakowskie Przedmieście
 5. Paleis van Cultuur en Wetenschap
 6. Nationaal Museum
 7. Łazienkipark
 8. Slotplein
 9. Museum van het Joodse Instituut
 10. Diverse paleizen
Treinticket naar Mechelen boeken

Te doen in Krakau

Naast het bezoeken van de vele prachtige bezienswaardigheden zijn er ook tal van dingen te doen in Krakau. Zo zijn er tal van wandeltochten te maken en ook kan je een fietstour door Krakau maken. Veruit de meeste toeristen combineren een bezoek aan Krakau met een bezoek aan het Auschwitz-Birkenau vernietigingskamp dat op enkele tientallen kilometers afstand ligt. Hieronder een aantal leuke, indrukwekkende en populaire dingen om te doen in Krakau, we hebben een top vijf van excursies in Krakau voor je gemaakt:

 • Warschau Fietstour – Fiets onder leiding van een Engelssprekende gids door Warschau en bezoek de highlights van de stad zoals het graf van de onbekende soldaat, de Vistula rivier en het Grzybowski plein. Lees meer …
 • Warschau Avond Fietstocht – Ontdek de bruisende stad Warschau in de avond. Fiets langs prachtig verlichte monumenten en straten en ontdek het nachtleven van de stad. Lees meer …
 • Rondleiding door Joods Warschau – Deze tour brengt je door het Joodse getto van Warschau waar ooit 30% van de bevolking van de stad woonde. Ontdek enige synagoge in Warschau die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Lees meer …
 • Warschau Tweede Wereldoorlog tour – Bezoek belangrijkste locaties in WOII in Warschau, zoals de oude stad en de Joodse getto en bezoek het Museum van de Opstand van Warschau, de tombe van de onbekende soldaat en andere oorlogsmonumenten. Leer hoe het leven was tijdens de oorlog. Lees meer …
 • Auschwitz-Birkenau – Bezoek het indrukwekkende vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau, een van de grootste en bekendste kampen uit de Tweede wereldoorlog. Lees meer …

Hotel tips Krakau

Er zijn veel hotels in Krakau te vinden. Ze liggen verspreid door de stad. Naast hotels vind je niet alleen goedkope hostels in Krakau maar ook luxe hotels en appartementen. Ben je nog op zoek naar een leuk maar goedkoop hotel in Krakau? We hebben hieronder in de Hotel tips Krakau een selectie van hotels gemaakt die zich kenmerken door hun ligging in of bij het centrum, de goede sfeer, de schoonheid en de positieve beoordelingen. De selectie toont zowel goedkope hotels in Krakau als middenklasse en luxe hotels. Bekijk hieronder de hotel tips Krakau en vind het hotel dat het beste bij je past.

Beste hotel locatie in Krakau

De meeste toeristen verkiezen qua hotel locatie het centrum van Krakau dat ten noordoosten van het centraal station ligt. Volgens veel toeristen is dit de beste hotel locatie in Krakau vanwege de gunstige liggen ten opzichte van de bezienswaardigheden in Krakau. Hotels in het directe centrum van Krakau zijn wel duurder dan de gemiddelde hotelprijs in Krakau maar nog altijd goed te betalen. Ga je net buiten het centrum zitten, dan bespaar je jezelf flink wat geld op je overnachting in Krakau. Omdat het openbaar vervoer in Krakau goed is geregeld, kan je de vele bezienswaardigheden in Krakau snel bereiken als je net buiten het centrum overnacht.

Budget hotel

Hotel Aline

Midden in het centrum van Florence en op slechts 300 meter van de Galleria dell’Accademia ligt hotel Aline. Het is absoluut één van de beste deals in Florence. Het hotel biedt kamers met privé badkamer of gedeelde badkamer. Alle kamers hebben gratis WiFi en hebben uitzicht op de stad. Sommige kamers zijn voorzien van airconditioning.

Middenklasse hotel

Hotel Martelli

Het 3-sterren hotel Hotel Martelli ligt echt pal in het centrum van Florence in een elegant historisch gebouw dat ooit eigendom was van Florentijnse adel. De kathedraal en het treinstation liggen op 200 meter afstand. De kamers zijn hebben airco, een satelliettelevisie, een minibar en gratis WIFI. Er wordt een goed ontbijt aangeboden.

Luxe hotel

Antica Dimora Johlea

In een prachtig 19e-eeuws gebouw is het Antica Dimora Johlea gevestigd. Het hotel ligt in het centrum van Florence en biedt prachtige stijlvolle kamers met gratis WiFi, een hemelbed en satelliet-tv. Vanaf het panoramisch dakterras kan je genieten van de zonsondergang. Er wordt elke ochtend een heerlijk ontbijt in de eetzaal geserveerd.

Prijzen van hotels in Krakau

De gemiddelde prijzen van hotels in Krakau liggen een stuk lager dan hotels in Nederland, zo’n 20 tot 40%. Zo ben je vaak stukken voordeliger uit voor een 4-sterren hotel in Krakau dan in Nederland. Bekijk prijzen en aanbiedingen van hotels in Krakau.